Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

«Όχι» στον Προκόπη Παυλόπουλο από το ΠΑΣΟΚ



«Να μην ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ» για την Προεδρία της Δημοκρατίας «για λόγους βαθύτατα πολιτικούς» αποφάσισε η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, μετά από σχετική εισήγηση του προέδρου του, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Αντίθετα, η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε τον συντονισμό των κινήσεών της με την ΚΟ του Ποταμιού στο ζήτημα της προεδρικής εκλογής. Κατόπιν τούτου, κοινή πρόταση των δύο κομμάτων είναι ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΟ του κόμματος εξηγεί την απόφαση της να μην ψηφιστεί η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ «για λόγους βαθύτατα πολιτικούς», σημειώνοντας ότι «κάθε επιλογή προσώπου παραπέμπει άλλωστε σε πολιτικά και ιστορικά συμφραζόμενα». Εξηγώντας ειδικότερα το σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερά υπέρ της ευρύτερης δυνατής θεσμικής και εθνικής συναίνεσης και το απέδειξε αναλαμβάνοντας τα τελευταία χρόνια δυσανάλογα μεγάλο βάρος». Ωστόσο, συμπληρώνει ότι είναι άλλο η θεσμική συναίνεση γύρω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «και άλλο η χρησιμοποίηση της προεδρικής εκλογής προκειμένου να φανεί ότι συμπίπτουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, τα δυο κόμματα του τεχνητού διπολισμού, ενώ επί της ουσίας απουσιάζουν οι προϋποθέσεις μιας πραγματικά εθνικής συναίνεσης». «Ενώ η χώρα», συμπληρώνεται, «στερείται στρατηγικής, παρότι πολλοί πολίτες καλοπροαίρετα νομίζουν ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά».
Ακόμα, αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι στην προηγούμενη Βουλή η αρνητική στάση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης ως προς την εκλογή ΠτΔ δεν άφηνε περιθώρια διαβούλευσης και πως η παρούσα όμως Βουλή εκλέγει ούτως ή άλλως Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άρα η διαβούλευση μεταξύ των κομμάτων, πριν η επιλογή του Προέδρου καταστεί ζήτημα ατομικής επιλογής του Πρωθυπουργού, ήταν και επιβεβλημένη και εφικτή.
«Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε το συντονισμό των κινήσεων της με την ΚΟ του Ποταμιού στο κορυφαίο συμβολικά ζήτημα της προεδρικής εκλογής. Κοινή πρόταση των δυο κομμάτων είναι ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος», σημειώνεται.
Μετά την ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, όπως έγινε γνωστό από την Χαριλάου Τρικούπη, ο Nίκος Αλιβιζάτος σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ευχαρίστησε τον πρόεδρο και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για την ιδιαίτερη τιμή που του έκαναν να στηρίξουν την υποψηφιότητά του για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

http://www.trelokouneli.gr/ochi-ston-prokoph-paulopoulo-apo-to-pasok/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...