Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Πόσα χρήματα παίρνει ένας αθλητής που κατακτά χρυσό μετάλλιο ανάλογα με την χώρα του;




Από το απόλυτο μηδέν στις 753.000 δολάρια ή αλλιώς πες μου ποια χώρα εκπροσωπείς για να σου πω πόσα θα πάρεις αν κατακτήσεις το χρυσό μετάλλιο.

Μερικοί αθλητές πηγαίνουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες για τη δόξα ενώ άλλοι για να βγάλουν λεφτά. Υπάρχουν χώρες που προσφέρουν γη και ύδωρ στους αθλητές τους αν κατακτήσουν χρυσό μετάλλιο ενώ κάποιες άλλες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο που δεν τους δίνει τίποτα.

Το αστρονομικό ποσό των 753.000 δολαρίων θα λάβει ο Joseph Schooling για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου


Ο Joseph Schooling σε ηλικία 8 ετών μαζί με τον Michael Phelps

Το γράφημα που δημοσιεύσει ο Independent τα λέει όλα. Ο Joseph Schooling έγινε ο πρώτος αθλητής της Σινγκαπούρης που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο για τη νίκη του στα 100 μέτρα πεταλούδας στην κολύμβηση. Για τη νίκη του αυτή η χώρα του θα τον ανταμείψει με 753.000 δολάρια. Από την άλλη ο Σκοτσέζος τενίστας Andy Murray δεν θα λάβει τίποτα για το χρυσό που κατέκτησε στο Ρίο.

Κανένα χρηματικό έπαθλο δεν θα λάβει ο Σκοτσέζος τενίστας Andy Murray
Ο πρώην Αυστραλός Ολυμπιονίκης Geoff Huegill, που κέρδισε ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000, υποστηρίζει ότι τα χρηματικά κίνητρα δεν λειτουργούν πραγματικά.

«Ένα bonus σε μετρητά ως αμοιβή για την κατάκτηση ενός μεταλλίου είναι σημαντικό και σίγουρα εκτιμάται από τους αθλητές, ωστόσο δεν αποτελεί τον μοναδικό στόχο, αλλά περισσότερο έναν ωραίο τρόπο για την αναγνώριση των προσπαθειών που έχεις κάνει και την πειθαρχία που έχεις επιλέξει», είπε πρόσφατα ο Huegill.

Τα κίνητρα μπορεί περιστασιακά να ξεφεύγουν από το πλαίσιο του χρηματικού bonus. Για παράδειγμα, οι Νοτιοκορεάτες λαμβάνουν στρατιωτικές απαλλαγές και οι Γερμανοί εξασφαλίζουν δωρεάν μπύρα για όλη τους τη ζωή αν πάνε καλά στους αγώνες.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...