Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Πτώση στις πωλήσεις των tablets



Όταν τα tablets αποτελούσαν την new entry κατηγορία, οι ειδικοί...

προβλέπαν ότι θα έρθει η στιγμή που οι πωλήσεις αυτών θα ξεπερνούσαν τις αντίστοιχες των pc και laptops. Είναι πολύ εύκολο να κάνουμε υποθέσεις και προβλέψεις ότι μία νέα κατηγορία προϊόντων γεννιέται, γιατί δεν υπάρχει ιστορικό πωλήσεων! Δηλαδή από τις 0 πωλήσεις, φτάνουμε στις εκατομμύρια σε μερικές εβδομάδες. Έτσι τα ποσοστά φαίνονται πάντα θετικά τα πρώτα χρόνια.

Εκείνες οι μέρες έχουν περάσει και η αγορά των tablets συνεχίζει να μικραίνει, αλλά βέβαια οι πωλήσεις είναι άκρως εντυπωσιακές και οι κατασκευαστές τζιράρουν εκατομμύρια πουλώντας τα.

Σύμφωνα με νέες έρευνες της IDC και της Canalys, οι πωλήσεις των tablets, το πρόσφατο τετράμηνο που μας πέρασε, σημειώνουν πτώση περίπου 12%-16%

Όπως αναφέραμε, οι εταιρίες κερδίζουν πολλά χρήματα από τα tablets. Η IDC αναφέρει τζίρους 38.7 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η Canalys υπολογίζει τις συνολικές πωλήσεις στα 35 εκατομμύρια δολάρια.

Στο γεγονός που συμφωνούν και οι δύο αναλύτριες εταιρίας είναι ότι η Apple κυριαρχεί στις πωλήσεις των tablets, με την Samsung να βρίσκεται στην δεύτερη θέση και Lenovo, Huawei να ακολουθούν στις τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Η IDC αναφέρει ότι η Amazon συμπληρώνει την “βασική πεντάδα” των κατασκευαστών με 1.6 εκατομμύρια πωλήσεις των Fire Tablets της και με το εντυπωσιακό 1200% αύξηση! Σίγουρα η απόφαση της Amazon να ρίξει την τιμή του φτηνού της tablet στα 50 δολάρια, έφερε φανερό αποτέλεσμα.

Μερικά άλλα ενδιαφέροντα δεδομένα της αναφοράς της IDC είναι τα παρακάτω:

65% των πωλήσεων των tablets αφορούσαν iOS συσκευές, με το 26% να είναι iPads, αλλά και το 9% να τρέχουν Windows.
Τα “κλασικά” tablet χάνουν την μάχη από τις 2-1 συσκευές μεν, αλλά κατέχουν το 75% της αγοράς δε.
Περισσότεροι κατασκευαστές επίσης, αναφέρονται, ότι κυκλοφορούν tablets με Windows λειτουργικό και όχι με Android, που σημειώνει σημαντική πτώση. Το γεγονός αυτό βέβαια προβλέπεται να αλλάξει με την κυκλοφορία του νέου Android Nougat, οπού συναντάμε περισσότερες multitask λειτουργίες.

Εμείς στο thenerd.gr βρίσκουμε τα tablets με android πιο ενδιαφέρον στην καθημερινή τους χρήση και σίγουρα το λειτουργικό είναι πιο “touch friendly” σε σχέση με τα Windows. Σίγουρα μεγάλο ρόλο παίζει η απουσία αρκετών εφαρμογών στην πλατφόρμα των Windows και η Microsoft θα πρέπει να δώσει περισσότερες επιλογές προκειμένου να προσελκύσει το αγοραστικό κοινό. Τώρα θα μου πείτε, δεν υπάρχουν εφαρμογές για Windows? Δεν αναφέρομαι σε προγράμματα, αλλά σε εφαρμογές!


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2016/08/tablets.html

http://kafedakigr.blogspot.com/2016/08/tablets.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...