Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Σοκ στην αμερικανική κοινή γνώμη: Η General Electric δεν πληρώνει φόρους!



Μπορεί για εμάς τους Έλληνες να έχει καταντήσει... νόμος οι μεγάλες επιχειρήσεις να μην πληρώνουν φόρους, φαίνεται όμως ότι στον «Νέο Κόσμο» δε συμβαίνει το ίδιο...

Η αποκάλυψη των New York Times πως η εταιρία General Electric δεν κατέβαλε το 2010 τους φόρους που της αναλογούσαν προκάλεσε αίσθηση στην αμερικανική κοινή...

 γνώμη. Αυτή την περίοδο, οι Αμερικανοί συμπληρώνουν τις φορολογικές τους δηλώσεις. Και όταν έμαθαν τα μαντάτα, έμειναν με το στόμα ανοιχτό.

Και η κυβέρνηση Ομπάμα; Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Τζέφρι Ίμελτ προωθήθηκε τον Ιανουάριο από τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο στη θέση του επικεφαλής του Συμβουλίου του για την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα. Η αποκάλυψη έδωσε τροφή στους γελοιογράφους και τους έντονα διαφωνούντες.

«Πληρώνουμε αυτά που οφείλουμε, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος του ομίλου Τζον Κρένικι. «Αλλά η GE επλήγη σοβαρά από την οικονομική κρίση και στη GE Capital (θυγατρική της GE, εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών) καταγράψαμε σημαντικές απώλειες οι οποίες ελάφρυναν τη φορολογική μας δήλωση».

«Οι φόροι θα αυξομειώνονται. Καθώς η GE και η GE Capital πήγαν καλύτερα το 2011, ο οφειλόμενος φόρος θα αλλάξει», πρόσθεσε.

Ο όμιλος είχε κέρδη 10,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2009, χρονιά κατά την οποία επίσης δεν είχε πληρώσει φόρους στις ΗΠΑ σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Όσον αφορά τα 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια φόρους καταχωρημένους στα λογιστικά του ομίλου για το 2010, πληρώθηκαν σε άλλες χώρες.

Κανείς δεν φαίνεται πως είναι ικανοποιημένος από τον κώδικα φορολογίας εισοδήματος στις ΗΠΑ. Ενώ οι διοικητές των επιχειρήσεων, φιλελεύθεροι οικονομολόγοι και ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές διαμαρτύρονται ότι οι συντελεστές φορολόγησης στη χώρα είναι από τους υψηλότερους στον κόσμο (35% για το ανώτερο κλιμάκιο), άλλοι οικονομολόγοι και δημοκρατικοί γερουσιαστές σημειώνουν την ζέση με την οποία στρατιές λογιστών μεριμνούν ώστε οι μεγαλύτερες εταιρίες στη χώρα να αποφύγουν τη φορολογία.

Από την ανάληψη των καθηκόντων του στο Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα τονίζει συχνά ότι πρέπει να κλείσουν οι «τρύπες» του φορολογικού ελέγχου, κατανέμοντας περισσότερο ισομερώς το βάρος των φόρων και μειώνοντας το ποσοστό της φορολόγησης



newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...