• Συλλεκτικά Κέρματα

  • Koula News

  • Pixwords Λύσεις

  • 250+ Flash Games

  • PixWords Scenes Λύσεις

  • 12 Ελληνικά Torrent Sites 2016

  • Γεωπονικά Θέματα!

  • PicWords Λύσεις

  • ΛεξοΜανία Λύσεις

  • Slice Words Λύσεις

  • Me1matia Channel

  • Apache OpenOffice 4.1.7

Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Το Παρίσι θα προμηθεύσει στη Μόσχα 4 πλοία Mistral



Η Γαλλία και η Ρωσία υπέγραψαν σήμερα στη Σεν Ναζέρ συμφωνία που προβλέπει την κατασκευή τεσσάρων γαλλικών πολεμικών πλοίων τύπου Mistral για το ρωσικό ναυτικό--τα δύο πλοία θα κατασκευαστούν κυρίως στη Γαλλία και τα δύο στη Ρωσία.

Μια προηγούμενη συμφωνία μεταξύ της Γαλλίας και της Ρωσίας στα τέλη Δεκεμβρίου, προέβλεπε την κατασκευή δύο πλοίων αποβάσεων και διοίκησης (ΒPC) τύπου Mistral στα ναυπηγεία STX στη Σεν Ναζέρ. Τα άλλα δύο πλοία που προβλέπονταν ως οψιόν (option).

Η προμήθεια στη Μόσχα ενός τέτοιου σκάφους είναι η πρώτη φορά για μια χώρα της Ατλαντικής Συμμαχίας. Έχει αποτελέσει αντικείμενο κριτικής από την Ουάσιγκτον και τις Βαλτικές χώρες, μέλη όπως και η Γαλλία του ΝΑΤΟ, καθώς και από τη Γεωργία. Αλλά η προσέγγιση με τη Μόσχα έχει καταστεί επίκεντρο της γαλλικής διπλωματίας.

Αυτά είναι εξαιρετικά ευέλικτα σκάφη, μήκους 199 μέτρων και πλάτους 32 μέτρων, που μπορούν να αποβιβάσουν στρατεύματα σε ένα θέατρο των επιχειρήσεων. Είναι σε θέση να μεταφέρουν ελικόπτερα και τανκ, και να φιλοξενήσουν ένα νοσοκομείο εκστρατείας ή ένα γενικό επιτελείο επί του σκάφους.

Η διακυβερνητική συμφωνία "συνεργασίας", υπεγράφη σήμερα στα ναυπηγεία STX της Σεν Ναζέρ από τον γάλλο Υπουργό Άμυνας Αλεν Ζιπέ και τον ρώσο αναπληρωτή πρωθυπουργό Ιγκόρ Σετσίν, παρουσία του προέδρου Νικολά Σαρκοζί.

"Το σχέδιο αυτό είναι το πιο σημαντικό απ' όσα έγιναν ποτέ από τη Ρωσία και μία δυτική χώρα σε αυτόν τον τομέα", σύμφωνα με μια κοινή γαλλο-ρωσική, ανακοίνωση που διευκρινίζει ότι θα εξασφαλίσει "πάρα πολλές θέσεις εργασίας για τις ρωσικές και τις γαλλικές εταιρείες και (θα ανοίξει) νέες προοπτικές συνεργασίας" μεταξύ των δύο χωρών.

Σήμερα κατά τη διάρκεια ομιλίας του στους εργαζομένους της περιοχής του Σεν Ναζέρ, ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί αναφέρθηκε σε 6 εκατομμύρια ώρες εργασίας και τη "διατήρηση 1.200 θέσεων εργασίας για τέσσερα χρόνια."

Ο επικεφαλής της STX-Γαλλίας, Ζακ Hardelay χαιρέτισε "ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα" προς την οριστικοποίηση της παραγγελίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον γαλλικό στρατιωτικό ναυπηγικό όμιλο DCNS.

Το ποσό της συμφωνίας δεν είχε δημοσιοποιηθεί, αλλά το κόστος ανά μονάδα του Mistral, εκτιμάται μεταξύ 500 και 700 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις πηγές. Ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας ναυπηγείων OSK Τροτσένκο Ρόμαν, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ ότι η τιμή μονάδας του Mistral έχει συμφωνηθεί να είναι "μικρότερη από 600 εκατ. ευρώ."

Ο αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν δήλωσε σήμερα οτι αντιτάσσεται σθεναρά στην πώληση των τεσσάρων γαλλικών Mistral στη Ρωσία, επειδή θεωρεί ότι πρόκειται "για απειλή για ορισμένους συμμάχους των ΗΠΑ και εταίρους στο ΝΑΤΟ". Η Λιθουανία εξέφρασε επίσης την αντιθεσή της.

Πηγή : http://www.i-reportergr.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...