Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΝΑΤΟ: Συγγνώμη λάθος, σκοτώσαμε αμάχους



Για ακόμα μία φορά αρκετοί άμαχοι σκοτώθηκαν και πολίτες έπεσαν θύματα αεροπορικής επιδρομής της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής στο Αφγανιστάν (ISAF) στη νότια επαρχία Χελμάντ, ανακοίνωσε σήμερα η ISAF χωρίς να αναφέρει τον αριθμό των θυμάτων.



"Αφγανοί πολίτες σκοτώθηκαν και άμαχοι τραυματίστηκαν από λάθος στην περιοχή Νάου Ζαντ της επαρχίας Χελμάντ χθες" ανακοίνωσε η ISAF χωρίς να διευκρινίσει πόσοι είναι οι νεκροί και πόσοι οι τραυματίες.

Η επίθεση των αεροσκαφών του ΝΑΤΟ είχε στόχο δύο οχήματα στα οποία υποτίθεται ότι επέβαιναν ένας διοικητής των Ταλιμπάν και οι άνδρες του, αλλά κατόπιν αποδείχτηκε ότι ήταν άμαχοι, εξήγησε το ΝΑΤΟ που διευκρίνισε ότι διενεργείται έρευνα.

Το ΝΑΤΟ κατηγορείται για αρκετά τέτοιου είδους λάθη κατά τα οποία έχει σκοτώσει τουλάχιστον 70 άμαχους εκ των οποίων ένδεκα παιδιά σε αρκετούς βομβαρδισμούς από τα τέλη του Φεβρουαρίου στην ανατολική επαρχία Κουνάρ, προπύργιο των Ταλιμπάν, στη μεθόριο με το Πακιστάν.

Η ISAF παραδέχτηκε ότι σκότωσε εννέα άμαχους σε μια επιδρομή χωρίς να διευκρινίσει αν στα θύματα υπήρχαν παιδιά και προκάλεσε τον τραυματισμό ακόμη εννιά σε άλλη επιδρομή.

Ο αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, οργισμένος από τα "λάθη" της ISAF, ζήτησε στα μέσα Μαρτίου από το ΝΑΤΟ να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα για να μην υπάρχουν θύματα μεταξύ των αμάχων. Οι επιχειρήσεις δεν σταμάτησαν όπως βέβαια και τα αιματηρά λάθη.

http://24wro.blogspot.com/2011/03/blog-post_5577.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...