Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκης: "Η Ελλάδα άλλαξε σελίδα"

"Χρειάστηκαν τρεις συνεδριάσεις για να αλλάξουμε σελίδα ως Ελλάδα και ως Ευρώπη. Η διαπραγμάτευση γίνεται για να επιτευχθεί μία συμφωνία. Σημαίνει ταυτόχρονα αμοιβαίες κινήσεις συμβιβασμού και να έχεις τη δυνατότητα ότι θα έχεις ρήξη, ότι θα πεις όχι εφόσον αυτό που θα σου προτείνουν δεν είναι σωστό.

Παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζαμε την ασφυκτική ημερομηνία της 28ης Φεβρουαρίου, αποδείξαμε ότι μπορούμε καλή πίστη να διαπραγματευτούμε με τους εταίρους μας και να έχουμε ΄ενα καλό αποτέλεσμα.

Καταφέραμε να συνδυάσουμε την αποφασιστικότητα να μην μπούμε σκυφτοί σε μία διαπραγμάτευση κάτω από την πίεση, με μία επιδέξια διαπραγματευτική στρατηγική που κατέληξε σε συμφωνία.

Δεν είναι η στιγμή να γιορτάσουμε γι αυτήν την στρατηγική, γιατί είναι ένα μικρό βήμα. Το Σαββατοκύριακο αυτό θα είναι δημιουργίας και χαράς, ότι η Ελλάδα αφήνει το Μνημόνιο πίσω και γινόμαστε συν-συγγραφείς στις μεταρρυθμίσεις που θα εισάγουμε.

Απετεύχθησαν μέτρα στα οποία είχε δεσμευτεί η προηγούμενη κυβέρνηση. Ανατρέψαμε τη δέσμευση για αποπνικτικό πλεόνασμα 3% όταν πέρυσι πιάσαμε το 1,5% . Το πρωτογενές πλεόνασμα που θα πετύχουμε φέτος θα συνάδει με τις συνθήκες που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Πρωτογενή πλεονάσματα που θα συνάδουν με τις πραγματικές συνθήκες της ελληνικής οικονομίας.

Δεσμευτήκαμε ότι δεν θα προβούμε σε μονομερή κίνηση που θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα στην δημοσιονομική ισορροπία. Αυτή είναι μία δέσμευση που θέλαμε να έχουμε. Όποιες μεταρρυθμίσεις εισάγουμε, δεν θέλουμε να εχουν αρνητικό αντίκτυπο είτε δημοσιονομικό είτε όσον αφορά τη σταθερότητα

Το 4μηνο που ακολουθεί θα χτίσουμε την εμπιστοσύνη με τους Ευρωπαίους εταίρους μας

Η Ελλάδα σήμερα βγήκε από τη μοναχική απομόνωση στην οποία βρισκόταν τα τελευταία 5 χρόνια των Μνημονίων στο Eurogroup. Δεν χρησιμοποιήσαμε απειλές, δεν μπλοφάραμε. Η Ελλάδα είναι η χώρα που δίνει στον εαυτό της και την Ευρώπη την ευκαιρία να γυρίσουμε σελίδα και να μπορέσουμε στην Ευρώπη των λαών, να μιλάμε με το ιδεώδες μιας κοινής πορείας προς την ευημερία".

 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2015/02/blog-post_4403.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...