Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει το Σάββατο ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση ύψους έως...

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει το Σάββατο ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση ύψους έως και 14 δισεκατομμυρίων ευρώ για να επιβιώσουν.

Η εκτίμηση θα δοθεί στη δημοσιότητα έπειτα από χρόνια ύφεσης, τα οποία συνοδεύτηκαν από τρεις δανειακές συμβάσεις με τους διεθνείς πιστωτές, με το ποσό-μαμούθ των 42 δισεκατομμυρίων ευρώ να τίθεται κατά μέρος για την αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν επαρκή κεφαλαιοποίηση χάρη στην πρόσβασή τους στο Ευρωσύστημα, ωστόσο η ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησής τους θεωρείται επείγουσα.

Εάν δεν έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη της χρονιάς, οι νέοι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούσαν να να ανοίξουν τον δρόμο ενός bail-in για τους μεγάλους καταθέτες.

Η ανακοίνωση της ΕΚΤ, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 11:30 το πρωί (ώρα Ελλάδας), ακολουθεί μια σειρά stress tests των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών, της Εθνικής, της Τράπεζας Πειραιώς, της Alpha Bank και της Eurobank.

Οι διαφωνίες ανάμεσα στην Αθήνα και τους διεθνείς πιστωτές της είχαν οδηγήσει στην αναστολή της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών και την επιβολή μέτρων ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων. Αν και τα μέτρα θεωρείται ότι σταμάτησαν την αιμορραγία των τραπεζών, ενέτειναν τις πιέσεις στην οικονομία και κατέστησαν δυσκολότερη την εξόφληση των δανείων.

Από τα 86 δισεκατομμύρια ευρώ του δανείου της Ελλάδας, τα 25 δισεκατομμύρια ευρώ προβλεπόταν να διατεθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Το γεγονός ότι το ύψος των κεφαλαίων που θα χρειαστούν είναι χαμηλότερο ενδέχεται να ενθαρρύνει τους επενδυτές και να περιορίσει το ποσό που η Αθήνα θα χρειαστεί να διαθέσει για τη διάσωση των τραπεζών, το οποίο εξάλλου θα αυξήσει το μετοχικό μερίδιο του δημοσίου στα τέσσερα μεγαλύτερα πιστωτικά ιδρύματα.

Για να φθάσει στα συμπεράσματά του, ο εποπτικός μηχανισμός της ΕΚΤ συνυπολόγισε τις μελλοντικές φορολογικές εκπτώσεις ύψους περίπου 12 δισεκατομμυρίων ευρώ που αναμένεται να προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση στις τράπεζες.

Η εκτίμηση βασίστηκε στην εξέταση των δεδομένων για το πόσα δάνεια θα έπαυαν να εξυπηρετούνταν εάν η οικονομία είχε τις επιδόσεις που προβλέπονται ως το 2017. Εξετάστηκε επίσης ένα «δυσμενές» σενάριο, που προϋποθέτει βαθύτερη ύφεση.

Σύμφωνα με το βασικό σενάριο, οι έλεγχοι αντοχής θα καταδείξουν ένα κεφαλαιακό κενό ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στις τέσσερις συστημικές τράπεζες, δήλωσε πηγή του τραπεζικού τομέα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι το «δυσμενές» σενάριο προβλέπει πως το κενό μπορεί να ανέλθει σε περίπου 14 δισεκατομμύρια ευρώ.

Παράγοντες του τραπεζικού κλάδου εξέφρασαν ελπίδες ότι ιδιώτες επενδυτές θα αγοράσουν μετοχές. Όμως το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και των ελληνικών τραπεζών συνεχίζει να θεωρείται αβέβαιο παρά τους νέους ελέγχους.

Η πτώση κατά τα δύο τρίτα της αξίας των μετοχών των τραπεζών φέτος υπενθύμισε τους κινδύνους.

Στη Βουλή των Ελλήνων εγκρίθηκε την Παρασκευή από την αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών Συζητήσεων και το Σάββατο συζητείται στην Ολομέλεια ένα νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το οποίο προσδιορίζει το πώς θα διατεθούν νέα κεφάλαια στα πιστωτικά ιδρύματα.


http://www.zougla.gr/money/article/ora-trapezon-1130

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...