Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

"Έφυγε" ο πρωτοπόρος του internet




Σε ηλικία 84 ετών "έφυγε" ο Πωλ Μπάραν που εφηύρε τα δίκτυα επικοινωνίας που αντέχουν σε επιθέσεις ανοίγοντας έτσι το δρόμο στην εξέλιξη του διαδικτύου.

Ο Αμερικανός επιστήμονας δημιούργησε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου δίκτυα τα οποία άντεχαν σε επιθέσεις μέσω διάσπασης των δεδομένων που αποστέλλονται μέσω αυτών σε κομμάτια.

Στη συνέχεια, εφαρμόστηκε στο πανεπιστημιακό δίκτυο Arpanet και κάπου εκεί ξεκίνησε το ταξίδι στην εξέλιξη του διαδικτύου.

Αυτό που έκανε ο Μπαράν ήταν η ιδέα της κοπής δεδομένων και χρησιμοποιώντας ένα κατανεμημένο σύστημα κόμβων να τα διαβιβάζει, κατά την εργασία του στη Rand Corporation τη δεκαετία του 1960.

Το συγκεκριμένο έργο αποτέλεσε κομμάτι σχεδίου για την σταθερότητα των δικτύων τηλεπικοινωνιών ακόμα και σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης. Το σύστημα μπορούσε να αντέξει σε μια υποτιθέμενη επίθεση διότι έλειπε ένα κομβικό σημείο μέσω του οποίου όλα τα στοιχεία ή τα μηνύματα είχαν περάσει.

«Ο Πωλ δεν φοβήθηκε να πάει σε κατευθύνσεις σε αντίθεση με ό, τι όλοι οι άλλοι σκέφτηκαν ότι ήταν το σωστό ή το μόνο πράγμα που μπορεί να κάνει» είπε στους New York Times o Vinton Cerf, στενός φίλος του Baran.

Ο Μπαράν άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια από επιπλοκές που προκλήθηκαν από καρκίνο του πνεύμονα.

«Ήταν ένας άνθρωπος με πολύ υπομονή», είπε ο γιος του Ντέιβιντ Μπαράν.

Μάλιστα τόνισε πως ο πατέρας του είχε πρόσφατα δείξει ένα έγγραφο γραμμένο το 1966, με το οποίο σκεφτόταν για το τι οι άνθρωποι θα κάνουν με τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών στο μέλλον.

«Εκθέτει επίσης την ιδέα ότι μέχρι το έτος 2000 οι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν σύνδεση των δικτύων για ψώνια και ειδήσεις. Ήταν μια απολύτως τρελή ιδέα περιθωριακών», κατέληξε.

Πηγη : cosmo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...