Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Αίτηση πτώχευσης από τη γερμανική Praktiker


Αίτηση πτώχευσης από τη γερμανική Praktiker - Η θέση της ελληνικής θυγατρικής
Της Πέννυ Κούτρα
Άκαρπη η συνάντηση με τους πιστωτές. Η γερμανική Praktiker κατέθεσε αίτηση πτώχευσης. Δεν επηρεάζονται οι διεθνείς δραστηριότητες του ομίλου. Τι διευκρινίζει η ελληνική θυγατρική.
Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η γερμανική Praktiker. Η εταιρεία που διαχειρίζεται τα ομώνυμα καταστήματα και την αλυσίδα BAU+HOBBY ζήτησε από δικαστήριο του Αμβούργου να κινήσει τις διαδικασίες πτώχευσης επικαλούμενη το υπερβολικό χρέος του ομίλου. Τα καταστήματα Max Bahr και οι διεθνείς δραστηριότητες δεν επηρεάζονται από τις εξελίξεις.
Στόχος της Praktiker μέσα από τη διαδικασία είναι να γίνει αναδιάρθρωση.
Ο όμιλος νωρίτερα είχε ανακοινώσει πως η τελευταία συνάντηση με τους πιστωτές απέβη άκαρπη, χωρίς να πάρει το πράσινο φως για περισσότερη χρηματοδότηση.Όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, οι βασικές αιτίες γι' αυτήν τη δυσμενή εξέλιξη είναι τα υψηλά χρέη και η έλλειψη ρευστότητας. Αμέσως η μετοχή σημείωσε βουτιά 67%.
Τον προηγούμενο χρόνο, η Praktiker κατέγραψε ζημίες 190 εκατ. ευρώ με έσοδα 3 δισ. ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Οι αναλυτές επισημαίνουν πως ο βασικός ζημιογόνος παράγοντας ήταν η επιθετική πολιτική εκπτώσεων.
Η εταιρεία προσπάθησε ανεπιτυχώς να πουλήσει τη μονάδα της στο Λουξεμβούργο Batiself SA. Το διοικητικό συμβούλιο του αγοραστή δεν ενέκρινε όμως τελικά το deal.
Έκτοτε η Praktiker αναζητούσε εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, ενώ τα προσδοκώμενα έσοδα από τη συγκεκριμένη πώληση «είχαν ενσωματωθεί» στο οικονομικό της πλάνο. Το πρακτορείο Reuters αποκαλύπτει ότι η Praktiker ζητούσε επειγόντως χρηματοδότηση ύψους 30-35 εκατ. ευρώ. "Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη" είχε δηλώσει ανώτατο στέλεχος της Praktiker στο πρακτορείο.

Κερδοφόρα η Praktiker Hellas

Διευκρινίσεις όσον αφορά τη σχέση της ελληνικής θυγατρικής με το γερμανικό τμήμα της αλυσίδας δίνει η διοίκηση της Praktiker Ηellas.
Συγκεκριμένα, η Praktiker Hellas αναφέρει ότι όπως και όλες οι εταιρείες της Praktiker που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό και βρίσκονται υπό την ομπρέλα του εταιρικού σχήματος Praktiker International GmbH, καθώς και οι εταιρείες της Max Bahr (Premium Βrand του ομίλου στη Γερμανία) δεν επηρεάζονται από τις εξελίξεις στην Praktiker AG που αφορούν ενέργειες εξυγίανσης του χαρτοφυλακίου δραστηριοτήτων του ομίλου για συγκεκριμένες δραστηριότητες στη Γερμανία και συνδέονται με την αδυναμία εκπλήρωσης των οικονομικών υποχρεώσεων από τις συγκεκριμένες μονάδες.
Σύμφωνα με τη διοίκηση της Praktiker Hellas, η ελληνική εταιρεία παραμένει η μόνη κερδοφόρα αλυσίδα στον κλάδο της στην Ελλάδα, και μία από τις καλύτερες σε αποδόσεις στον όμιλο Praktiker, με κύκλο εργασιών 196 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων της τάξεως των 3,5 εκατ. ευρώ για το οικονομικό έτος 2012.
Η εταιρεία λειτουργεί απρόσκοπτα από το 1991, έχοντας σήμερα 14 καταστήματα και ηλεκτρονικό κατάστημα που πρόσφατα αναβαθμίστηκε. Τέλος, η διοίκησή της αναφέρει ότι το πλάνο δραστηριοτήτων της, ως μέλους του ομίλου Praktiker, συνεχίζεται κανονικά, αναμένοντας ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα για το 2013.
http://www.euro2day.gr/news/world/article/1116024/antimetoph-me-hreokopia-h-germanikh-praktiker.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...