Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Παππάς: Θα δοθούν μόνο τέσσερις τηλεοπτικές άδειες

«Οι άδειες είναι τέσσερις, όπως έχει αποφασίσει η Βουλή», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή τους την εφημερίδα «Επένδυση», σημειώνοντας ότι «είμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα και μέσα στον Αύγουστο θα έχουμε τη δημοπρασία».
Ο υπουργός αναφέρει ότι λόγοι δημόσιου συμφέροντος επιβάλλουν τον διαγωνισμό για τις άδειες. «Κάνουμε μια προσπάθεια για να πάμε σε βιώσιμα σχήματα, κ. Παλλήκαρη, η εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των ΜΜΕ έχει αναδείξει το πρόβλημα ανάγλυφα. Στην Ελλάδα είχαμε μέχρι πρότινος τηλεοπτικούς σταθμούς ζημιογόνους και χωρίς άδειες. Αυτή ήταν η διπλή ρίζα της διαπλοκής. Κανάλια χωρίς άδειες, εξαρτώμενα, δηλαδή, από την πολιτική εξουσία, και ζημιογόνα, εξαρτώμενα δηλαδή από τη διαρκή κάμψη των τραπεζικών κανόνων. Αποτέλεσμα; Πλούσιοι μέτοχοι με πτωχευμένες εταιρείες, κανάλια με χαμηλό ή ανύπαρκτο προϊόν και δάνεια σχεδόν ενός δισ.», αναφέρει ο κ. Παππάς.
Όσον αφορά την αδειοδότηση των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, λέει ότι θα ακολουθήσει αυτής των πανελλαδικών.
Επισημαίνει ακόμη ότι αυτήν τη στιγμή κανένα κανάλι δεν έχει άδεια. «Επί 27 χρόνια λειτούργησαν κανάλια χωρίς άδεια. Μετά την αδειοδότηση ο πάροχος δικτύου, όπως ορίζει ο νόμος, θα μεταφέρει το σήμα των αδειοδοτημένων καναλιών. Ο νόμος θα τηρηθεί. Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου», τονίζει.
Κατηγορεί τη ΝΔ για «διαρκή ταύτιση με τις θέσεις όσων αυτήν τη στιγμή έχουν κανάλια», αναφερόμενος στις επικρίσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν περίμενε τις αποφάσεις του ΣτΕ, λέγοντας ότι η «ΝΔ ζητά για χιλιοστή φορά να μη γίνει ο διαγωνισμός», θέτοντας το ίδιο ερώτημα που κατέθεσαν στο ΣτΕ οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί με τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων. «Οι αιτήσεις για πάγωμα του διαγωνισμού απορρίφθηκαν, και μάλιστα με το σκεπτικό ότι συντρέχουν λόγοι δημόσιου συμφέροντος για να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία. Άρα, λοιπόν, η ΝΔ θα έπρεπε να ενημερωθεί για τις αποφάσεις του ΣτΕ και να μη σέρνεται παπαγαλίζοντας τα ειδικά και καθόλου έννομα συμφέροντα ορισμένων από τους ιδιοκτήτες», προσθέτει.
Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση άργησε να κλείσει την πρώτη διαπραγμάτευση και αυτό κόστισε στη χώρα, επισημαίνει ότι το ΔΝΤ έχει παραδεχθεί ότι οι στόχοι ήταν άπιαστοι και το πρόγραμμα μη εφαρμόσιμο. Σημειώνει δε ότι «το ίδιο έκανε και ο κ. Χαρδούβελης, ο οποίος ήταν υπουργός Οικονομικών του κ. Σαμαρά, λέγοντας ότι «ο κ. Σαμαράς μαζί με τον κ. Στουρνάρα υπέγραψαν την 5η αξιολόγηση τον Ιούνιο του 2014. Για 7 μήνες μέχρι τις εκλογές δεν έκαναν απολύτως τίποτα», και τονίζει: «Εμείς κληρονομήσαμε τις δεσμεύσεις τους για υψηλά πλεονάσματα. Με τη διαπραγμάτευση τα μειώσαμε και τα κάναμε ρεαλιστικά. Τι ζητάνε, δηλαδή; Μας εγκαλούν επειδή καταφέραμε με τη διαπραγμάτευση να ρίξουμε τα πλεονάσματα που και αυτοί παραδέχονται ότι δεν πιάνονταν;»
   
Ο κ. Παππάς εκτιμά ότι Η δεύτερη αξιολόγηση μπορεί να κλείσει σύντομα «και στο θέμα των εργασιακών να έχουμε μια κατάληξη η οποία να είναι θετική για τα συμφέροντα των εργαζομένων και της κοινωνίας», ενώ σε σχέση με την παρουσία του ΔΝΤ στο Πρόγραμμα αναφέρει ότι θα εξαρτηθεί από την κατάληξη της για το χρέος. «Δεν εξαρτάται από την Ελλάδα. Εμείς έχουμε πει ότι εξαρχής δεν θα έπρεπε να είναι το ΔΝΤ στην Ευρώπη. Είναι στο ελληνικό πρόγραμμα επειδή το ζήτησαν άλλοι. Κατά τα άλλα, συμφωνώ με αυτό που η κυρία Λαγκάρντ είπε, ότι η παρουσία του στο πρόγραμμα δεν ήταν επιτυχής», προσέθεσε, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει ότι η συζήτηση για το χρέος έχει αρχίσει και δεν πρέπει συγκροτηθεί ένα χρονοδιάγραμμα που θα εξυπηρετεί τις εσωτερικές πολιτικές ανάγκες μιας χώρας, δηλαδή της Γερμανίας.
Σε ερώτηση για το εάν ισχύει ότι θα ενεργοποιηθεί ο «κόφτης», όπως ισχυρίζεται η ΝΔ, απαντά ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση, «αντί να αναρωτηθούν για τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις, προσεύχονται να πέσουν έξω τα έσοδα και να εκτροχιαστεί εκ νέου η οικονομία».
«Ούτε αυτό θα γίνει. Κόφτης, λοιπόν, θα μπει στις ορέξεις τους για επαναφορά της διαπλοκής και των πολιτικών της 5ης αξιολόγησης», τονίζει και συμπληρώνει: «Αυτή η κυβέρνηση έχει δείξει ότι είναι αποτελεσματική. Δεν κρατάει τις διάφορες λίστες στα συρτάρια. Δεν αφήνει εφοπλιστές ή ιδιοκτήτες καναλιών να μη πληρώνουν φόρους. Και από την άλλη σέβεται κάθε ευρώ φόρων που πληρώνει ο Έλληνας πολίτης. Να σας πω μόνο δύο παραδείγματα. Εξοικονομούμε 750 εκατ. ευρώ από την επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών για την κατασκευή των οδικών αξόνων. Εξοικονομούμε 100 εκατ. ευρώ από την αντικατάσταση των εργολάβων καθαριότητας στα νοσοκομεία με ατομικές συμβάσεις. Και χρήματα εξοικονομούμε, και τους μισθούς των εργαζομένων στην καθαριότητα αυξάνουμε ραγδαία. Αυτήν τη στιγμή, στο επτάμηνο είμαστε 600 εκατ. πάνω σε σχέση με τον στόχο των εσόδων. Η ΝΔ, λοιπόν, ας λέει ό,τι νομίζει. Απλώς θα αναγκάζεται να μετακινεί την πρόβλεψη για την πτώση διαρκώς παρακάτω στον χρόνο. Επειδή διαρκώς διαψεύδονται, αρχίζουν και διακινούν ψεύδη και συκοφαντίες. Αδυνατούν να μιλήσουν για το πρόγραμμά τους, το οποίο είναι ακραίο και νεοφιλελεύθερο».
Όσον αφορά το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες το φθινόπτωρο, ο υπουργός Επικρατείας λέει χαρακτηριστικά «εκλογές ονειρεύονται όσοι επιθυμούν επιστροφή στην πραγματικότητα του πελατειακού κράτους, της διαπλοκής και της ακραίας λιτότητας», ενώ για τα σενάρια συνεργασίας με την Ένωση Κεντρώων υπογραμμίζει ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία είναι επαρκής και συμπαγής», προσθέτοντας ότι «ο στόχος της διεύρυνσης του άξονα στήριξης της κυβέρνησης είναι θεμιτός και διαρκής».
Ακόμη, αναφέρεται στις τελευταίες δηλώσεις του διοικητή της ΤτΕ, επισημαίνοντας ότι ο κ. Στουρνάρας είναι κεντρικός τραπεζίτης και σημειώνει πως «εάν κάποιος έχει υπάρξει πολιτικό πρόσωπο πρόσφατα, και μάλιστα υπουργός Οικονομικών, και κάνει πολιτικές τοποθετήσεις, θα πρέπει να αναμένει και σχετικές απαντήσεις».
Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση σχετικά την παραπομπή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, τονίζει: «Το τι ακριβώς συνέβη στην ιστορική καμπή όπου η χώρα οδηγήθηκε στη χρεοκοπία είναι κάτι που δεν θα ξεπεραστεί με by pass, ούτε με εκκωφαντικές σιωπές, όπως αυτή του κ. Μητσοτάκη. Δικαιούνται όλοι οι Έλληνες να ξέρουν. Υποχρεούνται όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν».



http://www.trelokouneli.gr/pappas-tha-dothoun-mono-tesseris-thleoptikes-adeies/

http://kafedakigr.blogspot.com/2016/08/blog-post_93.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...