Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Microsoft εναντίον Google....η μάχη των τιτάνων στη κομισιόν!


Προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της Google κατέθεσε σήμερα η Microsoft, κατηγορώντας... την ότι κάνει κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της, παρεμποδίζει τον ανταγωνισμό εις βάρος των καταναλωτών και επιχειρεί να μπλοκάρει την δημιουργία εναλλακτικών λύσεων στην αγορά, σαμποτάροντας τους ανταγωνιστές της.

Ο κολοσσός των διαδικτυακών αναζητήσεων βρίσκεται ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο υπό επίσημη διερεύνηση από την Κομισιόν, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η Google έχει παραβιάσει την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία.

Η εν λόγω έρευνα είχε διαταχθεί μετά τις ...
καταγγελίες που υπέβαλαν τρεις εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο.

Φουντώνει ο «πόλεμος»

Η σημερινή προσφυγή φουντώνει τον «πόλεμο» μεταξύ των δύο κορυφαίων εταιρειών στην αγορά της τεχνολογίας και του Ίντερνετ.



Είναι η πρώτη φορά που η Microsoft -η οποία αποτέλεσε και η ίδια αντικείμενο έρευνας για ενδεχόμενη αντιμονοπωλιακή δράση στις ΗΠΑ και την Ευρώπη- υποβάλλει καταγγελία στις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές για θέματα ανταγωνισμού.

Στην καταγγελία της, υποστηρίζει ότι η Google εφαρμόζει ένα «σχέδιο δράσεων» το οποίο παρεμποδίζει με αθέμιτο τρόπο τον ανταγωνισμό στον χώρο των αναζητήσεων και της διαφήμισης στο Διαδίκτυο.

Η «πίτα»

Η Google κατέχει δεσπόζουσα θέση στον τομέα των αναζητήσεων, ελέγχοντας περισσότερο από το 90% της αγοράς στην Ευρώπη. Το Bing, η μηχανή αναζήτησης που δημιούργησε η Microsoft το 2009, προσπαθεί να αποσπάσει μέρος του μεριδίου του μεγάλου ανταγωνιστή του.

Σύμφωνα με την εταιρεία Net Applications, στην διεθνή αγορά των online αναζητήσεων κυριαρχεί η Google, με ποσοστό 84,8%, και ακολουθούν η Yahoo με 5,7% και το Bing με 3,9%.

Google: «Δεν μας εκπλήσσει η καταγγελία»

Η Google δεν θέλησε να σχολιάσει επί της ουσίας την καταγγελία της Microsoft, ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι το θέμα δεν την απασχολεί ιδιαίτερα.

«Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι η Microsoft προέβη σε αυτή την ενέργεια, δεδομένου ότι μία από τις θυγατρικές της εταιρείες ήταν ένας από τους αρχικούς καταγγέλλοντες. Εμείς συνεχίζουμε να συζητούμε την υπόθεση με την Κομισιόν και ευχαρίστως θα εξηγήσουμε στον οποιονδήποτε πώς λειτουργεί η επιχείρησή μας», ανέφερε σε email ένας εκπρόσωπος της Google.

Το σκεπτικό της Microsoft

Η Microsoft, από την πλευρά της, εκτιμά ότι «ήταν πια καιρός» να αναμετρηθεί με την Google σε νομικό επίπεδο.

«Αν η κατάσταση είναι προβληματική στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ευρώπη είναι ακόμη χειρότερη», έγραψε στο εταιρικό μπλογκ της Microsoft ο Μπραντ Σμιθ, επικεφαλής της νομικής ομάδας της εταιρείας.

«Η καταγγελία μας επικεντρώνεται σε ένα σχέδιο δράσεων στις οποίες προχώρησε η Google για να εδραιώσει την κυριαρχία της στις αγορές της online αναζήτησης και της διαφημιστικής αναζήτησης, σε βάρος των Ευρωπαίων καταναλωτών», πρόσθεσε ο κ. Σμιθ.

Τα πέντε σημεία της καταγγελίας

Όπως υποστηρίζει η Microsoft, η Google ακολούθησε πέντε διαφορετικούς τρόπους για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς της, βλάπτοντας τον ανταγωνισμό:

- «Στεγανοποίησε» το περιεχόμενο του YouTube (το οποίο της ανήκει), με τρόπο ώστε οι ανταγωνιστικές μηχανές αναζήτησης να μην μπορούν να εμφανίσουν ακριβή αποτελέσματα από τον δημοφιλή ιστότοπο. «Χωρίς την κατάλληλη πρόσβαση στο YouTube, το Bing και άλλες μηχανές αναζήτησης δεν μπορούν να σταθούν επί ίσοις όροις με το Google σε ό,τι αφορά την επιστροφή αποτελεσμάτων αναζήτησης στο YouTube. Αυτό, ασφαλώς, οδηγεί περισσότερους χρήστες στο Google, μακριά από τους ανταγωνιστές του».

- Μπλοκάρισε την απρόσκοπτη αναπαραγωγή βίντεο από το YouTube σε όσους καταναλωτές χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα Windows Phones. Αντίθετα, παρείχε απρόσκοπτη πρόσβαση στις συσκευές Android (λογισμικό που αναπτύσσει η ίδια), αλλά και στο iPhone της Apple, η οποία δεν διαθέτει μηχανή αναζήτησης.

- Έθεσε υπό τον έλεγχό της την πρόσβαση σε περιεχόμενο που ανήκει σε εκδότες βιβλίων τα οποία η Google έχει αντιγράψει και αποθηκεύσει.

- Περιόρισε την δυνατότητα επιχειρήσεων να έχουν πρόσβαση στα ίδια τους τα δεδομένα, που είχαν δημιουργήσει χρησιμοποιώντας τις διαφημιστικές υπηρεσίες της Microsoft, σε περίπτωση που ήθελαν να τα χρησιμοποιήσουν σε άλλες υπηρεσίες online διαφήμισης, όπως αυτές της Microsoft.

- Εξανάγκασε κορυφαίους ιστότοπους να μην προβάλλουν «πλαίσια αναζήτησης» από ανταγωνιστικές μηχανές.

«Η Google πρέπει να συνεχίσει να έχει την ελευθερία να καινοτομεί. Όμως, δεν πρέπει να της επιτρέπεται να εφαρμόζει πρακτικές οι οποίες περιορίζουν τους άλλους από το να καινοτομούν και να προσφέρουν ανταγωνιστικές εναλλακτικές λύσεις. Αυτό ακριβώς κάνει τώρα. Και αυτό είναι που ελπίζουμε ότι η Ε.Ε. θα αξιολογήσει και, τελικά, θα αποφασίσει να σταματήσει», δήλωσε ο Μπραντ Σμιθ.

Υπό έρευνα από την Κομισιόν

Η Google βρίσκεται, από τον περασμένο Δεκέμβριο, υπό διερεύνηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να διαπιστωθεί αν παραβίασε ή όχι την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία, μετά από καταγγελίες που υπέβαλαν τρεις επιχειρήσεις.

Ο βρετανικός ιστότοπος Foundem, η γαλλική μηχανή αναζήτησης Ejustice και ο ιστότοπος Ciao, που ανήκει στη Microsoft, είχαν υποστηρίξει ότι η Google κάνει κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ερευνήσει αν η Google έχει κάνει κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά της online αναζήτησης, υποβαθμίζοντας την κατάταξη των απλήρωτων αποτελεσμάτων αναζήτησης των ανταγωνιστικών της υπηρεσιών», αναφερόταν σε ανακοίνωση της Κομισιόν.
http://techmaniaks.blogspot.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...