Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011

Γιατί φιλιόμαστε;Όσο και αν ακούγεται παράδοξο, οι ερευνητές δεν έχουν μέχρι τώρα καταφέρει να εξηγήσουν επιστημονικά γιατί οι άνθρωποι φιλιούνται!

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι σχετίζεται με τις πρώιμες διατροφικές συνήθειες του ανθρώπου. Ο θηλασμός αλλά και, σε μερικούς πολιτισμούς, η μεταφορά φαγητού απευθείας από το στόμα του γονέα, ίσως συμβάλλουν ώστε το βρέφος να συνδυάσει την πίεση των χειλιών με πράξεις αγάπης και στοργής.

Ένα άλλο στοιχείο που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι πως ο αρχαίοι Ρωμαίοι, μετέφεραν τη συνήθεια του φιλιού σε πολλούς λαούς, τους οποίους είχαν πρώτα κατακτήσει.

Οι αρχαιότερες λογοτεχνικές αναφορές στο φιλί, εντοπίζονται σε κείμενα από τη βόρεια Ινδία, στη σανσκριτική γλώσσα, γραμμένα πριν από 1000 με 2000 χρόνια.

Οι γυναίκες δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στα δόντια και την ανάσα του συντρόφου τους, την ώρα του φιλιού, απ' ότι οι άντρες. Τέλος, ένα παθιασμένο φιλί κάνει τις κόρες των ματιών μας να διαστέλλονται.
newsbomb.gr
http://sourta-ferta.blogspot.com/2011/03/blog-post_9064.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...