Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Στις 31/8 κλείνει η εθελούσια έξοδος στη Eurobank


Tης Νένας Μαλλιάρα


Πετυχαίνοντας τον στόχο για τη μείωση του προσωπικού της κατά 1.000 άτομα, αναμένεται να κλείσει το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Eurobank.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου και σε αυτό έχουν γίνει αποδεκτές αιτήσεις αποχώρησης 700 εργαζομένων. Αν προστεθεί σε αυτούς και το προσωπικό των περίπου 350 ατόμων της ασφαλιστικής Eurolife που μετά την πώλησή της δεν επιβαρύνει την τράπεζα, τότε ο στόχος για μείωση εργαζομένων του ομίλου κατά 1.000 άτομα επιτυγχάνεται πλήρως.

Η εθελουσία της Eurobank ξεκίνησε μετά το Πάσχα και απευθυνόταν εσωτερικά σε εργαζόμενους (με προτεραιότητα ηλικίας 50 ετών και άνω) στους οποίους προσέφερε επιλογή εξόδου από την τράπεζα έναντι αποζημίωσης, ύψους μέχρι 180.000 ευρώ, καθώς και την εναλλακτική παραμονής στην εργασία για μια διετία, με τον ίδιο μισθό και πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Η πρόταση της τράπεζας προέβλεπε αποζημίωση 45 μισθών σε εργαζόμενους άνω των 50 ετών, ενώ έδινε  προσαύξηση 30% για τους εργαζόμενους του δικτύου της επαρχίας.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα της Eurobank προέβλεπε άμεση αποχώρηση με λήψη αποζημίωσης, χρήση διετούς ή τριετούς άδειας μετ' αποδοχών (sabbatical) και αποζημίωση τεσσάρων μισθών, καταβλητέων με τη λήξη της άδειας. Στην περίπτωση διετούς άδειας προέβλεπε ότι θα καταβάλλεται στον εργαζόμενο το σύνολο του μισθού, ενώ στην τριετή άδεια θα καταβάλλεται το 66% του μηνιαίου μισθού.

Για την άμεση αποχώρηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες δεδομένου ότι το πρόγραμμα κινήθηκε εσωτερικά, η αποζημίωση έφτανε τους 28 μισθούς για εργαζόμενους έως 39 ετών, για όσους είναι μεταξύ 40-44 ετών τους 35 μισθούς, προσαυξανόμενη στους 40 μισθούς για εργαζόμενους ηλικίας 45-49 ετών. Για τους άνω των 50 ετών, η αποζημίωση έφτανε τους 45 μισθούς, ενώ για κάθε ανήλικο τέκνο προβλεπόταν  αποζημίωση επιπλέον 2 μισθών. Όλα τα ανωτέρω ποσά ήταν προσαυξημένα κατά 30% για τους εργαζόμενους στο δίκτυο καταστημάτων της περιφέρειας.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε και παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για πέντε έτη μετά την αποχώρηση από το ομαδικό ασφαλιστικό πρόγραμμα που διατηρεί η τράπεζα.

Σημειώνεται ότι από το πλάνο αναδιάρθρωσης που έχει υποβάλει στην DGComp, η Eurobank είχε δέσμευση για αποχώρηση 1.000 ατόμων από τον όμιλο μέχρι το τέλος του 2017. Η στοχευμένη εθελουσία στην οποία προχώρησε στόχευε στα 600 – 1.000 άτομα.

Το μοντέλο εθελουσίας που ακολούθησε η Eurobank αναμένεται να ακολουθηθεί μέσα στο φθινόπωρο και από τις Εθνική (δέσμευση για αποχώρηση 1.600 ατόμων) και Alpha Bank (περί τα 500 άτομα έναντι δέσμευσης για 175). Η Τράπεζα Πειραιώς πραγματοποίησε πρόγραμμα "κλασσικής" εθελουσίας εξόδου την άνοιξη στο οποίο συμμετείχαν περί τα 1.000 άτομα.

Το γεγονός ότι στην εθελουσία της Πειραιώς συμμετείχαν κυρίως άτομα νεότερων ηλικιών και ήταν περιορισμένες οι αποχωρήσεις εργαζομένων κοντά στη συνταξιοδότηση, οδήγησε στην αλλαγή μοντέλου. Έτσι, με το μοντέλο που εισήγαγε η Eurobank, πλέον γίνεται λόγος όχι για εθελουσία έξοδο, αλλά  για παροχή ευκαιρίας εξόδου σε συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων, στις οποίες οι τράπεζες θα απευθυνθούν συγκεκριμένα και χωρίς δημόσια ανακοίνωση προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου. Στόχος είναι να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή ανταπόκριση στις ανάγκες μείωσης προσωπικού, χωρίς οι τράπεζες να απογυμνωθούν από την "αφρόκρεμα" του προσωπικού τους. 




http://www.capital.gr/epixeiriseis/3148375/stis-31-8-kleinei-i-ethelousia-exodos-sti-eurobank

http://greekto.blogspot.gr/2016/08/318-eurobank.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...