Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Βενιζέλος: "Μηδαμινό κόστος τα 6,5 εκατ. ευρώ για τη Λιβύη"



“Φανταστείτε πόσο θα είχε αποδυναμωθεί η χώρα διεθνώς και πόσο θα είχε αναβαθμιστεί ο ρόλος άλλων γειτονικών χωρών”, εάν η χώρα δεν είχε αναλάβει υποστηρικτικό ρόλο στις επιχειρήσεις στη Λιβύη, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευ. Βενιζέλος, υποστηρίζοντας πως “το μηνιαίο κόστος των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ είναι μηδαμινό, συγκριτικά με άλλες χώρες” και υποδεικνύοντας στους Έλληνες πολίτες, ότι η επιβάρυνση του Δημοσίου από τη συμμετοχή της Ελλάδας στην επέμβαση, είναι προφανώς... αμελητέα, πόσο μάλλον στη συγκερκιμένη χρονική και οικονομική συγκυρία.


Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα 99,5” την Τετάρτη (30/03) ο κ. Βενιζέλος, αναφερόμενος στο “λογαριασμό” της Λιβύης, τόνισε, ότι αυτό είναι το λογιστικό κόστος και στην πραγματικότητα είναι πολύ μικρότερο.

“Περίπου 6,5 εκατομμύρια το μήνα μας κοστίζει η παροχή διευκολύνσεων στις επιχειρήσεις στη Λιβύη. Συνεπώς, αν οι επιχειρήσεις διαρκέσουν 3 μήνες, θα μας κοστίσουν 20 εκ. ευρώ”, δήλωσε μία ημέρα πριν από το βήμα της Βουλής, επαναλαμβάνοντας πως η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να παράσχει βοήθεια.

“Η Ελλάδα έχει τις δικές της προτεραιότητες, τα δικά της εθνικά συμφέροντα, θέλοντας να έχει ρόλο στην κεντρική σκηνή των αποφάσεων της βορειοατλαντικής συμμαχίας και της ΕΕ. Η Ελλάδα δεν έχει αποικιοκρατικό παρελθόν και δεν έχει ενεργειακά συμφέροντα στη Λιβύη. Το κίνητρο μας ανάγεται στο διεθνές δίκαιο και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί και ισορροπημένοι, νηφάλιοι και ψύχραιμοι”, τόνισε.

“Είμαστε σε έναν πραγματικό πόλεμο”

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο τομέα της οικονομίας, ο υπουργός τόνισε πως για να ανασχεθεί η ύφεση χρειάζεται “ένα άλλο δημόσιο κλίμα” και μία “άλλη εθνική ατμόσφαιρα”, υπογραμμίζοντας ότι στην προσπάθεια αυτή απαιτείται η συστράτευση των πάντων, ακόμα και της αντιπολίτευσης.

Όσον αφορά στις αποκρατικοποιήσεις, σημείωσε ότι μέσα από διάφορους χειρισμούς μπορεί να μειωθεί το δημόσιο χρέος, ενώ όταν τα περιουσιακά στοιχεία εξετάζονται μεμονωμένα τότε πρέπει να αξιοποιούνται την κατάλληλη χρονική στιγμή.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, ότι η κυβέρνηση πρέπει να πει όλη την αλήθεια στον λαό για την οικονομία, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η κυβέρνηση αυτό κάνει, προσπαθώντας παράλληλα να ανακτήσει την αξιοπιστία της χώρας, επειδή το 2009 άλλα δηλώνονταν, ενώ άλλη ήταν η αλήθεια.

http://www.on-news.gr/2011/03/65_30.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...