Ποδαρικό με 35 απολύσεις θα κάνει ο νέος μανατζερ του ΑΛΤΕΡ κ. Κορωνιάς που έγινε γνωστός με το σκάνδαλο των υποκλοπών όταν ήταν το μεγάλο αφεντικό της vodafone στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι 35 απολύσεις αφορούν περισσότερο δημοσιογράφους, και τεχνικούς. Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου απολύσεων αναμένεται να εισπράξει το κανάλι του Κουρή και την πρώτη δόση του δανείου απο τις τράπεζες με τις οποίες έχει έρθει σε συμφωνία. By the way οι κοπρίτες που δουλεύουν στην ΕΡΤ ως μόνιμοι υπάλληλοι και ταυτοχρόνως τσεπώνουν και τον παχυλό μισθό τουε απο το ΑΛΤΕΡ θα συνεχίσουν να παίζουν σε δύο ταμπλο;
http://anergoidimosiografoi.blogspot.com/
Και επειδή σε εμάς, αυτό το όνομα, μας πάει σε παλιές "καλές" εποχές, ελάτε λατρεμένα μου να θυμηθούμε μαζί, ποιος είναι αυτός ο κύριος
Ο Γιώργος Κορωνιάς ήταν επικεφαλής της Vodafone για 16 συναπτά έτη και είναι ένας από τους πλέον γνωστούς και υψηλά αμειβόμενους μάνατζερς της ελληνικής αγοράς. Επιπλέον, ήταν ο μακροβιότερος μάνατζερ στην ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας.
Η πορεία του στην εταιρεία, όπως άλλωστε και η ίδια η Vodafone Ελλάδος, σημαδεύτηκαν από την υπόθεση των υποκλοπών.
Όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών εις βάρος συνδρομητών της Vodafone, στους οποίους περιλαμβάνονταν σε μεγάλο βαθμό μέλη της ελληνικής κυβέρνησης, ο Κορωνιάς κατέθεσε εκ μέρους της εταιρίας στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών. Στο πλαίσιο μάλιστα της προκαταρκτικής εξέτασης για τις συνθήκες θανάτου του στελέχους της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη, που συνδέθηκε με το σκάνδαλο των υποκλοπών, κλήθηκε στην Εισαγελλεία Πρωτοδικών από τον εισ. Ιωάννη Διώτη.
Το κατά Γ. Κορωνιά χρονικό υποκλοπών
- 10 Νοεμβρίου 2002. Εγκαθίσταται στο δίκτυο της Vodafone η έκδοση λογισμικού 9.1 της Ericsson, η οποία περιέχει τη δυνατότητα νόμιμων συνακροάσεων (lawful interception), που εκμεταλλεύθηκαν οι υποκλοπείς. Ο Γ. Κορωνιάς αρνείται ότι γνώριζε την ύπαρξή του
- Φεβρουάριος 2004. Δύο Ελληνες αστυνομικοί, συνοδευόμενοι από Βρετανούς υπηκόους (στελέχη υπηρεσιών) επισκέπτονται τη Vodafone, ζητώντας να πραγματοποιήσουν υποκλοπές για μείζον θέμα. Κατά τον Γ. Κορωνιά η Vodafone αρνείται.
- Μάιος 2004. Ο Γ. Βουλγαράκης καλεί τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας σε σύσκεψη προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα νόμιμων συνακροάσεων εν όψει Ολυμπιακών. Η Vodafone, και οι άλλες εταιρείες, αρνούνται ότι μπορούν, ζητούν οικονομικά ανταλλάγματα και επικαλούνται την ανυπαρξία θεσμικού πλαισίου.
- Ιούλιος-Αύγουστος 2004. Ενεργοποιούνται τα κινητά-σκιές που εν συνεχεία παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα.
- Φεβρουάριος 2005. Αναβαθμίζεται το ένα από τα δύο κέντρα της Κηφισού, με αποτέλεσμα να απενεργοποιηθεί το παράνομο λογισμικό υποκλοπών. Aλλα 15 κέντρα αναβαθμίστηκαν το ίδιο διάστημα με το νεότερο λογισμικό της Ericsson.
- 4 Μαρτίου 2005. Μετά τα προβλήματα με τα γραπτά μηνύματα, ο υπεύθυνος της Ericsson Ελλάς κ. Ξανθόπουλος ενημερώνει τη Vodafone για το άγνωστο λογισμικό. Ζητείται από τη Vodafone αντίγραφο του λογισμικού για έλεγχο.
- Σάββατο 5 Μαρτίου. Παραδίδονται τα στοιχεία και το ίδιο μεσημέρι ο κ. Ξανθόπουλος επιβεβαιώνει την ύπαρξη ξένου λογισμικού.
- Δευτέρα 7 Μαρτίου 2005. Ο τεχνικός διευθυντής της Vodafone Νίκος Μαστοράκης συναντάται το μεσημέρι με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ericsson Ελλάς Βασίλη Ζήκο για διευκρινίσεις. Αποκαλύπτεται η λειτουργία του παράνομου λογισμικού. Κατά τον Γ. Κορωνιά η Vodafone μέχρι τότε δεν γνώριζε την ύπαρξή του. Το ίδιο βράδυ, ο κ. Κορωνιάς δίδει εντολή για απομάκρυνση του λογισμικού, «με διατήρηση των στοιχείων για να ερευνηθούν».
- 8 Μαρτίου. Tο μεσημέρι το παράνομο λογισμικό απομακρύνεται από τεχνικούς των δύο εταιρειών. Η Vodafone ζητεί από την Ericsson λίστα με τους υπό παρακολούθηση αριθμούς.
- 9 Μαρτίου. Aυτοκτονεί ο Κώστας Τσαλικίδης. Την ίδια ημέρα, ο υπεύθυνος ασφαλείας της Vodafone Κ. Πανάγος πραγματοποιεί δειγματοληπτικό έλεγχο στη λίστα που έστειλε η Ericsson. Εμφανίζεται το κινητό του Κώστα Καραμανλή και υπουργών. Το απόγευμα, ο Γ. Κορωνιάς έχει διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες με την κ. Αγγέλου και ζητεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό για «υπερεπείγον θέμα εθνικής ασφάλειας».
- 10 Μαρτίου 2005. Συναντάται στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Γ. Αγγέλου και τον υπουργό Δημ. Τάξεως Γ. Βουλγαράκη. Το βράδυ το Μέγαρο Μαξίμου λαμβάνει την πλήρη λίστα των υποκλεπτομένων κινητών τηλεφώνων.
- Ο Γ. Κορωνιάς, κατόπιν έκκλησης του κ. Βουλγαράκη, επικοινωνεί με τον Σ. Κομινάκη, διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΙΜ (πρώην στέλεχος Vodafone) προκειμένου να πραγματοποιήσει ελέγχους ασφαλείας στο δίκτυο της εταιρείας. Οι έλεγχοι προκύπτουν λευκοί και ενημερώνεται σχετικά ο κ. Βουλγαράκης.
- Η έρευνα κινείται με αργούς ρυθμούς. Η ΕΥΠ ζητεί στοιχεία από τη Vodafone, η οποία έχει εν τω μεταξύ υποδείξει το «τρίγωνο της πλατείας Μαβίλη».
- 13 Φεβρουαρίου 2006. Η Vodafone αποστέλλει, για πρώτη φορά, έγγραφο με συγκεκριμένες ερωτήσεις και αιτήματα προς την Ericsson.
- 24 Φεβρουαρίου 2006. Ο Γ. Κορωνιάς ταξιδεύει στη Σουηδία και έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο και τον επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας της πολυεθνικής. Στελέχη της Ericsson Σουηδίας έρχονται στην Ελλάδα για διερεύνηση του περιστατικού.
- 3 Μαρτίου. H Ericsson απαντά, ενώ οι έλεγχοι «δείχνουν» και το τρίτο κέντρο υποκλοπών (Κηφισός 2).
Ημερομηνία δημοσίευσης: 10-03-06
Oλοι εναντίον όλων για τις υποκλοπές Κυβέρνηση κατά Vodafone και σε διάσταση τώρα με Γ. Κορωνιά, ο οποίος αντιδικεί με την Ericsson...
Eξάωρο σφυροκόπημα του διευθύνοντος συμβούλου της Vodafone κ. Γ. Kορωνιά, χθες, στην Eπιτροπή της Bουλής.
Νέα δεδομένα στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών προκύπτουν μετά τη χθεσινή ακρόαση του διευθύνοντος συμβούλου της Vodafone κ. Γ. Κορωνιά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και τη μεταστροφή της στάσης της κυβέρνησης έναντι της εταιρείας, την οποία κατηγόρησε για απόκρυψη στοιχείων.
Ο κ. Κορωνιάς επιχείρησε να αποσείσει όλες τις ευθύνες για την εταιρεία του και να τις μεταθέσει στην Ericsson. Κατά την εξάωρη «ανάκρισή» του από τους βουλευτές της επιτροπής, είπε ότι η σουηδική εταιρεία ήταν η μόνη που είχε γνώση του λογισμικού νόμιμων παρακολουθήσεων, το οποίο παγιδεύτηκε εν συνεχεία για τις υποκλοπές και η ίδια προσδιόρισε τα ψηφιακά κέντρα που είχαν «μολυνθεί» και έδωσε τη λίστα των παρακολουθούμενων τηλεφώνων.
Απέδωσε επίσης στην Ericssoδυστοκία να δώσει απαντήσεις στη Vodafone για θέματα ασφάλειας του δικτύου της και διασφάλισης του απορρήτου. Επιπλέον υποστήριξε ότι η κυβέρνηση τού ζήτησε να τηρήσει πλήρη εχεμύθεια για την υπόθεση και ότι ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γ. Βουλγαράκης τον παρότρυνε να επικοινωνήσει με την ΤΙΜ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρχαν κρούσματα υποκλοπών και σε τηλέφωνα αυτής της εταιρείας.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση, με αφορμή και την έκθεση της ΑΔΑΕ για την υπόθεση, επιτέθηκε κατά του κ. Κορωνιά. Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευ. Αντώναρος επισήμανε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone δεν ενημέρωσε την κυβέρνηση για το τρίτο κέντρο παρακολούθησης, «με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την αξιοπιστία και τις σκοπιμότητες που υποκρύπτονται πίσω από την κίνηση».
Τέλος, εντύπωση προκάλεσε ο ισχυρισμός του κ. Κορωνιά ότι υπεύθυνος για τις υποκλοπές είναι «κάποιος οργανισμός, που συνδυάζει υψηλή τεχνολογία και ανοιχτά μέσα», καθώς και ότι το λογισμικό της Ericssoδεν υπάρχει στην Ελλάδα. Οι ισχυρισμοί αυτοί ενισχύουν την εκτίμηση περί εμπλοκής ξένων μυστικών υπηρεσιών.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://rombatv.blogspot.com/2011/01/alter_20.html
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...