Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

«Το πολύ 19 κλικ» συνδέουν δύο οποιεσδήποτε ιστοσελίδες

 «Το πολύ 19 κλικ» συνδέουν δύο οποιεσδήποτε ιστοσελίδες
Μπορεί κανείς να φτάσει από μια ιστοσελίδα σε μια άλλη σχετικά εύκολα
Όλα συνδέονται με όλα. Χάρτης του Παγκόσμιου Ιστού από το Πρόγραμμα Opte, το οποίο δεν έχει σχέση με τη νέα μελέτη: (Πηγή: Opte Project)
Λονδίνο 
Ο κόσμος είναι μικρός, έχουν δείξει προηγούμενες μελέτες, καθώς δύο οποιοιδήποτε άνθρωποι στον κόσμο συνδέονται μέσω έξι κοινών γνωριμιών. Το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει στο Διαδίκτυο, αφού δύο οποιεσδήποτε ιστοσελίδες απέχουν μεταξύ τους κατά 19 συνδέσεις το πολύ, εκτιμά ένας φυσικός που ειδικεύεται στην αρχιτεκτονική δικτύων. Ο Άλμπερτ-Λάζλο Μπαραμπάσι, Ούγγρος φυσικός του Πανεπιστημίου Northeastern της Βοστόνης, ανέπτυξε αλγόριθμους που αναγνωρίζουν και ακολουθούν όλους τους συνδέσμους σε μια ιστοσελίδα, και στη συνέχεια επαναλαμβάνουν τη διαδικασία ξανά και ξανά.
Διαβάστε επίσης: Πείραμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιβεβαιώνει τους «έξι βαθμούς διαχωρισμού»
Ο ψηφιακός κόσμος
Ο Μπαραμπάσι εκτιμά ότι ο Παγκόσμιος Ιστός είναι στην πραγματικότητα ένας «μικρός κόσμος» από περίπου ένα τρισεκατομμύριο έγγραφα, τα οποία απέχουν μεταξύ τους κατά 19 συνδέσμους το πολύ. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί κανείς να φτάσει από μια ιστοσελίδα σε μια άλλη με σχετικά λίγα «κλικ», χωρίς να χρησιμοποιήσει μηχανή αναζήτησης.
Ο φυσικός επισημαίνει ότι, όταν το Διαδίκτυο άρχισε να αναπτύσσεται τη δεκαετία του 1990, οι ειδικοί πίστευαν ότι «είχε τις ιδιότητες ενός τυχαίου δικτύου», στο οποίο ορισμένες ιστοσελίδες είναι εντελώς αποκομμένες μεταξύ τους.
Ο Μπαραμπάσι πιστεύει ότι η κατάσταση άλλαξε με την εμφάνιση «υπερκόμβων» όπως το Facebook και οι υπηρεσίες της Google. Όπως ορισμένοι άνθρωποι είναι πιο κοινωνικοί από άλλους και έχουν περισσότερες γνωριμίες, έτσι και αυτοί οι «υπερκόμβοι» περιέχουν πολύ περισσότερες συνδέσεις. Ο ερευνητής προειδοποιεί μάλιστα ότι ενδεχόμενες κυβερνοεπιθέσεις στους υπερκόμβους θα οδηγούσε στη «διάλυση του Διαδικτύου» και θα άφηνε πολλές ιστοσελίδες μη προσβάσιμες. Η πρώτη μελέτη του Μπαραμπάσι για το θέμα είχε δημοσιευτεί το 1999 στο περιοδικό Νature. Η νέα, ευρύτερη μελέτη δημοσιεύεται στην έγκριτη επιθεώρηση Philosophical Transaction της βρετανικής Βασιλικής Εταιρείας, στην οποία ο φυσικός είναι μέλος.
Newsroom Δ
 http://troktiko.eu/2013/02/to-polu-19-klik-sundeoun-duo-opoiesdipote-istoselides/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...