Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Το γονίδιο της αυτοκτονίας



Επιστήμονες διεξήγαγαν έρευνες σε χιλιάδες άτομα που πάσχουν από διπολική διαταραχή και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι γενετικοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την απόφαση κάποιου ασθενή να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας.

Οι ερευνητές, ταυτοποίησαν μια μικρή περιοχή στο χρωμόσωμα 2, το οποίο συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για απόπειρα αυτοκτονίας.

Αυτή η μικρή περιοχή, περιέχει τέσσερις ουσίες, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεΐνης, ACP1.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν την πρωτεΐνη ACP1 σε μικρότερα επίπεδα από το φυσιολογικό, στον εγκέφαλο ανθρώπων που έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας.

Αυτή η πρωτεΐνη, φέρεται να επηρεάζει το ίδιο βιολογικό «μονοπάτι» όπως το λίθιο, μια φαρμακευτική ουσία που μειώνει το ποσοστό αυτοκτονικής συμπεριφοράς.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι τα αποτελέσματα ίσως συμβάλλουν στην αποτροπή των αυτοκτονιών, καθώς ανοίγουν νέους δρόμους για την έρευνα και την ανάπτυξη νέων φαρμάκων.

Η επικεφαλής της έρευνας, Virginia L. Willour εξήγησε πως «πιστεύαμε εδώ και καιρό ότι τα γονίδια παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαφοροποίηση μεταξύ των αυτοκτονικών σκέψεων και των αποπειρών αυτοκτονίας».

Η Willour και οι συνάδελφοί της, εξέτασαν δείγματα DNA από περίπου 2.700 ενήλικες με διπολική διαταραχή, ενώ οι 1.201 από αυτούς είχαν ιστορικό αποπειρών αυτοκτονίας.
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι αυτοί που είχαν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν είχαν μικρότερα ποσοστά της πρωτεΐνης ACP1 στο χρωμόσωμα 2.

Πηγη : zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...