Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Εμπλοκή πασίγνωστου πολιτικού με την ομάδα που τον κακοποιούσε τον 20χρονο σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη

Από το ρεπορτάζ της Αγγελικής Νικολούλη  "Φως στο Τούνελ"-(ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ 1.28')
Η παρέα των "σκληρών" Κρητικών που έκαναν άγρια καψόνια στον 20χρονο σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη, βρίσκεται σε ένα ασφυκτικό κλοιό.
Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, στην ηπειρωτική πρωτεύουσα καταφθάνουν κλιμάκια από την Αθήνα ενώ η εμπλοκή πολιτικού προσώπου που τηλεφωνούσε στην Σχολή για να καθαρίζει τους "σκληρούς" έχει πέσει σαν βόμβα στο πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Ο Βαγγέλης απ’ το Ρέθυμνο, φοιτητής στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, χάθηκε ξαφνικά το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου.
Οι καταγγελίες ότι είχε πέσει θύμα bullying, προκάλεσαν την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου.
Ο συγκάτοικος του Βαγγέλη θυμήθηκε τις λεπτομέρειες της μοιραίας Παρασκευής 6ης Φεβρουαρίου που κάνουν τελικά τη διαφορά.
Ο Βαγγέλης μετά την τραπεζαρία επέστρεψε στο δωμάτιο του για να μείνει.
Πήγε στην εξωτερική τουαλέτα κι όταν γύρισε ήταν άλλος άνθρωπος.
Άρπαξε τα κλειδιά και χάθηκε. Φαίνεται πως εκεί συνάντησε κάποιον από την παρέα που τον ενοχλούσε και κάτι τον αναστάτωσε.
Η μαρτυρία μιας κοπέλας που γνωρίζει τον Βαγγέλη είναι ενδεικτική για το bullying που δεχόταν από συμφοιτητές του ακόμα και σε δημόσιο χώρο με κόσμο. Η κοπέλα ήταν παρούσα σε περιστατικό που συνέβη σε καφετέρια της περιοχής Κατσικά.
Εκεί βρισκόταν ο αγνοούμενος και η παρέα των «σκληρών» από την Κρήτη. Σύμφωνα με τα όσα είπε, ο Βαγγέλης παρήγγειλε τον καφέ του αλλά οι φίλοι του τον έκρυψαν.
Εκείνος τους παρακαλούσε να του τον δώσουν αλλά τον παίδευαν και τον κορόιδευαν.
Στο τέλος πέταξαν πάνω του ποτήρι με νερό, αδιαφορώντας παντελώς για εκείνον αλλά και για τον κόσμο που τους παρακολουθούσε.
Η Αγγελική Νικολούλη βρέθηκε στη τραπεζαρία της Γαλακτοκομικής Σχολής. Κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τους συμπατριώτες του και στην ίδια θέση που καθόταν ο Βαγγέλης στο τελευταίο του γεύμα πριν εξαφανιστεί το μεσημέρι της Παρασκευής.
Η παρέα των «σκληρών» όπως χαρακτηρίζονται Κρητικών, στην αρχή ήταν διστακτική μπροστά στην παρουσία της δημοσιογράφου. (Δείτε στο video 1.28') Δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκεια τους για όλα όσα τους καταλογίζουν, τα οποία αρνήθηκαν κατηγορηματικά. Υποστήριξαν πως όλοι τους είχαν πολύ καλή σχέση με τον αγνοούμενο και έκαναν στενή παρέα.
Τις βίαιες επιθέσεις εναντίον του που καταγγέλθηκαν, τις χαρακτήρισαν καψόνια και πλάκες….
Η εξαφάνιση του σπουδαστή προκάλεσε το ενδιαφέρον του νέου υπουργού Δημόσιας Τάξης ο οποίος έδωσε εντολή να διαλευκανθεί το γρηγορότερο η υπόθεση και να μην χαθεί άλλος χρόνος.
Για την εξαφάνιση του νεαρού σπουδαστή υπήρξε και παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον υπουργό Δημόσιας Τάξης.
Eίναι θέμα τιμής για τον νέο υπουργό Δημόσιας Τάξης να επιλυθεί η υπόθεση που συγκλονίζει την Ελλάδα.
Στο μεταξύ σε ένα από τα video εμφανίζεται και το πρόσωπο κλειδί που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση.
Μάλιστα συνηθίζει να μιλάει και εκ μέρους των άλλων "εμείς δεν τον είδαμε, εμείς δεν ξέρουμε, εμείς..., εμείς... εμείς..."
Η ανάγκη τους να παραμείνουν "ομάδα" είναι προφανής σύμφωνα με ανώτερους αξιωματικούς της Ασφάλειας στην Αθήνα οι οποίοι αναλύουν το ρεπορτάζ της Αγγελικής Νικολούλη.
Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή άνθρωπος που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, ο αρχηγός της ομάδας που τον κακοποιούσε, Κρητικός κι αυτός, έχει αποφοιτήσει και υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία σε κοντινή πόλη.
Τρεις μέρες πριν την εξαφάνιση βρέθηκε πάλι στη Σχολή και πήρε το ίδιο λεωφορείο για τα Γιάννενα με τον αγνοούμενο.
Από την ημέρα εκείνη ο Βαγγέλης Γιακουμάκης ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος. 
Ο συγκάτοικος του Βαγγέλη μετέφερε στην Αγγελική Νικολούλη ότι τον είδε να φεύγει από το δωμάτιο φορώντας μόνο το φούτερ του και παίρνοντας μαζί του τα κλειδιά του δωματίου.
Δεν πρόσεξε ότι τα προσωπικά του αντικείμενα και το κινητό του τηλέφωνο τα είχε αφήσει πίσω.
Μια φοιτήτρια τον είδε γύρω στις τρεις παρά δέκα το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου στο χώρο της Σχολής κι όχι έξω στη στάση λεωφορείου όπως αρχικά είχε λεχθεί.
Εμπειρος αξιωματικός της Ασφάλειας εκτιμά ότι έχει όλη την υπόθεση δεμένη και οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές.
Ποιοι καταδίωκαν τον νεαρό σπουδαστή το βράδι της Παρασκευής όταν εκείνος ζήτησε καταφύγιο χτυπώντας το κουδούνι μιας πόρτας που δεν του άνοιξε επειδή η γυναίκα φοβήθηκε;
«Φοβήθηκα, άκουγα ένα νεαρό να μου λέει σας παρακαλώ ανοίξτε μου, χρειάζομαι βοήθεια και έτσι δεν άνοιξα την πόρτα. Πρέπει να ήταν γύρω στις 10 το βράδυ. Μετά από λίγα λεπτά που είδα ότι άρχισε να απομακρύνεται άνοιξα την πόρτα και είδα ένα νεαρό που μοιάζει στο Βαγγέλη, πιθανολογώ ότι ήταν εκείνος να απομακρύνεται από το σπίτι μου, αλλά, μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα τι γίνεται, που να φανταστώ», είπε η γυναίκα αυτή στον συνεργάτη του Γιώργου Τσούκαλη που «χτενίζει» την περιοχή περιμετρικά της Σχολής στα Ιωάννινα, τον κ. Φώντα Βρόσγο.
Στο μεταξύ έχουν αρχίσει να ανοίγουν τα στόματα σε συγγενικό περιβάλλον των εμπλεκομένων μια και ο κίνδυνος να σαπίσουν όλοι στη φυλακή είναι πολύ μεγάλος.
Η συγκεκριμένη υπόθεση μπορεί να κοστίσει πολλά κεφάλια των αρμοδίων αρχών εξαιτίας ολιγωρίας. Οσο για τον πολιτικό εάν αποδειχθεί η εμπλοκή του οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές στον πολιτικό του χώρο o oποίος τα τελευταία χρόνια είχε γεμίσει πολιτικούς τραμπούκους.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες που δημοσιοποιήθηκαν στην εκπομπή "Φως στο τούνελ" της Αγγελικής Νικολούλη, πολιτική ασυλία είχαν οι "μάγκες" Κρητικοί που φοιτούσαν στη Γαλακτοκομική Σχολή και έκαναν καψόνια στο Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σύμφωνα με τα καταγγελόμενα, είχε πολλές φορές δημιουργηθεί ζήτημα από την αυταρχική και προβληματική συμπεριφορά τους, όμως κάθε φορά που τίθονταν θέμα για την αποπομπή τους από τη Σχολή, πρωτοκλασάτος βουλευτής της Κρήτης παρενέβαινε και "καθάριζε" για λογαριασμό τους! Μιλάμε για απίστευτες καταστάσεις.
Σε ποιόν έκανε παρεμβάσεις ο πασίγνωστος πολιτικός;
Ο συγκεκριμένος πολιτικός θα μπορούσε να κατηγορηθεί ακόμη και ηθική αυτουργία γι΄ αυτό σας λέμε οι εξελίξεις της εξαφάνισης του 20χρονου σπουδαστή θα προκαλέσουν σάλο και στο σάπιο πολιτικό κατεστημένο της χώρας.
Επειδή στα αρμόδια Αστυνομικά Τμήματα που έκανε παρεμβάσεις ο συγκεκριμένος πολιτικός αλλά και το γραφείο του υπάρχουν τα στοιχεία η υπόθεση θα προκαλέσει σάλο.
Ποιοί υπάκουσαν στις επιθυμίες του πολιτικού. Γιατί οι αστυνομικές αρχές δεν παρενέβησαν;
Η ώρα της Δικαιοσύνης πλησιάζει.

Συνέχεια καταγγελιών στην εκπομπή "Φως στο τούνελ" της Αγγελικής Νικολούλη, αναφορικά με την εξαφάνιση του 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής, Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Αυτή τη φορά από υπάλληλο καφετέριας στον Κατσικά, λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο πέρα από τη Σχολή.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μια ημέρα οι... "σκληροί" Κρητικοί της Σχολής που έκανε παρέα μαζί τους ο Βαγγέλης, του είχαν κρύψει τον καφέ που έπινε και όταν εκείνος διαμαρτυρήθηκε, του έχυσαν το νερό στο κεφάλι και γελούσαν μαζί του!
Το παράδοξο της υπόθεσης είναι, ότι ο Βαγγέλης δεν έφυγε από την παρέα, αλλά συνέχισε να κάθεται μαζί τους!
Μάλιστα -σύμφωνα με την καταγγελία του εργαζόμενου- ο ιδιοκτήτης της καφετέριας τους έκανε παρατήρηση για το θέαμα, καθώς δυσανασχέτησαν και διαμαρτυρήθηκαν για το συμβάν πολλοί θαμώνες του καταστήματος.

ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΔΩΜΑΤΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΠΑΡΕΝΟΧΛΟΥΣΑΝ

Ο διευθυντής της σχολής Κωνσταντίνος Μάτζαρης μίλησε στην εκπομπή «Μία» για όλα εκείνα που το τελευταίο διάστημα ακούγονται λέγοντας χαρακτηριστικά πως επισήμως δεν ήταν ενήμερος για καμιά καταγγελία.
«Καταρχάς πρόκειται για μαρτυρίες, οι οποίες προς το παρόν δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Πριν το περιστατικό τουλάχιστον το προσωπικό της σχολής και εγώ προσωπικά, δεν είχαμε μια επίσημη τέλος πάντων καταγγελία για όλα αυτά τα περιστατικά που τώρα λέγεται ότι έγιναν πέρυσι!»
Είχε ή όχι παραπονεθεί ποτέ ο Βαγγέλης, προς τη διεύθυνση της σχολής;
«Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι έκανε παρέα με τα παιδιά που λέγεται ότι τον κορόιδευαν και τον χλεύαζαν. Σε εμένα επίσημα δεν είχε πει κανείς κάτι… τώρα ανεπίσημα… τι να σας πω… τουλάχιστον για τα περιστατικά που περιγράφονται και τα οποία είναι έτσι όπως λένε τα μέσα ενημέρωσης, προφανώς όχι, έτσι; Δεν το συζητάω. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η εστία μας είναι λίγο ιδιαίτερη εστία, με την έννοια ότι τα περισσότερα παιδιά προέρχονται από αγροτικές οικογένειες, που έχουν κάποιους άλλους κώδικες συμπεριφοράς. Θέλω να πω ότι είναι λίγο πιο σκληραγωγημένα παιδιά, από τα παιδιά που τέλος πάντων είναι σε πόλεις, στα μεγάλα αστικά κέντρα. Είναι διαφορετική δηλαδή η συμπεριφορά των παιδιών της Γαλακτοκομικής Σχολής από τα παιδιά τα οποία θα μπορούσαν να είναι σε κάποιο ΤΕΙ ή πανεπιστήμιο».
Κι όμως, ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε αλλάξει δωμάτιο όπως αποκάλυψε ο διευθυντής της σχολής όμως για όλα αυτά είχαν ενημερωθεί και οι γονείς του:
«Είχε παρατηρηθεί μια αλλαγή στην συμπεριφορά, η οποία συζητήθηκε και με τους γονείς. Από εμάς αποδόθηκε ίσως στο γεγονός ότι σαν πρωτοετής, όπως οι περισσότεροι των πρωτοετών, αλλάζοντας περιβάλλον μπορεί να είχε κάποια στεναχώρια. Έτσι επειδή στο δωμάτιο που έμενε, ήταν και άλλοι δυο και υπήρχε δωμάτιο το οποίο ήταν κενό τον μεταφέραμε. Πάντα σε συνεννόηση με τους γονείς και επειδή υπήρχε η υπόνοια ότι μπορεί κάποιος να τον ενοχλεί. Έγινε σε συνεννόηση».
Ποια έκκληση κάνει ο κ. Μάτζαρης προς το Βαγγέλη αν τον ακούει;
«Εμείς τον περιμένουμε να συνεχίσουμε το μάθημα. Οι συμφοιτητές του καταρχάς ήταν οι πρώτοι που ξεκίνησαν τις έρευνες πριν κάνει βγει το σήμα για την εξαφάνισή του».

http://kourdistoportocali.com/post/41620/vaggelis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...