Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Πόση είναι η ταχύτητα Internet που πιάνει η Google; Απλά… wow!




Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, τι ταχύτητες Internet βλέπουν οι εργαζόμενοι στα γραφεία της Google στην California; Στο Reddit λοιπόν, υπάρχει ένα thread, όπου 3 υπάλληλοι της Google απαντάνε σε ερωτήσεις που τους κάνουν οι χρήστες. Μία από αυτές περιελάμβανε την ταχύτητα που πιάνουν στην Googleplex.

Την στιγμή λοιπόν που στην Ευρώπη ο μέσος όρος ταχύτητας είναι στα 12 Mbps και στις ΗΠΑ 10 Mbps, την ίδια στιγμή που εγώ στο σπίτι μου έχω 6 Mbps, στην Google έχουν για download… 524 (παρά κάτι ψιλά) Mbps! Το upload τους από την άλλη μεριά, φτάνει περίπου τα 147 Mbps.

Σκεφτείτε τώρα την περίπτωση κάποιος στην Ελλάδα να πιάνει πάνω από 20 Mbps (δηλαδή να έχει κατασκηνώσει δίπλα στο κέντρο του ΟΤΕ που τον εξυπηρετεί). Κάνοντας μια απλή μαθηματική πράξη, βλέπουμε πως οι ταχύτητα στην Googleplex είναι 20-25 φορές μεγαλύτερη από την δική μας.


Σε μια πιο ρεαλιστική εφαρμογή αυτής της ταχύτητας, ένας υπάλληλος της Google αποφάσισε να κατεβάσει το παιχνίδι Rift, από το οποίο τράβηξε και screenshot. Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται πως κατεβάζουν με 32,2 MB/s. Με την ίδια ταχύτητα, αν κάποιος θέλει να κατεβάσει μια ταινία σε ποιότητα Blu-Ray χρειάζεται μόνο… 2 λεπτάκια! Ποιος δεν θα ‘θελε να απολαμβάνει τέτοιες ταχύτητες, αν όχι στο σπίτι, τουλάχιστον στο χώρο εργασίας του;

away.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...