Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Θεσσαλονίκη: Τίτλοι τέλους για το τελευταίο κατάστημα McDonald's

mac.jpg

Αύριο, Τετάρτη 31 Ιουλίου, είναι η τελευταία ημέρα λειτουργίας του τελευταίου McDonald’s στη Θεσσαλονίκη.
Tην Πέμπτη 1η Αυγούστου, θα έχουν κατεβεί οι επιγραφές από το μεγάλο κατάστημα στη γωνία των οδών Εγνατίας και Αγίας Σοφίας,  κλείνοντας έτσι την 20ετή παρουσία της γνωστής αμερικανικής αλυσίδας ταχυφαγείων στην πόλη.
Το συγκεκριμένο κατάστημα, ένα από τα μόλις τρία που έχουν απομείνει, πανελλαδικά, να λειτουργούν με franchising, άνοιξε το 1994 και ήταν, όλα αυτά τα χρόνια, το μεγάλο McDonald’s στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, λήγει το μισθωτήριο συμβόλαιο και, η McDonald’s Hellas, που διαχειρίζεται τις μισθώσεις των καταστημάτων για τους franchisees, δεν συμφώνησε για την ανανέωση του ενοικιαστηρίου, όπως πληροφορήθηκε η Voria.gr.
Με το κλείσιμο του καταστήματος, χάνουν τη δουλειά τους 10 εργαζόμενοι.
Το κατάστημα, απασχολούσε πριν το 2010 περισσότερο προσωπικό, αλλά η κρίση σε συνδυασμό με την αύξηση του ΦΠΑ εστίασης στο 23%, οδήγησαν σε μείωση του τζίρου κατά περίπου 50% σε διάστημα τριετίας.
Εν τω μεταξύ, άνθρωποι της Premier Capital Hellas, που τον Ιούνιο του 2011 αγόρασε τα εταιρικά καταστήματα  της McDonald’s Hellas, ερευνούν την αγορά ακινήτων καθώς, όπως φαίνεται, ψάχνουν για να ενοικιάσουν κατάστημα πιο χαμηλά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Το γεγονός ωστόσο είναι, ότι η McDonald’s Hellas, βγαίνει σταδιακά από την αγορά καθώς αφήνει να φυλλορροήσει το δίκτυο καταστημάτων franchise. Η ανάπτυξη του σήματος, όπως κανείς συμπεραίνει, θα περάσει εξ” ολοκλήρου στην Premier Capital η οποία είναι και developmental licensee του πολυεθνικού ομίλου εστίασης στη χώρα μας.
Να σημειωθεί ότι από εκεί που υπήρχαν 11 McDonald’s με το σύστημα του franchising, τελικά έφθασαν να είναι μόλις τρία, δύο στην Αθήνα και το ένα της Θεσσαλονίκης, και πλέον από την 1η Αυγούστου, θα έχουν μείνει μόλις τα δύο των Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι στη Θεσσαλονίκη, μέχρι τον Οκτώβριο του 2012, λειτουργούσαν ακόμη δύο McDonald’s από franchisees, ένα στην Καλαμαριά και ένα στο εμπορικό κέντρο ‘Florida 1’.  Τότε η υπεύθυνη επικοινωνίας της McDonald’s Hellas είχε υποστηρίξει στη Voria.gr, ότι οι franchisees αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσχέρειες γι’ αυτό και έκλεισαν οι επιχειρήσεις.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί ότι η αγορά του burger στο χώρο της εστίασης, διέρχεται μία περίοδο κόπωσης.
Πάντως, η Premier Capital Ηellas και η McDonald’s Hellas, τον Μάρτιο που είχε κλείσει το εταιρικό κατάστημα της Ομόνοιας, είχαν δηλώσει με ανακοίνωσή τους ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από την ελληνική αγορά, αλλά ότι προχωρούν σε αναδιάρθρωση του δικτύου τους, διακόπτοντας τη λειτουργία των καταστημάτων που δεν είναι βιώσιμα.
H Premier Capital PLC με έδρα τη Μάλτα είναι developmental licensee της McDonald΄s σε τέσσερις ακόμη χώρες, σε Μάλτα, Εσθονία, Λιθουανία και Λετονία.

 http://troktiko.eu/2013/07/thessalonikh-titloi-telous-gia-to-teleutaio-katasthma-mcdonald-s/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...