Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Νεκρός βρέθηκε ο σεναριογράφος της σειράς, Της Ελλάδος τα παιδιά

Νεκρός μέσα στο σπίτι του στη Χαλκίδα βρέθηκε χθες, Καθαρά Δευτέρα, ο συγγραφέας και σεναριογράφος Δημήτρης Βενιζέλος, σε ηλικία 55 ετών. Ο σεναριογράφος της..

θρυλικής κωμικής σειράς «Της Ελλάδος τα παιδιά», σύμφωνα με πληροφορίες, άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς. Ο Δημήτρης Βενιζέλος γεννήθηκε στη Χαλκίδα το Μάρτιο του 1959. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία.
Όπως αναφέρει η naftemporiki.gr, στην αρχή ως χειριστής κατευθυνόμενων βλημάτων και στη συνέχεια ως δημοσιογράφος τηλεόρασης στην εκπομπή για τον στρατό.
Έγραψε στίχους για τραγούδια, με πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά το «Έγκλημα», που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ της Ιθάκης. Στη δισκογραφία κυκλοφόρησαν σε στίχους τα έργα του: «Κοντινό πλάνο», «Νύχτα κι άλλη νύχτα», «Φωτεινές επιγραφές», «Η νύχτα το απαιτεί», κ.ά., τα περισσότερα σε συνεργασία με τον συνθέτη Δημήτρη Λέκκα.
Ο Δημήτρης Βενιζέλος υπέγραψε το σενάριο της σειράς «Της Ελλάδος τα παιδιά» η οποία, ομολογουμένως, με πολύ χαριτωμένο τρόπο διακωμωδούσε τα όσα διαδραματίζονταν σε μία αεροπορική μοίρα.
Έγραψε και σκηνοθέτησε ραδιοφωνικές εκπομπές για το Δεύτερο Πρόγραμμα, δούλεψε σε εκπομπές του ΣΚΑΪ για τρία χρόνια, συνεργάστηκε με τον Γιώργο Κιμούλη σε δύο επιθεωρήσεις για το Θέατρο Παρκ, έγραψε σήριαλ. Σε συνεργασία με σχολεία και ερασιτέχνες έγραψε και σκηνοθέτησε τις παραστάσεις: «Χαλκίδα, πατρίδα μου, τελεία τζι αρ», «Τερατίνι», «Τι συνάντησε ο εξωγήινος».
Ο Δημήτρης Βενιζέλος τα τελευταία χρόνια ζούσε στη γενέτειρα του, την Χαλκίδα.

http://www.trelokouneli.gr/nekros-vrethike-o-senariografos-tis-siras-tis-ellados-ta-pedia/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...