Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Έξαλλοι επιστήμονες με τα λάθη του Excel

Μετατρέπει αυτόματα τα ονόματα ορισμένων γονιδίων σε ημερομηνίες


Τη δυσαρέσκειά τους έχουν εκφράσει αρκετοί επιστήμονες με το πρόγραμμα επεξεργασίας λογιστικών φύλλων της Microsoft, Excel, αφού όπως υποστηρίζουν είναι υπαίτιο για σοβαρά λάθη που έχουν γίνει σε επιστημονικές εργασίες πάνω στη γονιδιωματική.
Το Excel είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας λογιστικών φύλλων που έχει τη δυνατότητα να κάνει πολύπλοκους μαθηματικούς υπολογισμούς, να δημιουργεί αλλά και να επεξεργάζεται μια βάση δεδομένων και να κάνει γραφήματα.
Επιστήμονες έφεραν το θέμα στο φως της δημοσιότητας με σκοπό να κάνουν γνωστό το σφάλμα που υπάρχει στο πρόγραμμα, το οποίο μετατρέπει αυτόματα τα ονόματα ορισμένων γονιδίων σε ημερομηνίες. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, σύμβολα γονιδίων όπως το SET2 (Septin 2) μετατρέπονται αυτόματα σε «September 2».
Ωστόσο, η Microsoft, η οποία διέθεσε την πρώτη έκδοση του Excel το 1985, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι το σφάλμα στην μετονομασία των γονιδίων μπορεί να διορθωθεί εάν οι χρήστες κάνουν ορισμένες αλλαγές στις ρυθμίσεις της εφαρμογής.
«Το Excel έχει τη δυνατότητα να εμφανίζει τα δεδομένα και τα κείμενα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις είναι σχεδιασμένες ώστε να λειτουργούν σε καθημερινά σενάρια. Το Excel προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών, τις οποίες οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ώστε να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται τα δεδομένα», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο BBC.
Ωστόσο, όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το BBC, αυτό το πρόβλημα δεν εκδηλώνεται στο ανάλογο πρόγραμμα της Google, το Google Sheets.



http://www.newsbeast.gr/technology/arthro/2353722/exalli-epistimones-me-ta-lathi-tou-excel

http://greekto.blogspot.gr/2016/08/excel.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...