Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

Ο Τσίπρας θα μιλήσει στό Ιδρυμα Καραμανλή

 Ο Τσίπρας θα μιλήσει στό Ιδρυμα Καραμανλή
Με μια κίνηση έκπληξη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας ετοιμάζεται να «διεισδύσει» … στο «καραμανλικό» στρατόπεδο, θέλοντας προφανώς να «κλείσει το μάτι» και στους μετριοπαθείς «νοικοκυραίους» ψηφοφόρους, σε μια χρονική στιγμή που κάποιοι στη ΝΔ αρέσκονται να ακυρώνουν την περίοδο της διακυβέρνησης από τον κ. Κ. Καραμανλή τα…….
έτη 2004-2009.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισε να αιφνιδιάσει και θα είναι ομιλητής σε εκδήλωση του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», στις 6 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής για τον ιστορικό ηγέτη της κεντροδεξιάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας, όχι μόνο αποδέχθηκε πριν λίγο καιρό την πρόταση να παρευρεθεί στην εκδήλωση, αλλά θέλησε τελικά _όπως προκύπτει από την πρόσκληση που αποκαλύπτει σήμερα «Το Βήμα»_ να μιλήσει στην εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 15 ετών από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή με θέμα: «Κωνσταντίνος Καραμανλής: Τότε και τώρα» – Δημοκρατία, Οικονομία, Πολιτισμός και Ευρώπη».
Η κίνηση του κ. Τσίπρα αποτελεί μια εντυπωσιακή κίνηση που εντάσσεται στη στρατηγική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να διαχωρίσει τη σημερινή ΝΔ από την παραδοσιακή «καραμανλική» πτέρυγα που διοικούσε επί χρόνια το κόμμα.
Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί με συνέπεια και σχέδιο να κάνει εμφανή τη διαφορά της κυβέρνησης του κ. Αντ. Σαμαρά _την οποία κατηγορεί για «ακροδεξιές εμμονές και αντιλήψεις»_ με την αντίστοιχη του κ. Κ. Καραμανλή, την περίοδο 2004-2009.
Παράλληλα, ακολουθούν και άλλα στελέχη του κόμματός του που διαχωρίζουν τους «καλούς» καραμανλικούς από τους «σκληροπυρηνικούς» σαμαρικούς.
Προ ημερών έκανε αίσθηση η αναφορά του κ. Τσίπρα στην καραμανλική παράδοση. «Ήδη, η καραμανλική παράδοση του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού αποτελεί μακρινή ανάμνηση για τη ΝΔ, ενώ στο ΠαΣοΚ ο όρος «σοσιαλισμός» εξαλείφεται ακόμη και από τα ανούσια, ούτως ή άλλως, κομματικά κείμενα», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέατρο «Ακροπόλ» για το πώς απαντάει το κόμμα στη στρατηγική της έντασης που ακολουθεί η κυβέρνηση Σαμαρά.
Είχε προηγηθεί η κίνηση του κ. Τσίπρα να συγκρίνει τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή με τον κ. Σαμαρά, θέλοντας να δείξει τη διαφορά αντίληψης των δυο πολιτικών. «Ο προκάτοχός του ήταν γόνος μιας οικογένειας, του αείμνηστου Καραμανλή, ο οποίος νομιμοποίησε το Κομμουνιστικό Κόμμα στην Ελλάδα και ήρθε για να συμφιλιώσει τις δύο αντίπαλες παρατάξεις» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο BBC.
Ο κ. Τσίπρας δεν χάνει ευκαιρία να αναφέρεται στους «καραμανλικούς», θεωρώντας ότι μπορεί να δημιουργήσει αναταράξεις στη Ν.Δ. και να ωφεληθεί και το κόμμα του. Δεν είναι τυχαίο, ότι πριν λίγες ημέρες στη συνέντευξή του στο Σκάι, αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που συνέβη σε περιοδεία του στις Σέρρες.
«Πριν από τις εκλογές ήμουν στις Σέρρες, στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και με εξέπληξε η αναφορά ενός 50άρη που κινδυνεύει να βρεθεί άνεργος. Ξέρετε τι μου είπε; «Εγώ, Τσίπρα, ήμουν 40 χρόνια καραμανλικός, τώρα θα έρθω σε σένα. Ξέρεις γιατί; Η ανάγκη με κάνει»» σημείωσε ο κ. Τσίπρας με σαφή πρόθεση να δείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υποστηριχθεί ακόμα και από δεξιούς που πλήττονται από το μνημόνιο.
Στην εκδήλωση, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας, θα μιλήσουν, εκτός από τον κ. Τσίπρα, ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς, αλλά και οι δυο κυβερνητικοί εταίροι, οι πρόεδροι του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ, οι κκ. Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης, ενώ θα απευθύνουν χαιρετισμούς, ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής, κ. Ι. Μάνος και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Κωνσνταντίνος Καραμανλής, ο πρώην υπουργός και «αλεπού» της ελληνικής διπλωματίας, ο κ. Π. Μολυβιάτης.
Θα ακολουθήσει συζήτηση που θα συντονίσει ο ακαδημαϊκός και γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο κ. Κ. Σβολόπουλος και θα μιλήσουν, ο τέως Πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος του ΣτΕ, ο δημοσιογράφος και τέως ευρωβουλευτής κ. Ι. Μαρίνος, ο πανεπιστημιακός κ. Αντ. Μακρυδημήτρης, ο καθηγητής και διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, ο κ. Αγγ. Δεληβοριάς και ο καθηγητής και πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, κ. Λ. Τσούκαλης. Τη συζήτηση θα κλείσει ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος, ο πρώην υπουργός κ. Αχ. Καραμανλής.

 http://troktiko.eu/2013/02/o-tsipras-tha-milisei-sto-idruma-karamanli/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...