Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Χανιά: Σε χειρουργική επέμβαση θα υποβληθεί νεογέννητος Κρητικός αίγαγρος

3A4B8C58984BD8C496F7CF61774AB896.jpg
Σε χειρουργική επέμβαση από καθηγητή της Κτηνιατρικής σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα υποβληθεί ο νεογέννητος Θοδωρής, ο κρητικός αίγαγρος που εντοπίστηκε πριν από ένα μήνα περίπου στη νησίδα Θεόδωρος και έχει υποστεί ολική ρήξη χιαστών
Με χειρουργική επέμβαση, από καθηγητή της Κτηνιατρικής σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα αντιμετωπισθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Κρητικός αίγαγρος «Θοδωρής» που έχει υποστεί ολική ρήξη χιαστών.
Όπως γνωστοποίησε σήμερα η διεύθυνση Δασών Χανίων, ο αίγαγρος «Θοδωρής» μεταφέρεται σήμερα, με πτήση ειδικού αεροσκάφους της Aegean, στη Θεσσαλονίκη από όπου θα παραληφθεί από το Δασαρχείο της πόλης για να μεταφερθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπου θα γίνει η επέμβαση.
Στην ανακοίνωση της διεύθυνσης Δασών Χανίων αναφέρεται: «Η υπηρεσία μας γνωστοποιεί ότι σχεδόν ένα μήνα μετά την ανεύρεση, διάσωση και περίθαλψη του νεογέννητου αίγαγρου από τη νησίδα Θεοδωρού, μετά τις εργαστηριακές και ιατρικές φροντίδες της κτηνιάτρου Μαρίας Καμπουράκη, η εξέλιξη έχει ως εξής: Ο αίγαγρος «Θοδωρής», πάσχει από ολική ρήξη χιαστών και πρέπει να χειρουργηθεί, γεγονός που θα συμβεί από καθηγητή της Κτηνιατρικής σχολής του ΑΠΘ».
«Αυτή θεωρούμε ότι πρέπει να είναι η μεταχείριση των «ριζίτικων συμβόλων» του τόπου μας, και όχι η άλλη. Ευχαριστούμε θερμά για τις δωρεάν υπηρεσίες τους, τόσο την κτηνίατρο όσο και την αεροπορική εταιρεία, Aegean, που στη λογική της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, διασώζουμε τον νεαρό αίγαγρο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Το μικρό ζώο, ηλικίας τεσσάρων μηνών, βρισκόταν πάνω στη νησίδα Θεοδωρού όπου αναπτύσσονται και μεγαλώνουν οι αίγαγροι, μέσα σε φυσικό περιβάλλον και σε προστατευμένη περιοχή. Εντοπίστηκε αρχικά από επιβαίνοντες σε μικρό τουριστικό σκάφος, που βρισκόταν κοντά στη νησίδα, κάνοντας βόλτες στη θαλάσσια περιοχή. Ο τρόπος που κινούνταν το ζώο και η εικόνα του προβλημάτισε τους επιβαίνοντες στο σκάφος, οι οποίοι ειδοποίησαν τις αρχές. Η παρέμβαση ήταν άμεση και υπάλληλος της διεύθυνσης δασών Χανίων με άλλο σκάφος έφθασε στη νησίδα και βρήκε τον μικρό Κρητικό αίγαγρο στο σημείο που του υποδείχτηκε με εμφανή ίχνη εξάντλησης.
Το ζώο που δεν έφερε τραύματα, μεταφέρθηκε στα Χανιά, εξετάστηκε από ειδικούς, του έγινε ακτινογραφία και του χορηγήθηκαν ενέσεις βιταμίνης Β12, ενώ εκτιμάται ότι με τη χειρουργική επέμβαση θα αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του. Ο δασολόγος Γιάννης Φωτάκης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το μικρό ζώο βαφτίστηκε «Θοδωρής», καθώς ζει πάνω στην νησίδα Θεοδωρού. Η νησίδα, που βρίσκεται στον κόλπο των Χανίων, ανήκει στη διεύθυνση Δασών κι έχει χαρακτηρισθεί ως χώρος προστασίας του Κρητικού αίγαγρου.

 http://troktiko.eu/2013/07/chania-se-cheirourgiki-epembash-tha-upoblhthei-neogennhtos-krhtikos-aigagros/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...