Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

Ευγνωμοσύνη Πούτιν για τη στάση της Κύπρου έναντι των κυρώσεων στη Ρωσία

Την ευγνωμοσύνη για τη στάση της Κύπρου αναφορικά με τις κυρώσεις της ΕΕ εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν.
Μιλώντας στο πλαίσιο κοινής διάσκεψης Τύπου με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας,…

Νίκο Αναστασιάδη, ο Ρώσος Πρόεδρος ανέφερε ότι μια εκ των συμφωνιών που υπογράφηκαν προνοεί τον ελλιμενισμό σκαφών της Ρωσίας σε λιμάνια της Κύπρου. «Πρόκειται για σκάφη μας, που παίρνουν μέρος στις διεθνείς προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας και κατά της διεθνούς πειρατείας», είπε ο κ. Πούτιν.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε από την πλευρά του ότι η Κύπρος είχε ταχθεί από την πρώτη στιγμή υπέρ ενός εποικοδομητικού διαλόγου με τη Ρωσία και εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησής του να εργαστεί έτσι ώστε να αποκατασταθεί η στρατηγική συνεργασία Μόσχας-Βρυξελλών, προς επίτευξη των κοινών στόχων αλλά και προς όφελος όλων των λαών.
Σε αναφορά του στο Κυπριακό, ο κ. Πούτιν επανέλαβε εξάλλου την προσήλωση της Ρωσίας σε θέσεις αρχών για μια συνολική και δίκαιη διευθέτηση του Κυπριακού, σύμφωνη με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να εκφράζει την ευγνωμοσύνη της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη ρωσική στάση.
Στρατιωτική συνεργασία Κύπρου – Ρωσίας υπέγραψαν Αναστασιάδης και Πούτιν
Στο μεταξύ, διευκολύνσεις ανθρωπιστικής κυρίως φύσεως θα παρέχει η Κυπριακή Δημοκρατία σε πλοία του ρωσικού στόλου, στη βάση της συμφωνίας που υπεγράφη σήμερα στη Μόσχα από τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και το Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Τα ρωσικά πλοία θα μπορούν να χρησιμοποιούν το λιμάνι της Λεμεσού για ανεφοδιασμό και για μεταφορά Ρώσων υπηκόων σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί από τις εξελίξεις στις χώρες της περιοχής. Παρόμοιες διευκολύνσεις έχουν δοθεί και στα πλοία άλλων χωρών (ΗΠΑ, Γερμανία, Ιταλία Γαλλία κλπ). Παρόμοιες διευκολύνσεις αφορούν και στα αεροδρόμια.
Επίσης, η συμφωνία προβλέπει συνεργασία σε θέματα έρευνας και διάσωσης. Ουσιαστικά πρόκειται για επικαιροποίηση της συμφωνίας στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας του 1996, η οποία θεωρείται κρίσιμη για τη Κύπρο αφού οι κυπριακές ένοπλες δυνάμεις έχουν ανάγκη ανταλλακτικών και τεχνογνωσίας για τα ρωσικά οπλικά συστήματα. Η συμφωνία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ανταλλαγή πληροφοριών και προγράμματα εκπαίδευσης, καθώς και ανανέωση συμφωνιών για συντήρηση εξοπλισμού. Συμφωνία για συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας με την ανταλλαγή πληροφοριών και προγράμματα εκπαίδευσης.
Οι υπόλοιπες συμφωνίες που υπεγράφησαν σήμερα στη Μόσχα αφορούν σε:
- Κοινό πρόγραμμα δράσης για την περίοδο 2015 – 2017 καθώς και την επικαιροποίηση και ανανέωση του διμερούς και του πολυμερούς πλαισίου συνεργασίας Ρωσίας Κύπρου, με στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ άλλων σε πολιτικό, κοινωνικό και τεχνοοικονομικό επίπεδο. Στη συμφωνία αυτή μάλιστα γίνεται και συγκεκριμένη αναφορά στο Κυπριακό και τη μορφή λύσης, καθώς και στις θέσεις και τον ρόλο που καλείται να παίξει η Μόσχα
- Συμφωνία για συνεργασία στην καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών.
- Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Παιδείας στους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας.
- Πρωτόκολλο το οποίο συνομολογήθηκε κατά την πρόσφατη 8η σύνοδο της Διακυβερνητικής Επιτροπής Κύπρου – Ρωσίας για θέματα οικονομικής συνεργασίας και αφορά θέματα ενέργειας, μεταφορών, τουρισμού και πολιτισμού καθώς και τη διεύρυνση συνεργασιών και ενθάρρυνση των συνεργασιών μεταξύ Κύπριων και Ρώσων επιχειρηματιών
- Μνημόνιο συνεργασίας στους τομείς της εκπαίδευσης, της έρευνας και του πολιτισμού, μέσω συνεργασιών με ερευνητικά κέντρα, ρωσικές υποτροφίες και αθλητικούς οργανισμούς.
- Συμφωνία μεταξύ της Κυπριακής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας (καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχος οργανισμός στη Ρωσία)
- Συμφωνία συνεργασίας του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA) με τον αντίστοιχο οργανισμό Invest in Russia.
- Αύριο πρόκειται να υπογραφεί συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Κρατικού Πανεπιστημίου Διεθνών Σχέσεων Μόσχας, τη διπλωματική ακαδημία της Ρωσίας, με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

http://www.trelokouneli.gr/eugnomosunh-poutin-gia-th-stash-ths-kuprou-enanti-ton-kuroseon-sth-rosia/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...