Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

"Η Σοβιετική Ένωση είπε ψέμματα για τον Γιούρι Γκαγκάριν"

Στις 12 Απριλίου, η ανθρωπότητα θα γιορτάσει τα 50 χρόνια από τότε που ο άνθρωπος πραγματοποίησε το πρώτο ταξίδι σε τροχιά γύρω από τη Γη. Λίγες ημέρες πριν όμως, ένα βιβλίο έρχεται να ισχυριστεί πως επρόκειτο απλώς για “κομμουνιστική προπαγάνδα”.


Το βιβλίο “Τα 108 λεπτά που άλλαξαν τον κόσμο”, αγνώστου μέχρι στιγμής συγγραφέα, ισχυρίζεται πως οι επιστήμονες έκαναν λάθος στους υπολογισμούς τους για το που θα προσγειωνόταν ο Γκαγκάριν, γι' αυτό και τελικά προσγειώθηκε περίπου 800 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας.

“Για πολλά χρόνια, η Σοβιετική Λογοτεχνία ισχυριζόταν ότι ο Γκαγκάριν και το Vostok προσγειώθηκαν εκεί όπου είχε αρχικά υπολογιστεί” λέει το βιβλίο και συνεχίζει: “Αλλά αυτή η πληροφορία πολύ απέχει από την αλήθεια”.

Γι' αυτό και ο Ρώσος αστροναύτης όταν βγήκε από το Vostok ήταν μόνος του και έψαχνε να επικοινωνήσει με κάποιον.

Επιπλέον, οι Σοβιετικοί είπαν ψέμματα και για τον χειρισμό της προσγείωσης του, λέγοντας πως προσγειώθηκε μέσα στο σκάφος, ενώ στην πραγματικότητα εκτοξεύτηκε και έπεσε με αλεξίπτωτο.

Ο λόγος;

Εν μέσω ψυχρού πολέμου, η Σοβιετική Ένωση ήθελε να δείξει την υπεροχή της στις Ηνωμένες Πολιτείες και να ενισχύσει την κομμουνιστική προπαγάνδα.

Πηγή : http://www.cosmo.gr/SciTech/index.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...