Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

«Χρυσωρυχείο» ο αστεροειδής που περνά ξυστά από τη Γη

 «Χρυσωρυχείο» ο αστεροειδής που περνά ξυστά από τη Γη
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έχει ορυκτό πλούτο αξίας 195 δισ. δολαρίων!
 
Δείτε ένα βίντεο για το πέρασμα του αστεροειδή 2012 DA από τη Γη
Νέα Υόρκη 
Λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Παρασκευής ώρα Ελλάδας, ο αστεροειδής 2012 DA14, θα περάσει πολύ κοντά από τη Γη. Πρόκειται για διαστημικό βράχος σε μέγεθος οικοδομικού τετραγώνου και αποτελεί το κοντινότερο πέρασμα που έχει καταγραφεί ποτέ για σώμα αυτού του μεγέθους. Το πέρασμα του έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον και είναι πολλές οι αναφορές και εκτιμήσεις για την παρουσία του στη γειτονιά μας. Αμερικανική εταιρεία που ιδρύθηκε πρόσφατα και θα δραστηριοποιηθεί στον τομέα της εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου αστεροειδών υποστηρίζει ότι ο 2012 DA14 έχει ορυκτό πλούτο αξίας 195 δισ. δολαρίων. Ταυτόχρονα όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις το πέρασμα του αστεροειδή κάνει τους ειδικούς να κάνουν εκτιμήσεις για το τι θα συνέβαινε σε περίπτωση που λοξοδρομούσε και έπεφτε πάνω στον πλανήτη μας.
Η αξία
Η Deep Space Industries υποστηρίζει ότι ο 2012 DA14 διαθέτει πλούσιο ορυκτό πλούτο και ειδικότερα σίδηρο και νικέλιο. Αναφέρει επίσης ότι ο αστεροειδής διαθέτει αρκετές ποσότητες νερού ικανές να χρησιμοποιηθούν ως καύσιμο σε διαστημόπλοια. Βέβαια όλα αυτά είναι θεωρητικά αφού όπως λένε τα στελέχη της η τροχιά του αστεροειδή είναι τέτοια που δεν επιτρέπει την οργάνωση μιας αποστολής σε αυτόν για να γίνει προσπάθεια εξόρυξης.
Σύμφωνα με την εταιρεία η τροχιά του είναι τέτοια που η οργάνωση της αποστολής σε αυτόν θα είχε εξαιρετικά υψηλό κόστος τέτοιο που να πλησιάζει την αξία του ορυκτού πλούτου και άρα δεν υπάρχει λόγος να γίνει μια τέτοια προσπάθεια.
Τι θα συνέβαινε αν έπεφετε στη Γη
Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν ο 2012 DA14 έπεφτε στη Γη θα προκαλούσε καταστροφή ανάλογη με εκείνη της μεγαλύτερης σε ισχύ πυρηνικής βόμβας που έχει κατασκευάσει ο άνθρωπος. Υπολογίζουν ότι θα μπορούσε να καταστρέψει ολοσχερώς μια περιοχή ανάλογη με αυτή στην οποία εκτείνεται το Λονδίνο. Το πέρασμα, σε απόσταση μόλις 27.500 χιλιομέτρων πάνω από τη Τζακάρτα, θα μεταδοθεί ζωντανά στο in.gr μέσω του NASA TV. Η μετάδοση θα ξεκινήσει στις 19.00 ώρα Ελλάδας.

http://troktiko.eu/2013/02/chrusorucheio-o-asteroeidis-pou-perna-xusta-apo-th-gh/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...