Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

"Stop" στις αλλεργίες με 10 έξυπνους τρόπους!



Η Άνοιξη είναι ενδεχομένως η ομορφότερη εποχή του έτους, καθώς η ζωή μας γεμίζει με χρώματα και αρώματα όλων των ειδών. Για πολλούς ανθρώπους, όμως, το σκηνικό της Άνοιξης, με τα λουλούδια να ανθίζουν, μοιάζει σαν ταινία τρόμου, αφού παράλληλα με το μόσχο ξεπροβάλουν και πλήθος...
 αλλεργιών από τις οποίες υποφέρουν και έτσι δε μπορούν να απολαύσουν αυτή την τόσο όμορφη εποχή. Εάν, λοιπόν, ανήκετε σε αυτούς που η μυτούλα τους τρέχει και το φτέρνισμα έχει γίνει η… σκιά τους, βάλτε "stop" στις αλλεργίες με τους εξής 10 έξυπνους τρόπους και χαρείτε επιτέλους την Άνοιξη!

1. Φροντίστε τις ημέρες που οι αλλεργίες βρίσκονται σε ιδιαίτερη έξαρση να μην κυκλοφορείτε έξω, ενώ αν χρειαστεί να επιδοθείτε στην κηπουρική προμηθευτείτε μια ιατρική μάσκα, η οποία κρατά τη γύρη μακριά από τη μύτη και το στόμα σας.

2. Λούστε καλά τα μαλλιά σας το βράδυ και αποβάλλετε κάθε προϊόν styling, καθώς η αγαπημένη μας λακ ή ο αφρός λειτουργούν σα μαγνήτης της γύρης και επομένως, των αλλεργιών.

3. Απολαύστε ένα χαλαρωτικό μπάνιο και φροντίστε να αποβάλλετε το άγχος από τη ζωή σας, Σύμφωνα με μια έρευνα του Πανεπιστημίου Ιατρικής της Νέας Υόρκης, όσοι έπασχαν από αλλεργίες σημείωσαν πιο έντονα επίπεδα στην αλλεργική αντίδραση έπειτα από εκτέλεση μιας αγχωτικής εργασίας, όπως το να βγάλουν δημοσίως λόγο.

4. Φροντίστε η μύτη σας να είναι καθαρή. Δοκιμάστε έναν φυσικό ορό αλάτων, τον οποίο θα βρείτε σε οποιοδήποτε φαρμακείο ή ένα άλλο ρινικό αποσυμφορητικό. Με αυτόν τον τρόπο θα κρατάτε μακριά από τον οργανισμό σας τη γύρη και άλλους τυχόν παθογόνους μικροοργανισμούς.

5. Δοκιμάστε τα αντιισταμινικά φάρμακα. Μπορείτε , για παράδειγμα, να αισθανθείτε ανακούφιση με τη λήψη 10 χιλιογραμμαρίων σετιριζίνης (Zyrtec) την ημέρα ή να απευθυνθείτε στον γιατρό σας για κάποιο άλλο αντιισταμινικό φάρμακο, όπως τη φεξοφεναδινη (Allegra) ή τη λεβοσετιριζινη (Xyzal).

6. Εάν οι ρινικές πλύσεις και τα αντιισταμινικά δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα σε εσάς, δοκιμάστε ένα ρινικό σπρέι στεροειδών, όπως το Flonase. Μην το παρακάνετε, όμως, γιατί η εκτεταμένη και καθημερινή χρήση του μπορεί να επιδεινώσει τη συμφόρηση.

7. Φροντίστε να «εξουδετερώσετε» τη σκόνη από το σπίτι σας και «βράστε» κυριολεκτικά τα σεντόνια σας, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες σκοτώνουν με τον καλύτερο τρόπο τα μικρόβια και απομακρύνουν κάθε ίχνος σκόνης.

8. Δοκιμάστε το βελονισμό που όπως είναι ήδη γνωστό, μειώνει θεαματικά τα επίπεδα του άγχους στον ανθρώπινο οργανισμό. Πολλές είναι οι μελέτες που υποστηρίζουν ότι η μέθοδος του βελονισμού είναι άκρως αποτελεσματική στην αντιμετώπιση, ακόμη και στη μόνιμη απαλλαγή από τις ενοχλητικές αλλεργίες.

9. Ένα καλό σύστημα εξαερισμού στο μπάνιο ή στο πλυσταριό θα βοηθήσει στo να κρατάτε το χώρο καθαρό και να απομακρύνετε τη σκόνη από τα ρούχα σας.

10. Τέλος, μια γενική καθαριότητα του σπιτιού με ιδιαίτερη έμφαση στον καθαρισμό χαλιών και των επίπλων από τη σκόνη τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα είναι ο καλύτερος τρόπος να διατηρείτε το χώρο που κινείστε καθαρό και έτσι, να κλείνετε αποτελεσματικά την πόρτα σας στις αλλεργίες

protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...