Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

3 στα 5 κορυφαία brands smartphones προέρχονται από την Κίνα




Μία έκπληξη επεφύλαξε η παγκόσμια αγορά smartphones το δεύτερο τρίμηνο του 2016, με το “top 5” των κορυφαίων  - από πλευράς...
πωλήσεων -  κατασκευαστών να κυριαρχείται από τρία brands ορμώμενα εκ Κίνας. Huawei Oppo και Vivo ήταν τα τρία κινεζικά brands, που βρέθηκαν στην τρίτη, τέταρτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα, της λίστας των κατασκευαστών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις smartphones παγκοσμίως. Τις δύο πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης διατήρησαν οι leader του κλάδου, Samsung και Apple.

Όπως σχολιάζει σε έκθεσή της η Counterpoint, οι τρεις Κινέζοι κατασκευαστές κατάφεραν  - από κοινού -  για πρώτη φορά να συγκεντρώσουν περίπου το 1/5 της παγκόσμιας αγοράς smartphones. Μάλιστα, σε μια χρονική περίοδο που οι πωλήσεις “έξυπνων” κινητών, διεθνώς, ενισχύθηκαν οριακά μόνο, τα έσοδα των τριών κατασκευαστών αυξήθηκαν, το εξεταζόμενο διάστημα, κατά 84%, 152% και 66%, αντίστοιχα, σε ετήσια βάση. Όπως αναφέρει η Counterpoint οι τρεις επιχειρήσεις κατάφεραν ισχυρή ανάπτυξη επί κινεζικού εδάφους, “χτίζοντας”, παράλληλα, μερίδια και στη διεθνή αγορά. “Οι επιδόσεις των Oppo και Vivo εξέπληξαν τους πάντες στον κλάδο, αν και είναι το αποτέλεσμα χρόνων επένδυσης στην οικοδόμηση ισχυρών offline καναλιών διανομής, επιθετικού μάρκετινγκ και προσφορών” σημειώνουν οι αναλυτές της εταιρείας.

Στο μεταξύ, η πλειοψηφία των κατασκευαστών, όπως σχολιάζει σε δικό της report η IDC, έχει εντάξει στο χαρτοφυλάκιό της μια σειρά από συσκευές -  πέραν από την προϊοντική της “ναυαρχίδα”, οι οποίες διατίθενται σε πιο προσιτές τιμές, γεγονός που ενθαρρύνει την αναβάθμιση σε πιο συχνή βάση. “Κινεζικές μάρκες, όπως η Huawei, η OPPO, η Vivo και η Xiaomi έχουν εφαρμόσει με επιτυχία αυτή στρατηγική” σημειώνει η IDC.

Αλλαγές
“Συνεχίζουμε να βλέπουμε μια σειρά από αλλαγές στην παγκόσμια αγορά smartphones. Πολλοί κατασκευαστές έχουν ήδη αναπροσαρμοσει την επιχειρηματική στρατηγική και το χαρτοφυλάκιό τους, ώστε να επωφεληθούν των αλλαγών” αναφέρει η IDC.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα κινεζικά brands με όχημα κυρίως τις low-end συσκευές, αν και “έχτισαν” το όνομά τους στην εγχώρια αγορά, πλέον καταφέρνουν να έχουν επιτυχή παρουσία και σε εκτός Κίνας περιοχές.

Όπως σχολιάζει η IDC, η Huawei, για παράδειγμα, εκτός από τις πολύ καλές επιδόσεις της στην κινεζική αγορά πέτυχε ακόμη πιο ισχυρή ανάπτυξη πωλήσεων στην Ευρώπη. Η OPPO, από την πλευρά της, εκτός από την καλή πορεία της επί κινεζικού εδάφους, έχει, σύμφωνα με τους αναλυτές, θετικές επιδόσεις σε άλλες αναδυόμενες αγορές όπως αυτές της Ινδίας και της Ινδονησίας.

Tέλος, η Vivo επικεντρώνεται - επί τους παρόντος - στην Κίνα και στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού.

Top Five Smartphone Vendors, Shipments, Market Share, and Year-Over-Year Growth, Q2 2016 Preliminary Data






www.sepe.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2016/08/3-5-brands-smartphones.html
http://kafedakigr.blogspot.com/2016/08/3-5-brands-smartphones.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...