Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Εκδόσεις Windows 7 - Ποιες είναι.. και τι διαφορές έχουν για να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει.

Τα Windows 7 είναι διαθέσιμα σε έξι βασικές εκδόσεις, από τη Starter, τη Home Basic, και τη Home Premium μέχρι την Professional, την Enterprise, και την Ultimate. Στον οδηγό αυτό θα δούμε τα χαρακτηριστικά και τις διαφορές στις εκδόσεις Windows 7, καθώς και το ποια να επιλέξουμε για κάθε χρήση.


Οι οικιακές εκδόσεις Windows 7

Οι παρακάτω εκδόσεις Windows 7 απευθύνονται αποκλειστικά σε οικιακούς χρήστες και δεν είναι σχεδιασμένες για επαγγελματικά περιβάλλοντα.

Windows 7 Starter

 

Η πιο μικρή και "κουτσουρεμένη" από τις εκδόσεις Windows 7. Έρχεται προεγκατεστημένη σε ορισμένα netbook, που γενικά έχουν περιορισμένες δυνατότητες όσον αφορά τον επεξεργαστή και τη RAM, και έχουν οθόνη 10,2 ιντσών ή μικρότερη.
Είναι η μόνη ανάμεσα στις εκδόσεις Windows 7 που είναι διαθέσιμη μόνο στα 32bit και όχι στα 64bit, και μπορεί να αναγνωρίσει μόνο 2GB RAM, αντί για τα 4GB που είναι το σύνηθες στα 32bit Windows.
 Επίσης τα Windows 7 Starter υστερούν σημαντικά όσον αφορά την εμφάνιση. Δεν υποστηρίζουν το Windows Aero Theme, ή οποιοδήποτε άλλο Theme γενικότερα, μόνο το Windows Basic Theme.
Επιπλέον, χωρίς κανένα καλό λόγο, δεν επιτρέπουν στο χρήστη να αλλάξει την εικόνα στην επιφάνεια εργασίας ή τους ήχους του συστήματος.
Τέλος, ο Windows Media Player δεν υποστηρίζει την αναπαραγωγή ταινίας σε DVD ή Blu-Ray στα Windows 7 Starter, χρειάζεται η εγκατάσταση τρίτης εφαρμογής.
Στις αρχικές εκδόσεις rc (release candidate) η Microsoft είχε εφαρμόσει ένα περιορισμό πως τα Windows 7 Starter θα μπορούν να τρέχουν το πολύ τρεις εφαρμογές ταυτόχρονα. Όμως τελικά δεν συμπεριέλαβε αυτόν τον περιορισμό στην τελική έκδοση.

Windows 7 Home Basic

 

Η έκδοση αυτή των Windows είναι διαθέσιμη και μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο σε 141 χώρες που χαρακτηρίζονται ως "αναπτυσσόμενες" - θα βρείτε εδώ την αναλυτική λίστα, αν έχετε την περιέργεια.
Τα Windows 7 Home Basic έχουν ξεφορτωθεί τους πιο παράλογους περιορισμούς των Windows 7 Starter. Μπορούν να αναγνωρίσουν μέχρι 4GB RAM στην 32bit έκδοση, αλλά η 64bit έκδοση μπορεί να αναγνωρίσει μόνο μέχρι 8GB RAM.
Όσον αφορά την εμφάνιση, η συγκεκριμένη είναι η μόνη ανάμεσα στις εκδόσεις Windows 7 που χρησιμοποιεί την εμφάνιση Windows 7 Standard. Το Interface αυτό δεν έχει μεν το Aero Theme, αλλά ούτε και τους περιορισμούς της εμφάνισης των Starter, και επιτρέπει στο χρήστη να αλλάξει εικόνα στην επιφάνεια εργασίας.
Σε γενικές γραμμές, πάντως, εξακολουθεί να είναι μια "κουτσουρεμένη" έκδοση των Windows, από την οποία απουσιάζουν αρκετά από τα χαρακτηριστικά που θεωρούμε αυτονόητα στα Windows 7, λόγω της έκδοσης Home Premium.

Windows 7 Home Premium

 

Μακράν η πιο διαδεδομένη από τις εκδόσεις Windows 7.
Τα Windows 7 Home Premium είναι τα windows που έρχονταν προεγκατεστημένα στη συντριπτική πλειοψηφία των νέων υπολογιστών, σταθερών και laptop, πριν την κυκλοφορία των Windows 8.
Η συγκεκριμένη έκδοση έχει όλες τις δυνατότητες των Windows όσον αφορά την εμφάνιση, συμπεριλαμβανομένου του Aero Theme, ενώ είναι η πρώτη που υποστηρίζει πολλαπλά μόνιτορ.

Ένας ακόμα τομέας στον οποίο ξεχωρίζουν τα Windows 7 Home Premium από τις μικρότερες εκδόσεις Windows είναι στην αναπαραγωγή πολυμέσων.
Είναι η πρώτη έκδοση των Windows που μπορεί να στείλει streaming video από τον Media Player μέσω τοπικού δικτύου ή διαδικτύου σε άλλους υπολογιστές ή συσκευές, ενώ περιλαμβάνει και τον το πρόγραμμα "Δημιουργία DVD των Windows" και τον MPEG-2 Decoder για αναπαραγωγή DVD.

έλος, τα Windows 7 Home Premium επιτρέπουν την εναλλαγή χρηστών, και περιλαμβάνουν το Windows Mobility Center, για τη ρύθμιση χαρακτηριστικών σε φορητούς υπολογιστές.
Όσον αφορά το Hardware, η 64bit έκδοση αναγνωρίζει μέχρι 16GB RAM.
Τα Windows 7 Home Premium πωλούνται επίσης αυτόνομα στη λιανική, τόσο στην 32bit έκδοση όσο και στην 64bit, με κόστος κάτι παραπάνω από 90 ευρώ.

Οι επαγγελματικές εκδόσεις Windows 7

Οι επαγγελματικές εκδόσεις Windows 7 έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τις ανάγκες δικτύωσης στα πλαίσια μιας επιχείρησης, είτε αναφερόμαστε σε μια μικρομεσαία επιχείρηση είτε σε μια πολυεθνική.

Windows 7 Professional



 

Η έκδοση Professional των Windows 7 περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά των Windows 7 Home Premium, προσθέτοντας επιπλέον χαρακτηριστικά.
Κάποια από αυτά είναι χρήσιμα αποκλειστικά για εταιρικά περιβάλλοντα, όπως η δυνατότητα σύνδεσης σε ένα Windows Domain, τα Offline files από network servers, τη δυνατότητα Backup απευθείας στο τοπικό δίκτυο, ή το Presentation mode για επαγγελματικές παρουσιάσεις
Κάποια άλλα όμως από τα νέα χαρακτηριστικά είναι εν δυνάμει χρήσιμα σε έναν οικιακό power user. Αυτά περιλαμβάνουν τη δυνατότητα κρυπτογράφησης αρχείων σε δίσκους NTFS με το Encrypting File System, τον περιορισμό εκτέλεσης εφαρμογών μέσω των Software Restriction Policies, και την απομακρυσμένη διαχείριση με την "Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας".

Τέλος, είναι η πρώτη από τις εκδόσεις Windows 7 που υποστηρίζει την Windows XP Mode.
Πρόκειται για μια λειτουργία, που ουσιαστικά μας δίνει τη δυνατότητα να εγκαταστήσουμε μια πλήρη και ενεργοποιημένη έκδοση των Windows XP δωρεάν εντός των Windows 7, για να τρέξουμε όποιες εφαρμογές του παρελθόντος αρνούνται να εκτελεστούν στα νεότερα Windows.
Σε επίπεδο hardware, η 64bit έκδοση υποστηρίζει έως 192GB RAM, αν και αμφιβάλλουμε αν θα υπάρχει ακόμα έστω και ένας υπολογιστής που να τρέχει Windows 7 όταν τέτοια μεγέθη μνήμης θα είναι πλέον συνηθισμένα.
Οι επιπλέον δυνατότητες των Windows 7 Professional αντανακλώνται και στην τιμή τους, που κυμαίνεται γύρω στα 130 ευρώ για την 32bit ή την 64bit έκδοση.

Windows 7 Ultimate

 

Η "Υπέρτατη" έκδοση των Windows γέρνει ακόμα περισσότερο την κλίμακα υπέρ των εταιρικών πελατών. Ελάχιστα από τα επιπλέον χαρακτηριστικά της είναι χρήσιμα στους οικιακούς χρήστες.
Έχοντας όλες τις παροχές της έκδοσης Professional, η έκδοση Ultimate προσθέτει την κρυπτογράφηση με το σύστημα BitLocker, που κρυπτογραφεί ολόκληρο το διαμέρισμα του δίσκου. Επιπλέον το BitLocker to go μπορεί να κρυπτογραφήσει τα δεδομένα σε αφαιρούμενους δίσκους και φλασάκια.
Επίσης η έκδοση Ultimate έχει τη δυνατότητα αλλαγής στη γλώσσα ολόκληρων των Windows, μεταξύ 34 διαφορετικών γλωσσών.


Στις άλλες εκδόσεις Windows 7, για να αλλάξει η γλώσσα του περιβάλλοντος χρειάζεται να κάνουμε πατέντα.
Τώρα, γιατί ένα τέτοιο χαρακτηριστικό το συμπεριέλαβε η Microsoft στην ακριβότερη από τις εκδόσεις Windows 7, κανείς δεν το γνωρίζει. Πάντως, σε όλες τις εκδόσεις Windows 8 η αλλαγή γλώσσας γίνεται άμεσα.

Τα υπόλοιπα νέα χαρακτηριστικά των Windows 7 Ultimate είναι εξειδικευμένα για εταιρικά δίκτυα. Αν ένα δίκτυο έχει στον Server τα Windows Server 2008 R2, τότε σε συνδυασμό με τα Windows 7 Ultimate μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι λειτουργίες BrancheCache και DirectAccess, για δικτυακές εφαρμογές και πρόσβαση στο server αντίστοιχα.
Η λειτουργία Location-aware printing ξεχωρίζει τον προεπιλεγμένο εκτυπωτή όταν είμαστε συνδεδεμένοι σε ένα domain στη δουλειά από τον εκτυπωτή που έχουμε ως προεπιλεγμένο στο σπίτι.
Τέλος, η λειτουργία AppLocker δίνει τη δυνατότητα στους διαχειριστές του δικτύου να δημιουργήσουν μια λίστα με επιτρεπόμενα προγράμματα, πέραν των οποίων οι χρήστες δεν θα μπορούν να εγκαταστήσουν ή να τρέξουν άλλα.

Συνολικά, πάντως, με την εξαίρεση του Bitlocker, ένας οικιακός χρήστης δεν μπορεί να δικαιολογήσει το κόστος των 170 περίπου ευρώ για τα Windows 7 Ultimate.

Windows 7 Enterprise

 

Η έκδοση Enterprise είναι πανομοιότυπη με την έκδοση Ultimate όσον αφορά τα χαρακτηριστικά.
Η μόνη διαφορά είναι πως η Ultimate πωλείται στη λιανική, ενώ τη Enterprise είναι διαθέσιμη μόνο για εταιρικούς πελάτες που αγοράζουν "volume licences", δηλαδή ένα μαζικό αριθμό αδειών χρήσης Windows, πιθανώς για χρήση σε ένα μεγάλο εταιρικό δίκτυο.

http://www.pcsteps.gr/30556-%CF%84%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82-%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CF%8C%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-windows-7/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...