Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

«Φρένο» στις τάσεις αυτοκτονίας βάζει ο καφές

3BDE6D6CA4ABCAB66FB5897356020018.jpg
  Για πρώτη φορά μια έρευνα από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έρχεται να συσχετίσει την κατανάλωση καφέ με τις τάσεις αυτοκτονίας, τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Αλμπέρτο Ασκέριο και τον επιδημιολόγο Μισέλ Λούκας του Τμήματος Επιστήμης Διατροφής της Σχολής Δημόσιας Υγείας του αμερικανικού πανεπιστημίου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό βιολογικής ψυχιατρικής «World Journal of Biological Psychiatry», σύμφωνα με τις βρετανικές Independent και Telegraph μελέτησαν στοιχεία για πάνω από 208.000 ανθρώπους (από τους οποίους οι 277 αυτοκτόνησαν), για μια περίοδο περίπου δύο δεκαετιών.
Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι πίνουν δύο έως τρεις καφέδες ημερησίως, έχουν στατιστικά περίπου 50% λιγότερες πιθανότητες να αυτοκτονήσουν, ενώ η μείωση του κινδύνου αυξάνεται οριακά στο 53% για όσους πίνουν πάνω από τέσσερα φλιτζάνια καφέ. Οι ερευνητές μελέτησαν την επίπτωση της πρόσληψης καφεΐνης από διάφορες πηγές (τσάι, σοκολάτα κ.α.), αν και, όπως διαπίστωσαν, σχεδόν το 80% της κατανάλωσης καφεΐνης προέρχεται από τον καφέ.
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η προστατευτική δράση του καφέ -και γενικότερα της καφεΐνης- οφείλεται πιθανώς στο ότι ενισχύει την παραγωγή ορισμένων νευροδιαβιβαστών και ορμονών (σεροτονίνης, ντοπαμίνης, νοραδρεναλίνης κ.α.) στον οργανισμό και κυρίως στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να δρουν ως ήπια αντικαταθλιπτικά.
Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι ο καφές μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης στις γυναίκες και, παράλληλα, δρα διεγερτικά για το κεντρικό νευρικό σύστημα. Από την άλλη, πάντως, μια φινλανδική έρευνα είχε συμπεράνει ότι η υπερβολική κατανάλωση καφέ (πάνω από οκτώ φλιτζάνια κάθε μέρα) αυξάνει τον κίνδυνο αυτοκτονίας.
Σύμφωνα με τη νέα αμερικανική έρευνα, είναι μικρό το όφελος -όσον αφορά τη μείωση του κινδύνου αυτοκτονίας- αν κάποιος πίνει πάνω από τρεις καφέδες ημερησίως ή 400 μιλιγκράμ καφεΐνης συνολικά.

 http://troktiko.eu/2013/07/freno-stis-taseis-autoktonias-bazei-o-kafes/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...