Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Τίτλοι τέλους για τη Neoset


λουκέτο κλείσιμο Neoset Δεν έκανε δεκτό το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών το αίτημα της επιπλοποιίας Neoset για ένταξη στο άρθρο 99, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr. Η μοναδική «άμυνα» της εταιρείας θα ήταν να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της δικαιοσύνης, ωστόσο μία τέτοια ενέργεια έχει περιορισμένες, εάν όχι ανύπαρκτες, πιθανότητες επιτυχίας, όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς.
Ως αποτέλεσμα, η Neoset μένει απροστάτευτη έναντι των απαιτήσεων των οφειλετών της και κατ’ εξακολούθηση η συνέχιση της δραστηριότητας είναι αμφίβολη. Η μη επίτευξη συμφωνίας εξυγίανσης της Neoset με τους πιστωτές της, δεν προκαλεί έκπληξη στην αγορά, καθώς έχει προηγηθεί η κατάσχεση του οικοπέδου της εταιρείας στο Βασιλικό. Αλλά και η επιστολή που είχε αποστείλει πριν από μερικούς μήνες προς το προσωπικό ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ενημερώνοντας ότι δεν έχει εξευρεθεί λύση για τη διάσωση της εταιρείας.
Σύμφωνα με παλαιότερη μελέτη βιωσιμότητας, η επιπλοποιία έχει χρέη ύψους 58,5 εκατ. ευρώ (31/10/2012), από τα οποία ποσό άνω των 50 εκατ. ευρώ οφείλει στις τράπεζες.
Το ενεργητικό της Neoset συνολικής αξίας 78 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει 19 οικόπεδα, αξίας 18,1 εκατ. ευρώ, αποθέματα αξίας 2,4 εκατ. ευρώ, προϊόντα έτοιμα και ημιτελή αξίας 2,3 εκατ. ευρώ, πρώτες-βοηθητικές ύλες αξίας 1,5 εκατ. ευρώ, παραγωγή σε εξέλιξη ύψους 508,3 χιλιάδων ευρώ και απαιτήσεις από πελάτες που ξεπερνούν τα 8 εκατ. ευρώ.
Τα περισσότερο από τα παραπάνω στοιχεία του ενεργητικού αναμένεται να εκπλειστηριαστούν, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι πιστωτές.
Πάντως, η διοίκηση της εταιρείας υποστήριζε στην αίτησή της για υπαγωγή στο άρθρο 99 ότι εάν πτωχεύσει, τότε οι εισπράξεις των απαιτήσεων θα περικοπούν σε ποσοστό 70%, ενώ το υπόλοιπο 30%, ενδεχομένως, θα ήταν πολύ δύσκολο να εισπραχθεί.
«Η κινητή και ακίνητη περιουσία της εταιρείας θα εκποιηθεί σε εξευτελιστικές τιμές, συνολικά στο ποσό των 31,5 εκατ. ευρώ» σημειωνόταν στην έκθεση.
capital.gr
Πηγή: http://maidanoi.com/titli-telous-gia-ti-neoset/#ixzz2Xtr9qHDc

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...