Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Παραδοχή του TESCO: Δώσαμε κατεψυγμένο κιμά 100% από άλογο

 
Διογκώνεται η υπόθεση με το κρέας αλόγου το οποίο και πωλούνταν ως κιμάς. Η γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ TESCO παραδέχτηκε την Τρίτη πως διοχέτευσε αλογίσιο κρέας
 
Με μία παραδοχή της εταιρείας TESCO, έρχεται η συνέχεια της υπόθεσης για τη διάθεση κρέατος από άλογο στην Ευρώπη.
Χρειαζόταν βέβαια να υπάρξει πρώτα ο σάλος που προκλήθηκε για να έρθει η πολύ γνωστή βρετανική αλυσίδα και να παραδεχτεί την Τρίτη, όπως αναφέρει η «Daily Mail», ότι ο κιμάς κατεψυγμένου κρέατος που διοχέτευε σε αλυσίδες λιανικής ήταν έως και 100% από κρέας αλόγου.
Ήδη έχει δημιουργηθεί σοβαρός αντίκτυπος από την ιστορία, στους διανομείς στη Βρετανία, τη Γαλλία ,τη Σουηδία ,την Ιρλανδία και την Ρουμανία.
Ο τεχνικός διευθυντής της εταιρείας, Tim Smith, ζήτησε συγγνώμη στους πελάτες για λογαριασμό της εταιρείας.
Το θέμα όμως εικάζεται ότι ίσως να είναι πολύ πιο σοβαρό, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι πίσω από το εμπόριο αλογίσιου κρέατος στην Ευρώπη  βρίσκεται η ιταλική και η πολωνική μαφία μαζί με άλλες εγκληματικές οργανώσεις από την Ρωσία και τις βαλτικές χώρες.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Daily Mail», η μαφία της Ιταλίας και της Πολωνίας έχουν δημιουργήσει  μια «εγκληματική συνωμοσία ύψους εκατομμυρίων λιρών», πιέζοντας υπαλλήλους σφαγείων να πιστοποιούν σαν μοσχαρίσιο το κρέας αλόγου

Διατροφικό σκάνδαλο και «πόλεμος» στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ο εντοπισμός κρέατος αλόγου σε κατεψυγμένα λαζάνια βρετανικής εταιρείας έχει ήδη προκαλέσει αντιπαράθεση μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εμπλέκονται στην παραγωγή των επίμαχων σκευασμάτων, που αποσύρθηκαν άρον- άρον από την αγορά.

Ο αρμόδιος Ε. Επίτροπος, Μισέλ Μπαρνιέ, δήλωσε: «από όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Άρα δε μιλάμε για διατροφικό σκάνδαλο, τουλάχιστον προς το παρόν. Αλλά πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά όσοι ευθύνονται για απάτη ή παραπλάνηση.»

Σύμφωνα με την έρευνα των γαλλικών αρχών, το κρέας ξεκίνησε από σφαγείο της Ρουμανίας και μέσω εμπόρων από Κύπρο και Ολλανδία, έφτασε στο εργοστάσιο της γαλλικής Comigel στο Λουξεμβούργο. Από εκεί στις συσκευασίες της  Findus.

Οι αναφορές για προέλευση του κρέατος από τη Ρουμανία προκάλεσαν σφοδρή αντίδραση της ρουμανικής κυβέρνησης και έκτακτη συνάντηση του Ρουμάνου υπουργού γεωργίας με τον ευρωπαίο επίτροπο για αγροτικά θέματα.

Μετά τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα, δήλωσε: «προφανώς, με εξοργίζει η τάση να ρίχνουμε τις ευθύνες όσο πιο μακριά γίνεται, ενάντια στα νέα μέλη της Ένωσης, ενάντια στα κράτη που δεν έχουν ισχυρές δημόσιες σχέσεις»

Τη σφοδρή αντίδραση της ρουμανικής κυβέρνησης έχουν προκαλέσει οι αναφορές του βρετανού Υπουργού Περιβάλλοντος, Ουόεν Πάτερσον, ότι μια «διεθνής συνωμοσία» βρίσκεται πίσω από την αντικατάσταση βόειου κρέατος με κρέας αλόγου.

Η ρουμανική κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι οι έλεγχοι που διεξήγαγε στα δύο σφαγεία που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, απέδειξε ότι λειτουργούν με βάση όλους τους ευρωπαϊκούς κανόνες και ότι η «μετατροπή» του κρέατος αλόγου σε βοδινό δεν έγινε από ρουμανικές εταιρείες.

Στη Ρουμανία οι εξαγωγές κρέατος αλόγου αγγίζουν τα δέκα εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
http://www.trelokouneli.gr/paradochi-tou-tesco-dosame-katepsugmeno-kima-100-apo-alogo/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...