Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Σουηδία: Σάλος από βίντεο αστυνομικού να ξυλοκοπεί 9χρονο Μαροκινό

Ένας ένστολος αστυνομικός χτυπάει βάναυσα στο τσιμεντένιο πάτωμα το κεφάλι ενός μελαχρινού, 9χρονου αγοριού που κλαίει, ικετεύει και προσεύχεται. Το έγκλημά του; Ανέβηκε στο τρένο χωρίς να βγάλει εισιτήριο.
Το βασανιστήριο…

του μικρού Μαροκινού έχει προκαλέσει σοκ στη Σουηδία, μια χώρα που φιλοξενεί χιλιάδες προσφυγόπουλα που έχουν φτάσει στη χώρα ασυνόδευτα.
Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλά βίντεο που δείχνουν το παιδί αυτό να λέει μια μουσουλμανική προσευχή που συνήθως λέγεται για τους πεθαμένους και να ουρλιάζει ενώ το κρατά ακινητοποιημένο ένας εύσωμος αστυνομικός.
Το περιστατικό συνέβη στις 6 Φεβρουαρίου στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μάλμε.
Ένας ανώνυμος μάρτυρας δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Sydsvenskan ότι τα ανατριχιαστικά βίντεο δεν αποδίδουν όλη τη βιαιότητα της σύλληψης του παιδιού.
"Δεν μπορείτε να φανταστείτε τις κραυγές του αγοριού αυτού που ζητούσε βοήθεια, την προσευχή του και τον ξηρό χτύπο του κρανίου του στο πέτρινο πάτωμα", τόνισε.
Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του οργάνου της τάξης που έχει ήδη τεθεί σε αργία. Η συμπεριφορά του καταδικάστηκε ευρέως σε μια χώρα που όχι μόνο ήταν η πρώτη που κατάργησε τη σωματική τιμωρία αλλά εφαρμόζει και μια από τις πιο γενναιόδωρες πολιτικές παροχής ασύλου στην Ευρώπη.
"Αν ήταν άραγε ένα ξανθό κεφαλάκι, θα το χτυπούσαν στο πάτωμα;" διερωτήθηκε ο αρθρογράφος του Expressen Λαρς Λίντστρεμ.
Μετά το επεισόδιο αυτό, ο μικρός μεταφέρθηκε πίσω στην εστία όπου τον φιλοξενούσαν από την ημέρα που έφτασε στη Σουηδία. Όμως έφυγε σχεδόν αμέσως, μαζί με ένα άλλο αγόρι, έναν 12χρονο που σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης είναι ο ετεροθαλής αδελφός του.
Μετά από αρκετές ημέρες χωρίς καμία πληροφορία για την τύχη τους, βρέθηκαν την Παρασκευή από αστυνομικούς σε άλλη… χώρα, στη γειτονική Δανία.
"Το 9χρονο αγόρι ξαναβρέθηκε στην περιοχή της Γιουτλάνδης", δηλαδή σε μια απόσταση 200 χλμ. από το Μάλμε, εξήγησε ο εκπρόσωπος της σουηδικής αστυνομίας Ματς Κάρλσον.
Ο ίδιος είχε ζητήσει συγγνώμη επειδή οι αρχές υποβάθμισαν την εξαφάνιση του παιδιού.
Τα απερίσκεπτα σχόλια των αστυνομικών στα μέσα ενημέρωσης, όπως το "έγινε καπνός σαν επιταγή" επικρίθηκαν έντονα, όπως και η αρχική αμέλεια των αρχών να ενημερώσουν όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, από τους 315.000 κατοίκους του Μάλμε σχεδόν το ένα τρίτο είναι μετανάστες και η σημαντική μουσουλμανική κοινότητα της Σουηδίας αυξάνεται διαρκώς με την αύξηση ολοένα και περισσότερων Ιρακινών και Σύρων προσφύγων.
Ταυτοχρόνως όμως, η περιοχή γύρω από το πολυπολιτισμικό λιμάνι και το προπύργιο του αντιμεταναστευτικού κόμματος των Δημοκρατών της Σουηδίας. Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι οι νέοι της νότιας Σουηδίας έχουν πιο αρνητική άποψη για τους μετανάστες από τους κατοίκους της υπόλοιπης χώρας.
Η Σουηδία φιλοξενεί αριθμό ρεκόρ ασυνόδευτων παιδιών μεταναστών: μόνο το 2014 υποδέχτηκε στο έδαφός της 7.000 παιδιά.

http://www.trelokouneli.gr/souhdia-salos-apo-binteo-astunomikou-na-xulokopei-9chrono-marokino/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...