Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Τοποθέτησαν ράμπα στην παραλία της Νέας Χώρας στα Χανια για άτομα με κινητικά προβλήματα (35.000 ευρώ!)

Το πρωτοποριακό σύστημα SEATRAC που έχει σχεδιαστεί από το πανεπιστήμιο Πατρών και αποτελεί ελληνική καινοτομία που έχει κατοχυρωθεί σε Ευρώπη και ΗΠΑ, τοποθέτησε σήμερα ο Δήμος Χανίων στην παραλία της Νέας Χώρας. 


Πρόκειται για μια ηλεκτροκίνητη ράμπα κολύμβησης για άτομα με κινητικά προβλήματα.
Στο σημείο βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Γ. Ξανθουδάκη, Ε. Αλιφιεράκη, Γ. Φραγγεδάκη καθώς και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας τόνισε:
   
«Το σύστημα αυτό επιλέξαμε να το εγκαταστήσουμε στην δημοφιλή παραλία της Νέας Χώρας. Αυτό που ισχύει είναι ότι επιλέξαμε ένα σύστημα το οποίο έχει αναπτυχθεί από το πανεπιστήμιο Πάτρας. Είναι προϋπολογισμού περίπου 35,000 ευρώ, είναι εξαιρετικό σε λειτουργία και αποτελεί μια παγκόσμια πλέον πατέντα. Είναι ένα σύστημα εξαιρετικό και αυτό το οποίο θέλω να δηλώσω είναι ότι επειδή η επιτυχία του είναι εμφανής θα το επεκτείνουμε και σε άλλες παραλίες του Δήμου μας. Κοιτάμε δυτικά αλλά και προς την περιοχή του Ακρωτηρίου τον επόμενο χρόνο.Οφείλουμε να δείχνουμε έμπρακτα την ευαισθησία μας προς τους συμπολίτες μας εκείνους οι οποίοι δεν έχουν την δυνατότητα να κινηθούν όπως εμείς οι υπόλοιποι. Είναι ένα χρέος της κοινωνίας, η κοινωνία πρέπει να ευαισθητοποιείται σε τέτοια ζητήματα και πρέπει να τα αναγνωρίζει . Ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Χανίων η οποία φρόντισε να εγκατασταθεί αυτό το σύστημα σε πολύ σύντομο χρόνο ξεπερνώντας σε πολλές περιπτώσεις μεγάλες γραφειοκρατικές δυσκολίες που υπήρχαν, και πρέπει να πω ότι από χθες το απόγευμα είναι εδώ άνθρωποι, οι οποίοι ξενύχτησαν εδώ σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία και με τους εγκαταστάτες για να μπορέσουμε σήμερα να έχουμε σε λειτουργία αυτό το εξαιρετικό έργο και να προλάβουμε το Δεκαπενταύγουστο».







35.000 ευρώ για 10 ξύλα και 5 σίδερα και μια ξαπλώστρα μάλλον πολλά είναι.... αλλά δεν πειράζει αφού έκαναν έστω ένα έργο για τα ΑΜΕΑ....


Πηγή: cretapost.gr
http://www.trelokouneli.gr/chilia-bravo-topothetisan-raba-stin-paralia-gia-atoma-me-kinitika-provlimata/
http://kafedakigr.blogspot.com/2016/08/35000.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...