Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Πέθανε ο Ανδρέας Μπάρκουλης




Την τελευταία του πνοή, λίγες μέρες μετά τα 80ά του γενέθλια, άφησε την Τρίτη 23 Αυγούστου, ένας από τους πιο εμβληματικούς ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου, ο Ανδρέας Μπάρκουλης.
Το θελκτικό παρουσιαστικό, η ευγενική φυσιογνωμία και η γοητεία του γεννημένου στις 4 Αυγούστου του 1936 στον Πειραιά, Μπάρκουλη σε συνδυασμό με το υποκριτικό του ταλέντο, ήταν τα στοιχεία που τον καθιέρωσαν ως έναν από τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς τη δεκαετία του ’60.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που για χάρη του δημιουργήθηκε η φράση “Κορίτσια ο Μπάρκουλης!”, η οποία μετατράπηκε σε θρυλικό σλόγκαν. Πρόκειται για τον ηθοποιό, οι θαυμάστριες του οποίου γέμιζαν τα θέατρα, σε όποια παράσταση και αν έπαιζε και η φωτογραφία του υπήρχε σε κάθε κοριτσίστικη σχολική τσάντα.
Το μικρόβιο της υποκριτικής το είχε από μικρός, καθώς από τα εφηβικά του κιόλας χρόνια, συμμετείχε σε παραστάσεις αρχαίας τραγωδίας, ακολουθώντας παράλληλα θεατρικές σπουδές στη σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη. Η παρθενική του εμφάνιση στο θέατρο έγινε το 1956 και στον κινηματογράφο την επόμενη χρονιά στην ταινία “Μαρία Πενταγιώτισσα”, δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη.
Έπαιξε σε περισσότερες από 100 ταινίες, ερμηνεύοντας κυρίως δεύτερους ρόλους σε δραματικές ταινίες, όπως “Ο Μιμίκος και η Μαίρη (1958)”, «Κοινωνία ώρα Μηδέν» (1966) , «Κοντσέρτο για πολυβόλα» (1967), «Όλγα Αγάπη μου» (1968), αλλά και σε κωμωδίες, όπως «Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα» (1958), «Διακοπές στην Αίγινα» (1958), «Η Μουσίτσα»(1959), «Μην είδατε τον Παναή» (1962), «Το Δόλωμα» (1964), «Τζένη Τζένη» (1965), «Ησαΐα μη Χορεύεις» (1969), «Μια τρελή τρελή σαραντάρα» (1970) και η «Θεία μου η χίπισσα» (1970).
   
“Μελανό” σημείο αποτέλεσε η εμπλοκή του σε υπόθεση με ναρκωτικά, το 1973, για την οποία προφυλακίστηκε αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση. Στη συνέχεια έφυγε στις ΗΠΑ, όπου ασχολήθηκε με το τραγούδι και το 1983 επέστρεψε στην Ελλάδα, ρίχνοντας το βάρος του στο θέατρο. Από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 άρχισε να παρουσιάζει διάφορα προβλήματα υγείας, τα οποία τον απομάκρυναν από την “πρώτη γραμμή”.
Όσον αφορά την προσωπική του ζωή, ανέβηκε τρεις φορές τα σκαλιά της εκκλησίας, αποκτώντας ισάριθμα παιδιά. Ο πρώτος του γάμος ήταν με τον νεανικό του έρωτα, την επίσης ηθοποιό και κατά 10 χρόνια μεγαλύτερή του, Αλέκα Στρατηγού. Το πάθος της τελευταίας όμως για τα χαρτιά, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, μπήκε ανάμεσά τους και το ζευγάρι πήρε διαζύγιο, για να ακολουθήσει ένας ακόμα γάμος με άδοξο τέλος.
Οι καταχρήσεις αλκοόλ και ουσιών οδήγησαν τον ηθοποιό σε περίεργα μονοπάτια και καταστάσεις, όπως είχε εξομολογηθεί. Ξαναβρήκε τον εαυτό του όταν γνώρισε την τελευταία του σύζυγο, με την οποία παντρεύτηκαν το 2001. Η Μαρία στάθηκε στο πλευρό του σε όλες (και ήταν πολλές) δύσκολες στιγμές με την υγεία του που πέρασε ο γνωστός ηθοποιός τα τελευταία χρόνια. Μαζί έχουν ένα γιο ενώ ο Μπάρκουλης είχε και δύο παιδιά εκτός γάμου.








http://www.trelokouneli.gr/ektakti-ididi-pethane-o-andreas-barkoulis/
http://kafedakigr.blogspot.com/2016/08/blog-post_23.htm

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...