Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

5 + 1 λάθη που κάνετε όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας

 Η στοματική υγιεινή είναι ο καθρέφτης της γενικότερης υγείας του ανθρώπινου οργανισμού και για αυτόν ακριβώς τον λόγο οφείλετε όχι μόνο απλά να βουρτσίζετε τα δόντια σας αλλά και να ακολουθείτε τη σωστή διαδικασία βουρτσίσματος. Δείτε πιο κάτω τα πιο συχνά λάθη που κάνετε όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας και φροντίστε να τα αποφύγετε ώστε να πετύχετε την καλύτερη στοματική υγιεινή.

Δεν βλέπετε τι κάνετε. Κοινώς, όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας δεν κοιτάτε στον καθρέφτη ώστε να παρατηρήσετε εάν ακολουθείτε τη σωστή διαδικασία. Όσο και αν σας απωθεί η εικόνα του στόματος σας γεμάτου οδοντόκρεμα, οι ειδικοί αναφέρουν, πως ο καθρέφτης αποκαλύπτει πολλά για την στοματική υγεία (σε ποιο σημείο ματώνουν τα ούλα, που πρέπει να επικεντρώσουμε το βούρτσισμα κ.α.).
Δεν ακολουθείτε την σωστή τεχνική βουρτσίσματος. Γυρίστε την οδοντόβουρτσά σας σε γωνία 45 μοιρών και βουρτσίστε από τη γραμμή των ούλων προς τα δόντια, κάνοντας κυλιόμενες, κυκλικές κινήσεις. Βουρτσίζετε απαλά γιατί εάν εφαρμόσετε υπερβολική δύναμη κατά το βούρτσισμα μπορεί να βλάψετε το σμάλτο και τα ούλα.
Βουρτσίζετε πάρα πολύ δυνατά. Αρκετοί πιστεύουν πως το έντονο και δυνατό βούρτσισμα στα δόντια ωφελεί, όμως μάλλον φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Το έντονο βούρτσισμα καταστρέφει την αδαμαντίνη (σμάλτο) των δοντιών ενώ πληγώνετε τα ούλα σας, ιδιαίτερα όσοι έχετε ευαισθησία.
Μετά την χρησιμοποίηση της οδοντόβουρτσας δεν ξεπλύνετε. Η οδοντόβουρτσα γίνεται καταφύγιο για πολλά μικρόβια συμπεριλαμβανομένων του στρεπτόκοκκου και σταφυλόκοκκου. Εφόσον τελειώσετε με το βούρτσισμα των δοντιών σας, ξεπλύνετε την οδοντόβουρτσά σας με ζεστό νερό και αφήστε την να στεγνώσει. Συγχρόνως, παρατηρείτε τυχόν φθορές και αντικαταστήστε όποτε πρέπει.
Δεν ξεπλένετε μετά. Για να είναι το βούρτσισμα σας αποτελεσματικό πρέπει να ξεπλένετε το στόμα σας με διάλυμα ώστε να ενισχύσετε το σμάλτο των δοντιών σας. Άλλωστε, τα ήπια στοματικά διαλύματα βοηθούν την υγιεινή των ούλων.
Βουρτσίζετε τα δόντια σας μόνο κάθε βράδυ. Κανονικά το βούρτσισμα πρέπει να γίνεται μετά από κάθε γεύμα (περίπου 45 λεπτά αργότερα) και να διαρκεί 2 με 3 λεπτά. Τόσος χρόνος απαιτείται, ώστε να απορροφήσουν τα δόντια τις ουσίες από την οδοντόκρεμα.

http://offsite.com.cy/5-1-lathi-pou-kanete-otan-vourtsizete-ta-dontia-sas/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...