Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Δραματική παραδοχή Ε.Τσακαλώτου: "Χάσαμε τη μάχη για τη διοίκηση των τραπεζών"

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση έχασε την μάχη για την διοίκηση των τραπεζών επιβεβαιώνοντας αυτό για το οποίο σας είχαμε ενημερώσει, ότι οι ελληνικές τράπεζες αλλάζουν πλέον χέρια και τις παίρνουν οι Γερμανοί. 
«Όλοι οι ξένοι πιστεύουν ότι υπάρχει το πρόβλημα διακυβέρνησης τραπεζών» είπε συγκεκριμένα για να προσθέσει ότι οι Θεσμοί και το ΔΝΤ θεωρούν πως πολιτικές παρεμβάσεις στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών προκαλούν «κακοδιαχείριση» με αποτέλεσμα «στις διαπραγματεύσεις χάσαμε μάχες για την διοίκηση των τραπεζών… Δεν μας πιστεύουν οι ξένοι γιατί θεωρούν υπάρχει πολιτική παρέμβαση όπως στο παρελθόν» είπε ο Ε.Τσακαλώτος.
Αρα η διοίκηση όλων των ελληνικών τραπεζών περιέρχεται στους δανειστές, οι οποίοι με αυτό τον τρόπο κυριαρχούν πλεον στο εσωτερικό της χώρας, κρατώντας τα "κλειδιά" της διοίκησης όχι μόνο του κράτους, κάτι που το είχαν καταφέρει με τα δύο πρώτα Μνημόνια, αλλά και του ιδιωτικού τομέα!
Και βέβαια, μία άμεση συνέπεια θα είναι η έναρξη μαζικών πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες θα μείνουν στο δρόμο τα επόμενα δύο χρόνια...
Ο υπουργός οικονομικών επισήμανε ότι συζητούμενο νομοσχέδιο προβλέπει την αντικειμενική αξιολόγηση των διοικητών των τραπεζών αλλά και επιλογή των μελών του ΤΧΣ από επιτροπή στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδος.
 «Όσοι κριθούν ανεπαρκείς θα απομακρυνθούν» ξεκαθάρισε και υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί ένα νέο μοντέλο διοίκησης.
Κάλεσε, μάλιστα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τις διοικήσεις των τραπεζών που όπως είπε συνδέονταν με πολιτικά κόμματα, με κανάλια και ποδοσφαιρικές ομάδες (σ.σ.: έχει απόλυτο δίκιο και την κύρια ευθύνη για την κατάντια της ελληνικής οικονομιας και της Ελλάδας γενικότερα, την έχουν οι διοικήσεις των τραπεζών. Είνααι χαρακτηριστικό ότι μέχρι και την ημέρα που επιβλήθηκε από τους Γερμανούς τα capital control κι ενώ δεν υπήρχε ρευστότητ στις τράπεζες οι διοικήσεις δανειδοτούσαν αφειδώς τους συνθεις υπόπους επιχειρηματίες)...

ERTISEMENT
Ο Ε.Τσακαλώτος διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κούρεμα καταθέσεων. «Απομακρύναμε τον κίνδυνο του κουρέματος καταθέσεων. Η ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει χωρίς κούρεμα» είπε.
Νωρίτερα οι εισηγητές της ΝΔ, Μάκης Βορίδης και του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, άσκησαν σκληρή κριτική στο νομοσχέδιο κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι κατέστησε αναγκαία την ανακεφαλαιοποίηση με τους ανεπαρκείς χειρισμούς της. Ξεκαθάρισαν, όμως, ότι στηρίζουν το νομοσχέδιο επί της αρχής προκειμένου να διασφαλιστούν οι καταθέσεις των πολιτών. Άσκησαν επίσης αυστηρή κριτική στον υπουργό Οικνομικών για την αποπομπή του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Κώστα Μποτόπουλου.
Το Ποτάμι επιφυλάχθηκε για την ψήφο του στην κατεπείγουσα συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής που θα γίνει το Σάββατο.
Πιο αναλυτικά, με ευρύτατη πλειοψηφία εγκρίθηκε το βράδυ της Παρασκευής το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τα μέλη της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και πλέον το Σάββατο εισάγεται στην Ολομέλεια για μια συνεδρίαση που θα ξεκινήσει στις δέκα το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις οκτώ το βράδυ.
Νωρίτερα, οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης αντίστοιχα εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσει η ΕΚΤ αναφορικά με το ποσό που θα χρειαστεί για να καλυφθούν οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών.
Ειδικότερα, ο κ. Τσακλώτος είπε «παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις εγώ είμαι πολύ αισιόδοξος σήμερα από ότι ήμουν πριν από ένα μήνα. Μόνο το γεγονός ότι η Τράπεζα Ανάπτυξης έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συμμετάσχει στην διαδικασία στέλνει ένα σήμα στην αγορά».
Επιπροσθέτως ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι την ψήφιση του νομοσχεδίου το Σάββατο θα ακολουθήσει Υπουργική Απόφαση την Κυριακή που θα καθορίσει κρίσιμα ζητήματα μεταξύ των οποίων «για τις προνομιούχες μετοχές που θα αποφασιστεί με την υπουργική απόφαση η μετατροπή θα είναι σε κοινές μετοχές με δικαίωμα ψήφου».


 http://www.defencenet.gr/defence/20151030/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CF%83-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CF%8E%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE#sthash.DvJ8HAPQ.dpuf

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...