Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013

Oλοκληρώθηκε η ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Κύπρου

01877D51717C19A46C8CFA73B3081476.jpg
Την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης της Τράπεζας Κύπρου, ανακοίνωσαν το υπουργείο Οικονομικών και η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ).
Το τελικό ποσοστό μετατροπής των ανασφάλιστων καταθέσεων σε μετοχικό κεφάλαιο είναι 47,5% και τα ίδια βασικά κεφάλαια της Τράπεζας Κύπρου υπολογίζεται ότι θα κυμανθούν σε ποσοστό περίπου 12%, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η ΚΤΚ, υπό την ιδιότητά της ως Αρχή Εξυγίανσης, θα ενημερώσει την Τράπεζα Κύπρου ότι από σήμερα εξέρχεται από το καθεστώς εξυγίανσης και όλα τα καθήκοντα των μελών του διοικητικού συμβουλίου θα ασκούνται από το μεταβατικό διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, μέχρι να συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση: – Ποσοστό 12% των καταθέσεων, τα οποία ήταν προηγουμένως δεσμευμένα (5% του συνόλου), θα αποδεσμευτούν.
– Το υπόλοιπο ποσό των καταθέσεων θα μοιραστεί ισόποσα σε τρεις ξεχωριστές καταθέσεις, προθεσμίας των έξι, εννέα και 12 μηνών, αντιστοίχως, με δικαίωμα ανανέωσής τους από την Τράπεζα Κύπρου για μία επιπρόσθετη περίοδο ίδιας χρονικής διάρκειας. Για τις καταθέσεις αυτές θα καταβάλλεται επιτόκιο ψηλότερο από αυτό που θα ισχύει για αντίστοιχες καταθέσεις στην Τράπεζα Κύπρου.
– Η μετοχική σύνθεση της Τράπεζας Κύπρου θα τροποποιηθεί έτσι ώστε όλοι οι μέτοχοι να κατέχουν κοινές μετοχές. Η νέα δομή θα πρέπει να είναι συμβατή με τον ευρωπαϊκό κανονισμό για τις κεφαλαιακές απαιτήσεις.
– Οι ανασφάλιστοι καταθέτες της τέως Λαϊκής Τράπεζας θα αποζημιωθούν μέσω της διαδικασίας εκκαθάρισης, με μετοχές που αντιπροσωπεύουν περίπου το 18% του μετοχικού κεφαλαίου της νέας Τράπεζας Κύπρου.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Κύπρου και η έξοδός της από το καθεστώς εξυγίανσης αποτελούν «σημαντικά ορόσημα για την ενίσχυση της οικονομικής κατάστασης της τράπεζας και τη σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού τομέα».

http://troktiko.eu/2013/07/oloklhrothhke-h-anakefalaiopoihsh-ths-trapezas-kuprou/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...