Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Πόσο κόστιζαν οι «χρυσές» πτήσεις των τριών κυβερνητικών αεροσκαφών



Πωλητήριο μπαίνει στο 1 από τα 3 κυβερνητικά αεροσκάφη, όπως ανακοίνωσε ο... πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Όλα τα προηγούμενα χρόνια, τα συγκεκριμένα αεροσκάφη χρησιμοποιούνταν σε διάφορα ταξίδια πολιτικών προσώπων, για λογαριασμό της εκάστοτε κυβέρνησης.


Ποια ήταν τα 3 αεροσκάφη

Πρόκειται συγκεκριμένα για 3 κυβερνητικά αεροσκάφη: ένα Embraer 30 θέσεων, ένα Embraer 13 θέσεων και ένα Gulfstream. Το αεροσκάφος Embraer των 30 θέσεων αποκτήθηκε δωρεάν το 1999, μετά το δυστύχημα με το μοιραίο Falcon στις 14.9.1999. Υπενθυμίζεται, ότι στο δυστύχημα αυτό βρήκαν τραγικό θάνατο ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης, ο γιος του και άλλοι 5 επιβαίνοντες. Κάθε ώρα πτήσης του εν λόγω Embraer κόστιζε 3.542 ευρώ στους Έλληνες φορολογούμενους.

Το αεροσκάφος Embraer των 13 θέσεων αποκτήθηκε το 2002 έναντι 27,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Και αυτό, ήταν ιδιαίτερα... τσουχτερό, σε ότι αφορά το κόστος πτήσης. Κάθε ώρα πτήσης κόστιζε 3.542 ευρώ.

Το αεροσκάφος Gulfstream αγοράστηκε το 2003 για τις ανάγκες της ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ και για υπερατλαντικά ταξίδια, που δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν τα άλλα κυβερνητικά αεροσκάφη. Κόστισε 48 εκατομμύρια δολάρια, διαθέτει 15 θέσεις και το κόστος πτήσης ανά ώρα ανέρχεται σε 3.192 ευρώ.


Τι είχε ανακοινώσει το 2012 ο Αντώνης Σαμαράς

Πριν από περίπου 2,5 χρόνια, ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, είχε εξαγγείλει ότι από τα 3 αεροσκάφη θα παραχωρήσει τα 2. Στο 1 θα έμπαινε πωλητήριο και το άλλο θα παραχωρούνταν στην Πολεμική Αεροπορία.

Όπως ανάφερε το 2012 η σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης:

1)Το πολεμικό αεροσκάφος Embraer 30 θέσεων θα παραχωρηθεί στην Πολεμική Αεροπορία και θα χρησιμοποιηθεί τόσο για την εκπαίδευση των πιλότων των – ιδίου τύπου – ιπτάμενων ραντάρ, όσο και για την αεροκομιδή ασθενών, μοσχευμάτων κλπ, έτσι ώστε να αποφευχθεί η καταπόνηση των στρατιωτικών μεταγωγικών και να μειωθεί το κόστος μεταφοράς.

2)Το αεροσκάφος Embraer 13 θέσεων θα πωληθεί και το προϊόν της πώλησης θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη άλλων αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων.

3)Το αεροσκάφος Gulfstream θα παραμείνει στην διάθεση της κυβέρνησης, αλλα θα παραχωρείται και αυτό – κατόπιν σχετικής αίτησης – στην Πολεμική Αεροπορία με σκοπό και πάλι την αποφυγή καταπόνησης των στρατιωτικών μεταγωγικών και τη μείωση του σχετικού κόστους

Το πρόσφατο πρόβλημα με επιβάτη τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη δεν χαρακτηρίζονται όμως, μόνο για τις ανέσεις τους. Αρκετές φορές «έβγαλαν» προβλήματα κατά την διάρκεια πτήσεων. Πρόσφατο είναι το απρόοπτο, την ώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος ταξίδευε προς το Μιλάνο.

Ενώ το VIP αεροσκάφος βρισκόταν πάνω από τη Θάσο, προέκυψε σοβαρό πρόβλημα στο τζάμι του πιλοτηρίου, το οποίο ράγισε. Οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας έδωσαν οδηγίες σε όλους τους επιβαίνοντες να προσδεθούν και λειτούργησαν με ψυχραιμία και επαγγελματισμό ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες έκτακτης ανάγκης. Τελικά το αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2015/02/blog-post_4915.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...