Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Αυξημένος ο κίνδυνος εμφράγματος για όσους τρώνε αργά το βράδυ


E24F7CFB495CF9373F25AF0A7EC7A074.jpg
  Αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος του μυοκαρδίου κατά το ήμισυ διατρέχουν οι άντρες που συνηθίζουν να τρώνε το βράδυ και να παραλείπουν το πρωινό, προειδοποιούν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.
Οι ειδικοί που παρακολούθησαν επί σειρά ετών σχεδόν 27.000 άνδρες, ηλικίας άνω των 45 ετών, εικάζουν ότι και οι δύο συσχετίσεις οφείλονται σε αλλαγές που προκαλούν στον μεταβολισμό του οργανισμού και οι οποίες ανοίγουν τον δρόμο στην καρδιοπάθεια.
Στο πλαίσιο της μελέτης, οι άνδρες συμπλήρωναν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αναλυτικά ερωτηματολόγια διατροφής και υγείας.
Συνολικά, 1.572 άνδρες εκδήλωσαν το πρώτο «καρδιακό επεισόδιο» στη διάρκεια της μελέτης.
Όσοι δεν έτρωγαν πρωινό είχαν κατά 27% υψηλότερο κίνδυνο εμφράγματος ή θανάτου από αυτό σε σύγκριση με όσους δεν το παρέλειπαν ποτέ.
Οι άντρες που παρέλειπαν το πρωινό ήταν νεώτεροι απ’ ό,τι όσοι πάντοτε άρχιζαν τη μέρα τους με γεμάτο στομάχι, ενώ είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι καπνιστές, να εργάζονται με πλήρες ωράριο, να είναι ανύπαντροι, λιγότερο γυμνασμένοι και να πίνουν περισσότερο αλκοόλ.
Αντίστοιχα, οι άντρες που έτρωγαν αργά το βράδυ διέτρεχαν κατά 55% υψηλότερο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου σε σύγκριση με όσους δεν έτρωγαν μετά τις 8 το βράδυ.

http://troktiko.eu/2013/07/auxhmenos-o-kindunos-emfragmatos-gia-osous-trone-arga-to-bradu/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...