Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

«Καπέλο» μέχρι και 200 ευρώ στα νέα τέλη κυκλοφορίας

Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών



Σημαντικές επιβαρύνσεις μέχρι και 200 ευρώ θα σημάνει η ενεργοποίηση του σεναρίου για ισοδύναμο μέτρο αντί του αυξημένου ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση μέσα από την επιβολή τελών κυκλοφορίας σε μη ρυπογόνα οχήματα, το οποίο εξετάζεται να τεθεί σε ισχύ από φέτος.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, οι πρόσθετες επιβαρύνσεις θα ξεκινούν από 30 ευρώ και θα αγγίζουν κατά περιπτώσεις μέχρι και τα 200 ευρώ για ιδιοκτήτες οχημάτων που μέχρι σήμερα πλήρωναν μηδενικά τέλη κυκλοφορίας
Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει επιβαρύνσεις για τους κατόχους υβριδικών και ηλεκτροκίνητων οχημάτων, καθώς και βενζινοκίνητων ή πετρελαιοκίνητων κυβισμού άνω των 1.800 κυβικών εκατοστών και ηλικίας μέχρι πέντε ετών.
Παράλληλα, προβλέπονται μειώσεις στα τέλη για οχήματα χαμηλού κυβισμού και μικρής αξίας, ασχέτως παλαιότητας, καθώς επίσης και για οχήματα μεγάλου κυβισμού τα οποία είναι πολύ παλιά και πωλούνται πλέον σε πολύ χαμηλή τιμή.
Επί τάπητος, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, έχει πέσει και το σενάριο για επιβολή τελών κυκλοφορίας στο μισό των αντίστοιχων βενζινοκίνητων για τα πετρελαιοκίνητα Ι.Χ. μεσαίου κυβισμού, τα οποία είχαν μηδενικά τέλη λόγω εκπομπής χαμηλών ρύπων.
Η λογική του υπουργείου Οικονομικών είναι να συνδέσει το ύψος των τελών κυκλοφορίας με την πραγματική αξία των οχημάτων προσθέτοντας στην εξίσωση τους παράγοντες κυβικά εκατοστά και παλαιότητα, κάτι το οποίο έχει προαναγγείλει εξάλλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης.
Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα ώστε τα νέα ειδοποιητήρια για τα τέλη του 2016 να αναρτηθούν μέσα στο Νοέμβριο στους λογαριασμούς των φορολογουμένων στο Taxis.

 http://www.newsbeast.gr/financial/greek-financial/arthro/2011227/kapelo-mechri-ke-200-evro-sta-nea-teli-kikloforias

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...