Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

25% των αρχείων torrent είναι ψεύτικα ή προβληματικά!


Ένας από τους πρώτους τρόπους αντιμετώπισης των παράνομων μεταφορών αρχείων από δίκτυα peer-to-peer (P2P), που υιοθέτησαν οι εκδότες και οι δικαιούχοι των αρχείων, ήταν η άμεση δικαστική διαμάχη με ιδιώτες για παραδειγματισμό, έτσι ώστε να πληρώσουν κάποιο σοβαρά πρόστιμα και να αποτρέψουν άλλους από το να συνεχίσουν να κατεβάζουν παράνομα αρχεία. Δυστυχώς για τις εταιρίες, η τακτική αυτή δεν είναι πολύ αποδοτική και κοστίζει πάρα πολύ σε χρόνο και χρήμα.

Μάλιστα, μία πολύ σημαντική έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Carlos III της Μαδρίτης, απέδειξε ότι πολλοί seeders (οι χρήστες που μοιράζονται το αρχείο) χρησιμοποιούν ψεύτικα αρχεία, είτε για να διαδόσουν ιούς είτε για να διαφημίσουν αγαθά και υπηρεσίες, ενώ πολλές φορές κάποιοι από αυτούς λάμβαναν αμοιβές από τους δικαιούχους των αρχείων για να ανεβάζουν ψεύτικα αρχεία ώστε να απογοητεύσουν τους υπόλοιπες χρήστες!

Η απάντηση των δικτύων P2P ήταν να μπλοκάρουν τις διευθύνσεις IP και τους λογαριασμούς αυτών που μοιράζονται ψεύτικα αρχεία, αλλά παρόλα αυτά ένας μεγάλος αριθμός αυτών των αρχείων έχει μείνει στο σύστημα. Ο αριθμός αυτός υπολογίζεται στο 30% των συνολικών αρχείων που υπάρχουν σε αυτά τα δίκτυα!
Η έρευνα διεξήχθη σε 55.000 αρχεία μεγάλης ζήτησης που διαμοιράστηκαν μεταξύ 35 εκατομμυρίων διευθύνσεων IP από τα δημοφιλή δίκτυα BitTorrent, The Pirate Bay και Mininova.
πηγή
http://arstechnica.com/tech-policy/news/2011/01/25-of-files-downloaded-from-the-pirate-bay-are-fakes.ars
 http://www.techgear.gr/25-per-cent-of-p2p-downloads-are-fake-files-16314#more-16314

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...