Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Πόσο ύπνο χρειαζόμαστε σε κάθε ηλικία

Περνάμε κοιμισμένοι σχεδόν το ένα τρίτο της ζωής μας, καθώς ο ύπνος μάς είναι εξίσου απαραίτητος με το οξυγόνο, το νερό και το φαγητό. Πόσες ώρες, όμως, πρέπει να κοιμόμαστε ανά ηλικία;

Το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου (NSF) των ΗΠΑ αποφάσισε να απαντήσει στο ερώτημα άπαξ δια παντός. Έτσι, ανέθεσε σε ομάδα 18 ειδικών στον ύπνο, την ανατομία, την φυσιολογία, την παιδιατρική, τη νευρολογία, την γεροντολογία και τη γυναικολογία να διερευνήσουν το θέμα.

Η ομάδα αυτή χρειάσθηκε δύο χρόνια για να δημιουργήσει τις πιο ενημερωμένες οδηγίες που έχουν εκδοθεί ποτέ για την διάρκεια του ύπνου, καθώς έπρεπε να αναλύσει συνδυαστικά 312 κλινικές μελέτες που διεξήχθησαν την τελευταία δεκαετία (2004-2014) και αφορούσαν τον ύπνο και τις επιδράσεις του στην υγεία.

Σύμφωνα λοιπόν με τις συστάσεις αυτές, που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «Sleep Health», οι ανάγκες σε ύπνο ανά ηλικία διαμορφώνονται ως εξής:

* Νεογέννητα (έως 3 μηνών): Χρειάζονται 14 έως 17 ώρες ύπνο την ημέρα

* Βρέφη (4-11 μηνών): Χρειάζονται 12 έως 15 ώρες ύπνο την ημέρα

* Νήπια (1-2 ετών): Χρειάζονται 11 έως 14 ώρες ύπνο την ημέρα

* Παιδιά προσχολικής ηλικίας (3-5 ετών): Χρειάζονται 10 έως 13 ώρες ύπνο την ημέρα

* Παιδιά σχολικής ηλικίας (6-13 ετών): Χρειάζονται 9 έως 11 ώρες ύπνο την ημέρα

* Έφηβοι (14-17 ετών): Χρειάζονται 8 έως 10 ώρες ύπνο την ημέρα

* Νεαροί ενήλικες (18-25 ετών): Χρειάζονται 7 έως 9 ώρες ύπνο την ημέρα

* Ενήλικες (26-64 ετών): Χρειάζονται 7 έως 9 ώρες ύπνο την ημέρα

* Ηλικιωμένοι (άνω των 65 ετών): Χρειάζονται 7 έως 8 ώρες ύπνο την ημέρα

Οι συστάσεις αυτές διαφέρουν από εκείνες άλλων οργανισμών, όπως τα Εθνικά Ιδρύματα Υγείας (ΝΙΗ) των ΗΠΑ που συνιστούν 16-18 ώρες ύπνο για τα νεογέννητα, 10-12 ώρες για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, 10 ώρες για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, 9-10 ώρες για τους εφήβους και για όλους τους ενήλικες 7-8 ώρες.

«Ο πολύς και ο λιγοστός ύπνος έχουν συσχετισθεί με πλήθος προβλημάτων υγείας, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, πιθανώς ο καρκίνος και η διαταραγμένη ψυχική ευεξία, καθώς και με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου», δήλωσε η δρ Λωρήν Χέιλ, αναπληρώτρια καθηγήτρια Προληπτικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο StonyBrook και μέλος της επιστημονικής ομάδας.

Και πρόσθεσε, πως η διάρκειά του αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις στο Google και άλλες μηχανές αναζήτησης καθώς πάρα πολλοί άνθρωποι, με πρώτους τους γονείς, θέλουν να ξέρουν τι ανάγκες έχει ο οργανισμός.

Οι νέες οδηγίες δίνουν μία συγκεκριμένη απάντηση, είπε, η οποία εκδηλώνεται σε εύρος ωρών επειδή κάθε άνθρωπος είναι λίγο διαφορετικός.

Σε πρακτικό επίπεδο, εξ άλλου, «μπορούν να βοηθήσουν μικρούς και μεγάλους να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για περισσότερο καλό ύπνο (λ.χ. δίχως ηλεκτρονικά μέσα και φώτα) και, αν κάποιος κοιμάται περισσότερο από το συνιστώμενο, να εγείρουν υπόνοιες μη τυχόν συμβαίνει τίποτε άλλο, όπως η κατάθλιψη», κατέληξε.

http://www.tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...