Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Λιγοστές οι ελπίδες για τους 12 αγνοουμένους της TransAsia

Τα σωστικά συνεργεία στην Ταϊβάν εξακολουθούν να αναζητούν 12 αγνοούμενους έπειτα από την πτώση αεροπλάνου της TransAsia με 58 επιβαίνοντες σε ποταμό της Ταϊπέι, ενώ ο δήμαρχος της πόλης χαρακτήρισε σήμερα ήρωα τον πιλότο του…

αεροσκάφους της TransAsia, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ των νεκρών, επειδή απέφυγε να το ρίξει σε κτίρια κι απέτρεψε έτσι μία μεγαλύτερη τραγωδία.
Από την πτώση του αεροσκάφους τύπου ATR-72 χθες το πρωί τοπική ώρα στον ποταμό της Ταϊπέι Κιλούνγκ σκοτώθηκαν 31 άνθρωποι και 15 ανασύρθηκαν ζωντανοί, ανάμεσά τους κι ένα δίχρονο αγόρι.
Η ρυθμιστική αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Ταϊβάν ζήτησε "ειδικούς ελέγχους" για τις εταιρείες που διαθέτουν αυτού του τύπου τα αεροσκάφη. Πολλοί από τους επιβαίνοντες ήταν κινέζοι τουρίστες κι αναμένεται ότι το Πεκίνο θα συμμετάσχει στις έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος.
Πλάνα που μεταδόθηκαν από ερασιτεχνικά βίντεο δείχνουν το αεροπλάνο να χάνει ύψος, στη συνέχεια να χτυπάει σε έναν υπερυψωμένο αυτοκινητόδρομο και να βυθίζεται σε ποταμό σπάζοντας σε πολλά κομμάτια, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
"Πραγματικά έκανε ό,τι μπορούσε", είπε ο δήμαρχος της πόλης Κο Γουέν-τζε με δάκρυα στα μάτια για τον πιλότο, τον 42χρονο Λιάο Τσιέν-τσουνγκ, ο οποίος σκοτώθηκε μαζί με τον συγκυβερνήτη.
Αναλυτές πάντως της αεροναυπηγικής βιομηχανίας δηλώνουν ότι είναι πολύ πρώιμο ακόμη να πει κάποιος με βεβαιότητα αν οι πιλότοι σκοπίμως σήκωσαν το αεροπλάνο πάνω από τα κτίρια. Μία πιο σαφής εικόνα αναμένεται να υπάρξει όταν οι αρχές θα δώσουν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες από τα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου που ανασύρθηκαν χθες.
Αξιωματούχος της TransAsia δήλωσε ότι η αεροπορική εταιρεία θα αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων με 38.198 δολάρια (ΗΠΑ) για τα έξοδα κηδείας και 6.346 δολάρια για τον κάθε τραυματία.
Την ίδια ώρα, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν σήμερα ανθρώπινες ιστορίες μετά το δυστύχημα όπως για παράδειγμα την περίπτωση ενός ζευγαριού Ταϊβανέζων με τον 2χρονο γιό τους που επέζησαν επειδή λίγο πριν από την απογείωσή του άλλαξαν θέσεις, από την αριστερή πλευρά του αεροπλάνου στην δεξιά επειδή ακουγόταν ένας θόρυβος προερχόμενος από το φτερό.
Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 11:00 τοπική ώρα μετά την απογείωση της πτήσης GE235 με 53 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα από το αεροδρόμιο του Σονγκσάν στην Ταϊπέι με προορισμό το μικρό νησί Κινμέν που βρίσκεται κοντά στην ακτή της ηπειρωτικής Κίνας, αλλά ελέγχεται από την Ταϊβάν.

http://www.trelokouneli.gr/ligostes-oi-elpides-gia-tous-12-agnooumenous-ths-transasia/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...