Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Άγρια κόντρα Βενιζέλου – Φώφης


Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, ο κ. Βενιζέλος είχε άγριο καβγά με την κυρία Φώφη Γεννηματά η οποία ζητούσε πιεστικά να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου και…

πάντως πριν από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που προγραμματίζεται για το Μάιο.
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, κατά τη συζήτηση σχετικά με το συνέδριο, κ. Βενιζέλος είπε ότι αν δεν συμφωνεί το Πολιτικό Συμβούλιο με την εισήγηση που έκανε, παραιτείται τώρα. Αρμόδιες πηγές έλεγαν ότι η σχετική αναφορά αποτελούσε ουσιαστικά την κατακλείδα απάντησης που έδωσε ο κ. Βενιζέλος προς την κα Γεννηματά, καθώς, όπως ανέφεραν, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι με την τοποθέτηση της η κα Γεννηματά άφηνε να εννοηθεί πως ο ίδιος πηγαίνοντας το Συνέδριο τον Μάιο δεν θέλει να αποχωρήσει από την ηγεσία. Κάτι που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεώρησε προσβλητικό και ότι στερείται ηθικής βάσης.
«Διαφωνώ με το χρονοδιάγραμμα που ανακοινώσατε. Δεν λέτε όλη την αλήθεια, μάλλον θέλετε να παραμείνετε στην ηγεσία του κόμματος», είπε η κ. Γεννηματά, όπως μετέδωσε η ΝΕΡΙΤ για να πάρει την απάντηση από τον κ. Βενιζέλο:
«Τι είναι αυτά που λες; Αμφισβητείς την ειλικρίνειά μου και το ήθος μου; Να ξέρεις ότι αυτό, δεν θα στο συγχωρήσω ποτέ».
Ο κ. Βενιζέλος, μάλιστα, δήλωσε έτοιμος να παραιτηθεί:«Μπορώ να παραιτηθώ και σήμερα, αλλά δεν θα επιτρέψω ποτέ να επαναληφθούν διαδικασίες του παρελθόντος», είπε σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση.
Τελικά η διεξαγωγή του Συνεδρίου του κόμματος ορίστηκε για τις 15 Μαΐου, που είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι θα είναι Συνέδριο βαθιά πολιτικό, που θα δώσει το στίγμα του χώρου, ιδεολογικό και αυτοπροσδιοριστικό συνέδριο, το οποίο δεν πρέπει να επιτραπεί να μαραζώσει μέσα από μηχανιστικές προσεγγίσεις.
Ως προς τον οδικό χάρτη στην πορεία προς το συνέδριο, κατά τις ίδιες πηγές, αποφασίστηκε η σύγκληση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (27 ή 28 Φεβρουαρίου) που, μετά την εισήγηση του Πολιτικού Συμβουλίου, θα καθορίσει τις διαδικασίες προς το Συνέδριο.
Επιπλέον αποφασίστηκε η σύγκληση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, στο διάστημα μεταξύ 15- 20 Μαρτίου. Αυτή θα αποτελείται, εκτός από τα μέλη της ΚΠΕ και τους βουλευτές, από τους Γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών, τη Γραμματεία της Δημοκρατικής Παράταξης, τους υποψήφιους του ψηφοδελτίου Επικρατείας, τους δέκα πρώτους κατά κατάταξη σταυρών υποψήφιους ευρωβουλευτές και από τους σημερινούς υποψήφιους βουλευτές ως εξής: τις περιφέρειες που έχουν έως 3 έδρες θα εκπροσωπεί ο πρώτος, τις περιφέρειες από 4-7 έδρες θα εκπροσωπούν οι δύο πρώτοι, τις περιφέρειες από 8- 12 έδρες θα εκπροσωπούν οι τρεις πρώτοι και από εκεί και πάνω οι τέσσερις πρώτοι. Το μητρώο μελών που θα πάρουν μέρος στις διαδικασίες και στο Συνέδριο θα συγκροτηθεί από μηδενική βάση στο διάστημα μετά την ΚΠΕ έως τις 30 Απριλίου. Επιπλέον, συμφωνήθηκε ότι μετά το συνέδριο σε εύλογο χρόνο θα γίνει και η εκλογή του νέου προέδρου από τη βάση.
Κατά τη συνεδρίαση υπήρξε αντιπαράθεση της Φώφης Γεννηματά με τον κ. Βενιζέλο, όταν υποστήριξε τη θέση της να διεξαχθεί πρώτα Εθνική Συνδιάσκεψη Θέσεων, στη συνέχεια να γίνει η εκλογή νέου προέδρου και μετά να ακολουθήσει το Συνέδριο. Η κα Γεννηματά εκφράζει «σαφή και αμιγώς πολιτική διαφωνία», συνοψίζοντας τη θέση της στο ότι «το συνέδριο που διοργανώνεται με αυτά τα χαρακτηριστικά από τον απερχόμενο πρόεδρο δεν οδηγεί σε ανασύνταξη της παράταξης».
Σύμφωνα με πληροφορίες, επικράτησε στη συνεδρίαση η θέση ότι το ΠΑΣΟΚ πρώτα απ» όλα έχει ανάγκη από ένα συνέδριο, που θα καθορίσει τη φυσιογνωμία και τη στρατηγική του, τις συμμαχίες του, στα πλαίσια του χώρου της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και ότι από εκεί και πέρα, με βάση τις αποφάσεις που θα ληφθούν, να εκλεγεί από τη βάση το καταλληλότερο πρόσωπο που θα είναι ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ειδικότερα, στην πρόταση που κατέθεσε και υποστηρίζει η κα Γεννηματά αναφέρεται ότι οι διαδικασίες πρέπει να γίνουν στη βάση του καταστατικού. Μίλησε για διαδικασία πολιτικού διαλόγου που πρέπει να γίνει σε βάθος και να κορυφωθεί με τη σύγκληση Εθνικής Συνδιάσκεψης Θέσεων, διαδικασία κατά την οποία οι υποψήφιοι πρόεδροι θα καταθέσουν τις προτάσεις και το σχέδιο τους, βάση του οποίου θα ζητήσουν τη στήριξη των πολιτών. Αμέσως μετά θα πρέπει να γίνει η εκλογή του Προέδρου από τη βάση και εντός εύλογου χρονικού διαστήματος να ακολουθήσει θεσμικά καταστατικό Συνέδριο με επανιδρυτικά χαρακτηριστικά και εκλογής των νέων οργάνων του κόμματος. Στη βάση αυτής της πρότασης ζήτησε «να πούμε όχι σε μια εικόνα εσωστρέφειας που βγαίνει προς τα έξω και μάλιστα επί της διαδικασίας» και «να αποδείξουμε ότι δεν υπάρχουν «δεύτερες σκέψεις, κωλυσιεργία, μεθοδεύσεις και «»βυζαντινισμοί» χωρίς Βυζάντιο», παρά μόνο καθαρές σχέσεις και λύσεις. «Μόνο με τις μεγαλύτερες δυνατές συναινέσεις και συνεννοήσεις μπορούμε να υπερβούμε τις δυσκολίες και όχι με συγκυριακές τεχνητές πλειοψηφίες οργάνων. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Ας μην την χάσουμε», είπε.

http://www.trelokouneli.gr/agria-kontra-benizelou-fofhs/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...