Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ανιχνεύθηκε DNA αλόγου σε δύο προϊόντα κατεψυγμένου κρέατος στην Ελλάδα

 
DNA αλόγου ανιχνεύθηκε σε δύο προϊόντα κατεψυγμένου κρέατος στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ, επιβεβαιώνοντας τη σχετική φημολογία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί στα εργαστήρια 76 δείγματα, έχουν αναλυθεί τα 26, εκ των οποίων τα δύο βρέθηκαν θετικά.
Τα 76 δείγματα ελήφθησαν από έλεγχους σε παραγωγικές / μεταποιητικές μονάδες κρέατος, catering, ψυκτικές αποθήκες και επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου με αντιπροσωπευτική και αναλογική κάλυψη ανά την επικράτεια.
Τα δύο (2) θετικά δείγματα αφορούν σε ισάριθμες παρτίδες βόειου κατεψυγμένου κρέατος προέλευσης Ρουμανίας συνολικής ποσότητας 1.064 κιλά με την επισήμανση Frozen Beef Meat Neck και Frozen Beef Meat Topside της επιχείρησης “Ζηκούδη Βασιλική” και τα οποία έχουν ήδη δεσμευτεί από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά στις 14.02.2013.
Για τις συγκεκριμένες παρτίδες θα ληφθούν τα προβλεπόμενα από την νομοθεσία μέτρα.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΦΕΤ και η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων όλης της χώρας, συνεχίζει να πραγματοποιεί ελέγχους σχετικά με την ύπαρξη DNA αλόγου σε διάφορα τρόφιμα σε όλο το εύρος της διατροφικής αλυσίδας.
Στην περίπτωση και άλλων θετικών αποτελεσμάτων, θα ληφθούν άμεσα τα προβλεπόμενα μέτρα και θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση.

http://www.trelokouneli.gr/anichneuthhke-dna-alogou-se-duo-pro-onta-katepsugmenou-kreatos-sthn-ellada/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...