Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Κατέβασαν πορνό και μόλυναν τους υπολογιστές σε πολλές εξέδρες άντλησης πετρελαίου στην ανοικτή θάλασσα

Υπολογιστές σε πολλές εξέδρες άντλησης πετρελαίου στην ανοικτή θάλασσα έχουν μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό, μετά την λήψη πειρατικού και πορνογραφικού υλικού από τους εργαζόμενους. Σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας Houston Chronicle, οι επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε διάφορες εξέδρες και πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου, θέτοντας τους υπολογιστές εκτός σύνδεσης. Μια εγκατάσταση στον Κόλπο του Μεξικό έχει κλειδωμένα τα συστήματά του λόγω του κακόβουλου λογισμικού.
Οι ερευνητές της διαδικτυακής ασφάλειας δήλωσαν ότι, μια τυπική μόλυνση malware στις ενεργειακές υποδομές μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Αλλά μια προσαρμοσμένη επίθεση με στόχο μια εγκατάσταση μέσω ενός ευρέως διαδεδομένου malware, θα μπορούσε να προκαλέσει ακραίες ζημιές.
Οι ειδικοί περιέγραψαν ένα από τα χειρότερα σενάρια που θα μπορούσε να οδηγήσει στην καταστροφή. Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι: «Μια δυσλειτουργία σε μια εξέδρα και τα συστήματα ασφάλειας, θα μπορούσε να προκαλέσει έκρηξη, διαρροή πετρελαίου και να χαθούν μέχρι και ανθρώπινες ζωές».
Αυτό που συνέστησαν στις εταιρείες για την αποτροπή μόλυνσης από malware είναι να έχουν ενημερωμένο το λογισμικό ασφάλειας και να αποκλείσουν την πρόσβαση του μεγαλύτερου ποσοστού των εργαζομένων στο σύστημα ελέγχου.
Πηγή: SecNews.gr
 http://www.trelokouneli.gr/katebasan-porno-kai-molunan-tous-upologistes/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...