Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Σαλαμίνα: 5.000 ευρώ πρόστιμο και 1 έτος ποινή φυλάκισης επειδή εξόντωνε τ’ αδέσποτα


Από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά καταδικάστηκε σήμερα ο 82χρονος κάτοικος Σαλαμίνας που εντοπίστηκε το Σάββατο να δηλητηριάζει τις γάτες που φρόντιζε ο γείτονας του στο Αιάντειο Σαλαμίνας.
Ο Κωνσταντίνος Γκίνης είδε από τον μπαλκόνι του τον ηλικιωμένο γείτονα του προχθές να πλησιάζει την ταΐστρα εκεί που έβαζε τροφή σε αδέσποτες ψιψίνες της περιοχής, τις οποίες είχε υπό την προστασία του και λίγα λεπτά αργότερα παρατήρησε ότι τα γατιά, αφού έφαγαν, σπαρταρούσαν από το δηλητήριο.

Ο κ. Γκίνης δύο κατάφερε να τα σώσει μόνο τα δύο γατιά και κάλεσε την αστυνομία καταγγέλλοντας τον δράστη Σταμάτη Π. για το έγκλημα. Ενώ πέντε από τα γατάκια ξεψύχησαν μπροστά στα μάτια των αστυνομικών που κατέφθασαν.

Ο δράστης για να αποφύγει τη σύλληψη κλείστηκε στο σπίτι του και αρνούνταν να βγει φωνάζοντας ότι είναι δικαίωμα του να κάνει στα ζώα ό,τι θέλει. Όμως μόλις το έγκλημα και οι εξελίξεις αυτές έγιναν γνωστές φιλόζωοι και από την Αθήνα πήγαν στη Σαλαμίνα και κόλλησαν αφίσες στη γειτονιά του δράστη και στην ευρύτερη περιοχή πληροφορώντας έτσι τους περίοικους για τις ποινές που ορίζει ο νόμος 4039/2012 για όλους εκείνους που εξοντώνουν ή κακοποιούν τα ζώα. Μεταξύ αυτών ήταν και η Μάρθα Πουλτίδου εκ μέρους της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας η οποία και επικοινώνησε με το www.zoosos.gr για να μας ενημερώσει για το τι συμβαίνει εκεί.

Τελικά χθες στις 21:00 οι φιλόζωοι, που πέρασαν και έξω από το σπίτι του δράστη για να διαμαρτυρηθούν, συνεννοήθηκαν με τους αστυνομικούς και απομακρύνθηκαν από το σημείο. Τότε οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. κάλεσαν τον 82χρονο να βγει έξω απλά για να γίνει επιβεβαίωση των στοιχείων του μέσω του ασυρμάτου. Τελικά μόλις ο δράστης βγήκε εκτός της οικίας του τον συνέλαβαν και μάλιστα διανυκτέρευσε στο Α.Τ. Σαλαμίνας κατ’ εντολή της Εισαγγελίας Πειραιά.

Σήμερα οδηγήθηκε στα δικαστήρια και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή και 5.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο ενώ δόθηκε εντολή να κατασχεθούν όλες οι χημικές ουσίες που υπάρχουν στο σπίτι του και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως δηλητήρια για τα ζώα. Σύμφωνα με τη γνωμάτευση του κτηνιάτρου που εξέτασε τα πτώματα των γατιών το δηλητήριο που χρησιμοποιήθηκε στις φόλες ήταν ποντικοφάρμακο.

Όταν ο 82χρονος άκουσε την ποινή του, απευθύνθηκε στους δικαστές και είπε ότι δεν έχει χρήματα να πληρώσει και τότε η εισαγγελέας του απάντησε ότι αυτό ορίζει η νομοθεσία για όσους εξοντώνουν τα ζώα και κάποτε θα πρέπει να το καταλάβουμε.

Ο δράστης έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

zoosos.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/07/5000-1.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...